Asyatik stil dekorasyon nedir? Asyatik stil dekorasyon nasıl yapılır?

Yaşam alanlarındaki her detay, hayata bakış açısını ve iç huzuru önemli ölçüde etkiliyor. Birbiriyle ahenk içindeki parçaları bir araya getirerek huzur dolu bir dekorasyona sahip olmak isterseniz Asyatik stille bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki Asyatik stil nedir? Asyatik stil dekorasyon nasıl yapılır? İşte detaylar...

Evlerimizi dekore ederken konforlu ve şık seçimler yapmaya özen gösteriyoruz. Onlarca stil arasından seçim yapmak kimi zaman zor gibi görünse de kişisel zevklerimize hitap eden renk, doku, desen ve formdaki parçaları bir araya getirerek kusursuz bir görünüm oluşturmamız mümkün. Anahtar kelimenin 'huzur' olduğu bir stille evinizde ferahlığa vurgu yapmak isterseniz çağın ötesinde bir stil olan "Asyatik" dokunuşuna şans verebilirsiniz. Doğu ve batı sentezinden etkilenen Asyatik stil, gerçek değerlerden ortaya çıkan güzelliği sembolize etmektedir. Gelin, her detayında mutluluğu vadeden bu stili birlikte adım adım keşfedelim.

Chalet stil nedir? Chalet stil ev dekorasyonu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERChalet stil nedir? Chalet stil ev dekorasyonu nasıl yapılır?

ASYATİK STİL NEDİR?

Asyatik stilin en önemli özelliği doğallık ile iç huzura giden kapıları evinizde aralamaktır. Sakin ve huzurlu ögelerin ön plana çıktığı Asyatik stilde minimal bir tavrın hakim olduğunu görebilirsiniz.

asyatik stil

asyatik stil

Gösterişli ve baskın renklerle çevrelenmiş avize, mobilyalar ve objelerden ziyade daha yalın bir görünümü öncelik almaktadır. Aksesuarlar ve döşemelerde dinginliği ön plana alan Uzak Doğu'nun etkisini görebilirsiniz. Uzak Doğu'nun sakinliğini taşıyan Asyatik stil, zen felsefesinin izlerini de taşır. Bu stilde kullanılan her şeyin estetiksel ve işlevsel olması da önemlidir.

Asyatik dekorasyon

Asyatik dekorasyon

ASYATİK STİL DEKORASYON NASIL YAPILIR?

Asyatik stil, Uzak Doğu'nun etkilerini taşıdığı için birçok öge de ona uygun olarak şekillenmektedir. Uzak Doğu dekorasyonunun temelini oluşturan ahşap yer döşemeleri dışında deri gibi doğal malzemelere ağırlık verilmektedir. Plastik gibi doğal olmayan malzemeler Asyatik stilin temelinde yer almaz. 

Gereksiz ve fazla eşyayı reddeden Asyatik stil, çoğu zaman minimalist tarz ile karıştırılabilir. Ancak eski Uzak Doğu etkisiyle klasik bir bakış açısını öngörürken bunu modernizmin ışığında yapmaktadır.

asyatik stil dekorasyon özellikleri

asyatik stil dekorasyon özellikleri

Modern dekorasyonda da sıklıkla karşımıza çıkan Asyatik stil, minimalizm ile benzer özellikler taşımaktadır. Bunu benimsemesinin asıl nedeni insan zihnini yoran her tür şeyi uzaklaştırıp daha basit ve sade bir amaçla hareket etmesidir. Günümüz karmaşık dünyasındaki tüm ağırlığı ve karmaşayı bir kenara bırakarak az ve öz biçimde ilerleyen bu stilde zihniniz ve ruhunuzdaki ağırlıklardan da sıyrılacaksınız.

Asyatik dekorasyon örneği

Asyatik dekorasyon örneği

ASYATİK STİL DEKORASYON NASIL OLMALI?

Uzak Doğu motifleri esas alınan Asyatik stilde kuru çiçekler veya yeşil renkli bitkiler ile doğayı evinize taşıyabilirsiniz. Doğanın renklerini taşıyan örtüler, perdeler ve mobilyalarla evinizi çeşitlendirebilirsiniz.

asyatik stil

asyatik stil

Uçuk mavi ve yeşilin tonları bu anlamda size yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra; tütsüler ve mumlarla huzur verici Uzak Doğu geleneklerine yer açabilirsiniz.

Ev dekorasyonunda mum ve çiçek kullanımı

Ev dekorasyonunda mum ve çiçek kullanımı

Aksesuar seçiminizde sınırlayıcı davranarak abartıdan uzak durmalısınız. Duvar aplikleri ve küçük abajurları aksesuar seçimlerinize ekleyebilirsiniz.


Eğer kış bahçesi veya yazın sıcak havalarda huzur bulabileceğiniz bir alan oluşturmak istiyorsanız; ahşap veya eskitmenin ağırlıklı olduğu mobilyalar kullanabilirsiniz. Duvar, perde ve mobilyalarınızda başta kırmızı olmak üzere; doğal taş rengi, beyaz, kahve, toprak tonları, dore ve grinin tonlarına yer verebilirsiniz. 

Bahçe dekorasyonu

Bahçe dekorasyonu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Hangi aylarda nereye gidilir? Yaz mevsiminde gezilecek yerler nerelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Hangi aylarda nereye gidilir? Yaz mevsiminde gezilecek yerler nerelerdir?
Dünyaca en ünlü moda markaları hangileri? Dünyanın en popüler moda markası nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Dünyaca en ünlü moda markaları hangileri? Dünyanın en popüler moda markası nedir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0