Yazlık kilim nasıl seçilir? Yazlık kilim seçerken nelere dikkat edilmeli?

Yaz mevsiminin canlı ve ferah atmosferini evlerinizin her köşesine yansıtmak isterseniz işe zeminlerin şıklık sembolü kilimlerle başlayabilirsiniz. Hem temizliği kolay hem de estetik bir görünümü sunan kilimler yeni sezonda oldukça popüler. Peki yazlık kilim seçerken nelere dikkat edilmeli? Kilim temizliği nasıl yapılır? İşte merak edilen her sorunun yanıtı haberimizde...

Evlerimizi dekore ederken seçtiğimiz her parçanın birbiriyle ve mevsimle uyum içerisinde olmasına özen gösteriyoruz. Kişisel zevklerin ve ihtiyaçların birer yansıması olan evlerde temel noktalara önem verildiği kadar detayları da gözden kaçırmamak oldukça önemli. Yaz mevsiminin en güzel günlerini yaşarken bu sıcak etkiyi yaşam alanlarımıza da misafir edebiliriz. Mobilyalardan perdelere, ev tekstil ürünlerinden aksesuarlara kadar değişimin ayak seslerini evlerde hissederken zeminin parlayan yıldızı kilimleri bu noktada unutmamak gerek. İnce kilimlerin evin gözdesi haline geldiği bu mevsimde yazlık kilim kullanmanın püf noktalarını gelin birlikte öğrenelim.

Yaz aylarında nevresim takımı alırken nelere dikkat edilmeli?İLİŞKİLİ HABERYaz aylarında nevresim takımı alırken nelere dikkat edilmeli?

KİLİM SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR?

Salon, oturma odası, yatak odası, çocuk odaları ve mutfaklarda sıklıkla karşımıza çıkan kilimler; evin her köşesinde benzersiz bir görünüm oluşturmaktadır.

Yazlık kilim

Yazlık kilim

Ayrıca yaz aylarında olduğumuz şu günlerde balkon ve teras gibi açık alanlarla da kilimleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Birçok nitelikle çeşit çeşit yer alan kilimlerden ihtiyacınıza uygun olacak nitelikte bir seçimde bulunabilirsiniz. 

Balkon dekorasyonunda kilim kullanımı

Balkon dekorasyonunda kilim kullanımı

Öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta; kilimlerin boyutları konusunda doğru bir seçim yapabilmektir. Kilimlerin boyutları olması gerekenden daha küçükse yaşam alanınızı çok parçaya bölerek karmaşık bir görüntü oluşmasına sebebiyet verebilir. Aynı şekilde olması gerekenden daha büyük bir kilim seçmek zemin üzerinde kalabalık bir görünüme sebebiyet verecektir.

Ev dekorasyonunda kilim kullanımı

Ev dekorasyonunda kilim kullanımı

YAZLIK KİLİM SEÇMENİN PÜF NOKTALARI

Kilim satın alırken kullanılan malzemeye dikkat etmenizde fayda var. Yün, pamuk, ipek, sentetikler ve doğal lifler gibi çeşitli malzemeler kilimlerde kullanılmaktadır.

Kilim türleri

Kilim türleri

Doğal kilimler, fiyat açısından diğerlerine oranla daha yüksek fiyatlıdır ancak daha uzun ömürlü bir kullanım sunmaktadır. Sentetikler, bütçe dostu olarak karşımıza çıkar ve solma, leke gibi dış etkenlere daha dirençlidir.

Kilimlerin türleri

Kilimlerin türleri

RENKLER VE DESENLERİN GÜCÜNDEN FAYDALANIN!

Evlerinize şıklık ve zarafeti davet edecek olan kilimlerin her tarza uygun birçok çeşidi bulunmaktadır. Geometrik ve etnik desenlerin hâkim olduğu kilimlere yer vererek evinizi hareketlendirebilirsiniz.

Desenli ve renkli kilimle ev dekorasyonu

Desenli ve renkli kilimle ev dekorasyonu

Ya da renklerin birbiriyle ahenk içerisinde olduğu kilimler kullanarak canlı bir etki oluşturabilirsiniz.

Canlı renklerde kilim kullanımı

Canlı renklerde kilim kullanımı

Bunun yanı sıra; hasır, örgü ve bambu kilimler de evlerde eşsiz bir görünüm şekillendirmektedir. Karar vermeden önce evinizin aydınlatmasını, zemin rengini ve evde hâkim olan dekorasyon tarzını göz önüne almanızı tavsiye ederiz.

Hasır kilim kullanımı

Hasır kilim kullanımı

KİLİM TEMİZLİĞİ NASIL OLMALI?

Kilim kullanmanın en avantajlı kısmı ise temizlik açısından size büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Hızlı ve pratik bir şekilde temizlenen kilimlerin bazıları çamaşır makinesinde yıkanmaya uygundur. Dilerseniz seçiminizi böyle bir üründen yana kullanabilir ve zamandan tasarruf edebilirsiniz!

Kilim temizliği nasıl olmalı

Kilim temizliği nasıl olmalı

Ev dekorasyonunuzda hasır kilimler kullanmak isterseniz; beyaz sabun ve nemli bir bez ile temizliğini sağlayabilirsiniz veya halı yıkama firmalarından yararlanabilirsiniz. 

Kilimleri temizlenin en kolay yolu

Kilimleri temizlenin en kolay yolu

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Anne Kız kombinleri nasıl yapılır? Anne kız kombin önerileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Anne Kız kombinleri nasıl yapılır? Anne kız kombin önerileri nelerdir?
Kabak sıyırma nasıl yapılır? Pratik zeytinyağlı kabak sıyırma tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Kabak sıyırma nasıl yapılır? Pratik zeytinyağlı kabak sıyırma tarifi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0