Kış bahçesi dekorasyonu nasıl yapılır? 2023-2024 Kış bahçesi dekorasyon önerileri

Soğuyan havaların vazgeçilmezi kış bahçeleri, evlerde kişisel bir alan oluşturmanın en kolay yolu. Kalabalık misafir gruplarını ağırlayabileceğimiz ve dinlenmenin keyfine varacağımız kış bahçelerini dekore ederken ihtiyaçlarımıza yönelik seçimler yapmalıyız. Peki, kış bahçesi dekorasyonu nasıl yapılır? Kış bahçesi aksesuarları nasıl olmalı? İşte merak ettiğiniz her detayı sizler için açıkladık...

Havaların soğumasıyla birlikte daha fazla evlerimizde zaman geçirmeye başladık. Özellikle bu dönemde gündüz vakitlerinin kısalması ve havaların daha kasvetli olması yaz günlerine olan özlemi arttırabiliyor. Ancak soğuyan havalar, yalnızca kapalı mekanlarda vakit geçirmek anlamına gelmiyor. Eğer evinizde balkon veya teras varsa her mevsime uygun konforlu alanlar şekillendirmek sizin elinizde! Balkonlarda kişisel zevklerinize hitap eden kış bahçeleri oluşturarak muhteşem bir alana sahip olabilirsiniz. Gelin, kış aylarının vazgeçilmezi kış bahçeleri hakkında öğrenilmesi gereken her detaya birlikte göz atalım.

Aralık ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Kış ev dekorasyonu nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABERAralık ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Kış ev dekorasyonu nasıl olmalı?

KIŞ BAHÇESİ DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Evinizde bir kış bahçesine yer vermek istiyorsanız; öncelikle bu alanı nasıl değerlendirmek istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Yemek odası, oturma odası, kitap okuma köşesi ya da bir hobi alanı... Tamamen sizin tercihinize göre oluşturulacak bu alanın kullanım amacı belirlendikten sonra buna uygun tarz, mobilya ve dekoratif ögeleri belirleyebilirsiniz. 

Kış bahçesi

Kış bahçesi

Sonrasında kış bahçenizi şekillendirmek istediğiniz alanın büyüklüğü ve şekline dikkat etmeniz gerekiyor. Hem konforlu hem de işlevsel bir alan oluşturmak için gereğinden fazla ya da eksik eşyalar kullanmamalısınız.

Kış bahçesi oluşturmanın yolları

Kış bahçesi oluşturmanın yolları

Eğer bahçe içerisinde bir kış bahçesi yapmayı planlıyorsanız; cam tavanlara yer vererek gün ışığından maksimum seviyede yararlanmayı unutmayın. Hem geceleri kış bahçenizde otururken yıldızların eşsiz görüntüsüne şahit olmak huzuru ruhunuzda hissetmenizi sağlayacak. Işık kontrolünü sağlamak için kış bahçenizde uygun boyutlarda panjur ve perdeler de tercih edebilirsiniz.

Kış bahçesinde olması gerekenler

Kış bahçesinde olması gerekenler

Kış bahçesinde dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de ısınma. Soğuk havaların esintisini engellemek için mutlaka doğru bir ısınma yöntemi belirlemeniz gerekiyor. Dilerseniz şömine kullanarak hem şıklığı vurgulayabilir hem de etkili bir ısınma aracı kullanabilirsiniz. Ya da nostaljik sobalara yer vererek sıcacık bir alana kucak açabilirsiniz. 

Kış bahçesi nasıl yapılır?

Kış bahçesi nasıl yapılır?

KIŞ BAHÇELERİNDE OTURMA ALANI NASIL OLUŞTURULUR?

Eğer kış bahçenizde kendinize özel bir yaşam alanı oluşturmak isterseniz; öncelikle bir tarz belirlemeniz gerekiyor. Kış mevsiminde yağan karın altında bembeyaz bir görünüme kucak açmak isterseniz tamamen beyaz minimal bir tarzı kış bahçenizde benimseyebilirsiniz.

Kış bahçesinde oturma alanı oluşturmanın yolları

Kış bahçesinde oturma alanı oluşturmanın yolları

Ya da ahşap ve doğallığı ön plana alarak rustik bir dekorasyona kış bahçelerinizde şans verebilirsiniz. Şömine, ahşap mobilyalar ve toprak tonları ile kusurların arasında kusursuz bir bakış açısı yakalayabilirsiniz. 

Kış bahçesi mobilyaları

Kış bahçesi mobilyaları

Eğer salondan açılan bir kapıyla kış bahçesine geçebiliyorsanız; burayı güzel bir yemek odasına çevirebilirsiniz. Şık bir yemek masası, sandalyeler, hoş bir aydınlatma ve yemek sonrası oturma alanı akşam davetlerinizde alkış toplayacak.

Kış bahçesinde olması gerekenler

Kış bahçesinde olması gerekenler

Resim çizmek, şarkı söylemek ve belki de kitap okumak... Tüm bunlar için güzel bir odaya kim hayır der ki? Kendinize hem hobi odası oluşturabilir hem de özellikle evden çalışıyorsanız bir ofis ortamı da şekillendirebilirsiniz. 

Kış bahçesinde yapılacaklar

Kış bahçesinde yapılacaklar

KIŞ BAHÇESİ AKSESUARLARI NASIL OLMALI?

Kış bahçeleri denildiği zaman akla ilk olarak renkleriyle gönlümüzü ferahlatan bitkiler gelmektedir. Sevdiğiniz bitki ve çiçekleri özenli bir şekilde yerleştirmek istiyorsanız; merdivenlerden bir tasarım yapabilirsiniz ya da tavandan sarkıtacak şekilde bitkiler kullanabilirsiniz.

Kış bahçesi aksesuarları

Kış bahçesi aksesuarları

Ya da elbise askılıklarından kendinize özel bir çiçek askılığı da tasarlayabilirsiniz. Hayal gücünün sonsuzluğundan faydalanarak dekorasyonda özgünlüğe kucak açmak sizlerin elinde!

Kış bahçesi yapmanın yolları

Kış bahçesi yapmanın yolları

Kış bahçesi dekorasyonunda olmazsa olmazlardan biri de duvar dekorasyonudur. Duvarlarınızda büyük duvar aynaları, tablo ve çerçeveler, çiçekler, çerçevesiz saatler kullanarak dekorasyonunuzda zenginliği pekiştirebilirsiniz.

Kış bahçesi örnekleri

Kış bahçesi örnekleri

Akşam saatleri yaklaştığında loş bir ortam yakalamak için fenerler, led ışıklar ve hoş kokulu mumlar kullanabilirsiniz. Tekstil ürünlerinde ise kalın örgü battaniyeler, peluş minderler ve kırlentler, yumuşak dokulu puflar muazzam bir dokunuş olacaktır.

Kış bahçesinde olması gerekenler

Kış bahçesinde olması gerekenler

Eğer kış bahçenizi düzenlediyseniz yapmanız gereken şey oldukça basit! Bir kupa dolusu sıcak çikolata ve sürükleyici bir kitabı yanınıza alarak gecenin içinde süzülen yıldızları cam tavanınızdan izleyebilirsiniz...

Kış bahçesi örneği

Kış bahçesi örneği

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Selanik örgü modeli nasıl yapılır? En kolay Selanik örgü kazak yapımı...

İLİŞKİLİ HABER

Selanik örgü modeli nasıl yapılır? En kolay Selanik örgü kazak yapımı...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0