Ev dekorasyonunda koyu renk nasıl kullanılır? Koyu renk duvar dekorasyonu

Son dönemlerde ev dekorasyonunda sıklıkla tercih edilen koyu renkler, modern ve çağdaş bir görünümün anahtarı. Peki, küçük odalarda koyu renkler nasıl kullanılır? Koyu renkli ev dekorasyonunda ışık nasıl kullanılmalı? Koyu renkli zeminler nasıl kullanılır? Koyu renkli mobilyalar nasıl kullanılır? Ev dekorasyonunda koyu renkler nasıl kullanılır? Ev dekorasyonunda koyu renk duvar nasıl kullanılır? İşte cevaplar...

Ev dekorasyonunda renklerin doğru kullanımı yaşam alanlarınızda hem şık hem de konforlu bir görünümü gözler önüne serer. Dilerseniz krem, beyaz, bej gibi açık tonlarla ferah ve minimalist bir etki şekillendirebilir ya da dinamik bir bakış açısı için koyu renklere evlerinizde şans verebilirsiniz. Eğer cesur ve iddialı dekorasyonlar ilginizi çekiyorsa mutlaka koyu renkli detayları evinizde kullanmalısınız. Ancak koyu renkli stillere yaşam alanlarında ölçülü ve dengeli bir şekilde yer açmak kimi zaman zorlayıcı olabiliyor. Gelin, ev dekorasyonunda asaletin sembolü koyu renklere yer vermenin en etkili yollarını birlikte öğrenelim.

KÜÇÜK ODALARDA KOYU RENKLER NASIL KULLANILIR?

Küçük ve dar odalarda genellikle pastel ve iç açıcı renkler kullanılmaktadır. Mekanı olduğundan daha aydınlık bir görünüme kavuşturmak için açık tonlu renklerle döşemeyi tercih ediyoruz. Ancak evinizin boyutu küçük olduğu için beyazın hakimiyet kurduğu renklerle bir dekorasyon oluşturmak zorunda değilsiniz. 

Küçük alanları daha dramatik bir hale dönüştüren koyu renkleri duvarlarınızın birinde kullanmayı düşünebilirsiniz. Renkli mobilya takımları ve parlak aksesuarlarla da bu stili dengeleyebilirsiniz. Özellikle koyu griler ve toprak tonları bu noktada size şık bir bakış açısı sağlayacaktır.

KOYU RENKLİ EV DEKORASYONUNDA IŞIK NASIL KULLANILMALI?

Eğer evinizde koyu renkler hakimse aydınlatma konusunda oldukça dikkatli olmalısınız. Çünkü eksik veya yanlış ışık kullanımı odanızın kasvetli bir görünüme bürünmesine sebep olabilir. Birden fazla ışık kaynağı kullanarak gün içerisinde ihtiyacınız doğrultusunda evinizin aydınlatmasında değişiklik yapabilirsiniz.

Dimmerli anahtarlar kullanarak tavan lambalarınızı ve duvar apliklerini rahatlıkla ayarlayabilirsiniz. Böylece gerektiğinde ışıkların ayarını yükseltip kısarak rahat bir görünüme kavuşabilirsiniz. Öte yandan masa ve lambaderler karanlık noktaları aydınlatmak için eşsiz bir seçim olacaktı.

KOYU RENKLİ ZEMİNLER NASIL KULLANILIR?

Koyu renkleri duvarlarda ya da eşyalarda kullanmak istemiyorsanız zeminlerde tercih etmeyi deneyebilirsiniz. Koyu renkli parkeler odanın daha alımlı ve ağırbaşlı görünmesini sağlayabilir. Dilerseniz parlak kırmızı, yanık sarı ya da yağ yeşili gibi halılarla da zeminlerinizin parlamasını sağlayabilirsiniz.

Bunun yanı sıra; canlı renkli tablo ve resimler de koyu renkli zeminlerle muhteşem bir ahenk oluşturmaktadır. Duvar aksesuarlarınızın daha belirgin ve göz alıcı durmasını isterseniz mutlaka bu tüyoyu not etmelisiniz!

KOYU RENKLİ MOBİLYALAR NASIL KULLANILIR?

Lacivert, bordo, vişne çürüğü, haki, mor gibi koyu renkli mobilyalar son dönemlerde sıklıkla ev dekorasyonunda tercih ediliyor. Özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla kadife dokulu koyu renkli koltuk takımlarıyla salonlarınızda ihtişamlı bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Koyu renkli mobilyaları aynı rengin farklı tonlarıyla kombin edebileceğiniz gibi zıt renklerle de kullanmayı düşünebilirsiniz.

Diyanet Kudüs Turları ne zaman? Diyanet Kudüs Turları ne kadar?

İLİŞKİLİ HABER

Diyanet Kudüs Turları ne zaman? Diyanet Kudüs Turları ne kadar?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0