Pantone 2022 yılı rengini seçti! Very Peri ile ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Küresel renk otoritesi Pantone'nin belirlediği yılın rengi 2022'de "Very Peri" olarak belirlendi. Peki 2022 yılının rengi nedir? 2022 yılın rengi ev dekorasyonu nasıl yapılır? 2022 yılının rengi ev dekorasyonunda nasıl kullanılır? Very Peri rengiyle ev dekorasyonu nasıl yapılır? Very peri nasıl bir renk? İşte yanıtlar...

Bulunduğumuz ortamın atmosferini anında değiştiren renkler, ev dekorasyonunda güçlü bir etkiye sahiptir. Tüm dünyada renk otoritesi olarak kabul edilen Pantone, her yıl belirli bir rengi o yılın temsilcisi ilan ediyor. 2021 yılında canlı ve parlak bir sarıyla, asil grinin belirleyici rol üstlendiği renklerde 2022 yılının rengi de belli oldu. 2022 yılında mevcut renkler yerine ilk kez sıfırdan renk üreten Pantone "Very Peri" ismini verdiği tonu yılın rengi ilan etti. Peki, bu rengi ev dekorasyonunda nasıl kullanabiliriz? Gelin, "mavinin deniz salyangozu tonu" olarak adlandırılan yılın rengini ev dekorasyonunda kullanmanın yollarını birlikte öğrenelim.

Salon dekorasyonunda yılın renkleri sarı ve gri nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERSalon dekorasyonunda yılın renkleri sarı ve gri nasıl kullanılır?

2022 PANTONE YILIN RENGİ "VERY PERİ"

Küresel renk otoritesi Pantone, 2022 yılı için mevcut renk kataloğunda yer almayan yeni bir renk üretme kararı aldı. Moda dünyasında ve ev dekorasyonunda güçlü bir bakış açısı kazandırmayı hedefleyen bu renk için şirket, mavi tonlarını mor ve kırmızı ile harmanladı.

Ev dekorasyonunda siyah renk nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABEREv dekorasyonunda siyah renk nasıl kullanılır?

Very Peri

Very Peri

Neşeli ve dinamik bir his uyandıran "Very Peri" mavinin sabitliğini kırmızının ise canlılığını gözler önüne seriyor. Bu yıl adım attığınız her yerde bu rengi görmeye hazır olun. Özelikle ev dekorasyonunda baskın bir şekilde kullanılacak olan Very Peri'ye istediğiniz her köşede yer verebilirsiniz.

​Dekorasyonda hardal sarısı nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABER​Dekorasyonda hardal sarısı nasıl kullanılır?

2022

2022

2022 YILININ RENGİ EV DEKORASYONUNDA NASIL KULLANILIR?

Yenilikçi bir bakış açısını savunan "Very Peri" özellikle modern stillerde oldukça şık bir görünüm elde etmenizi sağlayacak. Ayrıca gökyüzünün ferahlık hissini de uyandıran bu renk retro tarzlarla da çok uyumlu olabilir. Eğer 70'ler stillerine merak duyuyorsanız 2022'nin rengi tam da size göre olabilir.

Very Peri renginde perde dekorasyonu

Very Peri renginde perde dekorasyonu

Yılın rengini tamamen evinizin her köşesinde hissetmek isterseniz duvarlarınızda benzer tonlarda bir geçiş oluşturabilirsiniz. Özellikle açık renklerle eşsiz bir uyum yakalayan "Very Peri" rengi salonlar ve oturma odalarında ferah bir bakış açısı sağlayabilir.

Very Peri renginde duvar boyası

Very Peri renginde duvar boyası

Dilerseniz mor ve mavi tonlarıyla Very Peri rengini birlikte kullanarak salon dekorasyonunuzda bütüncül ve dengeli bir görünüme sahip olabilirsiniz. 

Very Peri renginde ev dekorasyonu

Very Peri renginde ev dekorasyonu

Öte yandan; tüm günün yorgunluğunu geride bıraktığımız yatak odalarında daha dingin ve konforlu bir alan oluşturmak için mobilya seçimleri kadar renklerin de gücüne güvenmelisiniz. 2022 yılında yepyeni bir başlangıç için Very Peri rengini yatak odalarının her köşesinde kullanabilirsiniz. Nevresim takımları, battaniyelerde bu renge yer açabileceğiniz gibi yatak başlıkları ve aksesuarlarda da kullanabilirsiniz.

Very Peri renginde yatak odası dekorasyonu

Very Peri renginde yatak odası dekorasyonu

2022 yılının rengi zeminlerde parlasın derseniz bu tonlarda bir halıyla yaşam alanınıza farklılık getirebilirsiniz. Hem ferah hem de modern bir ortam oluşturmaya olanak tanıyan "Very Peri" rengi etnik motifli halılarla da uyum sağlayacaktır.

Very Peri renginde salon dekorasyonu

Very Peri renginde salon dekorasyonu

"Very Peri" rengi vintage stillerden hoşlananlar için de harika bir seçim olacaktır. Mutfak ve banyo dekorasyonunda daha sade bir görünüm için bu renkte ürünler kullanmaya özen gösterebilirsiniz.

Very Peri renginde mutfak dekorasyonu

Very Peri renginde mutfak dekorasyonu

2022 Cruise defilelerinde öne çıkan trendler!

İLİŞKİLİ HABER

2022 Cruise defilelerinde öne çıkan trendler!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0