Dandy stil nedir? Dandy stil ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Asil, şık ve göz alıcı bir dekorasyonun sırrı haline gelen Dandy stil, özellikle sonbahar ve kış aylarında muhteşem bir görünümün kapılarını aralıyor. Koyu renklerin zarafetiyle parlak dokuların zenginliğini harmanlayan bu stile dair merak edilen tüm detayları sizler için araştırdık. Peki Dandy stil nedir? Dandy stil dekorasyon nasıl yapılır? Dandy stil dekorasyonda aksesuar kullanımı nasıl olmalı? İşte yanıtlar...

Ev dekorasyonunda kişisel zevkler ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak onlarca tarz arasından en doğru seçimi yapabilirsiniz. Dilerseniz ahşabın ağırlık kazandığı rustik dokunuşlar ile evinize doğallık katabilir ya da barok tarz ile yaşam alanlarınıza tarihin derin izlerini davet edebilirsiniz. Eğer evinizde hem asil hem de şık bir bakış açısı yakalamak istiyorsanız size harika bir önerimiz var! Zarafetin sembolü Dandy stil ile göz alıcı bir dekorasyona imzanızı atmanız mümkün. Gelin, ev dekorasyonunda Dandy stili kullanmanın yollarını birlikte öğrenelim.

Hollywood dekorasyon stili nedir, nasıl uygulanır?İLİŞKİLİ HABERHollywood dekorasyon stili nedir, nasıl uygulanır?

DANDY STİL NE DEMEK?

17. yüzyılda İngiltere'de ortaya çıkan Dandy stili, asalet, zenginlik, uyum ve şıklığın muhteşem bir sentezini gözler önüne seriyor. Kusursuz bir güzelliği hedefleyen bu stil, çoğu Hollywood filmlerinde karşımıza çıkıyor. Özellikle Elizabeth Taylor'ın filmlerine göz atmak Dandy stilini tam olarak anlamanıza yardımcı olacaktır. 

dandy stil dekorasyon

dandy stil dekorasyon

DANDY STİL DEKORASYON NASIL YAPILIR?

Dandy stili evinizde ağırlamak istiyorsanız ilk olarak değişime mobilyalarınızdan başlamalısınız. Kalitenin ön planda olduğu Dandy stilde, en sık kullanılan kumaş parlak kadife, deri ve satendir. Koyu renkli kadife bir koltuk takımıyla zarif bir dekorasyona başlangıç yapabilirsiniz. 

dandy stil ev dekorasyonu

dandy stil ev dekorasyonu

Genellikle siyah, bordo ve lacivert gibi koyu renklerin ön plana çıktığı Dandy stilde çiçekli işlemeli kumaşlar da çok fazla tercih ediliyor. Ancak küçük beyaz dokunuşlarla koyu renkleri nötrlemeyi unutmayın.

dandy stil dekorasyon aksesuar

dandy stil dekorasyon aksesuar

Dandy stilinin temelini oluşturan siyah ve ahşap uyumu salon dekorasyonunuzda modern ve asil bir bakış açısı yakalamanıza yardımcı olabilir. Siyah parlak lake konsolu ve ahşap deri ayaklı sandalyelerle özel bir köşe oluşturabilirsiniz. 

dandy tarz

dandy tarz

Zengin bir görünümü hedefleyen Dandy stilinde geniş bir kütüphane için mutlaka yer ayırmalısınız. İster salonlarda ister çalışma odalarında nitelikli kitaplarla donatılmış büyük bir kütüphane oluşturarak kültürel açıdan muhteşem bir dokunuş yapmanız mümkün.

dandy stil yapmanın yolları

dandy stil yapmanın yolları

Öte yandan aydınlatma konusunda ışıltılı taşlı tavan aydınlatmaları ve bol bol lokal aydınlatmalarla hem loş hem de avantajlı bir yaşam alanına sahip olabilirsiniz. Klasik abajurlar ya da masa lambaları bu açıdan doğru bir seçim olacaktır. 

Dandy stil yatak odası dekorasyonu

Dandy stil yatak odası dekorasyonu

DANDY STİLİNDE AKSESUAR KULLANIMI NASIL OLMALI?

Dandy stilinde en fazla kullanılan aksesuar resim çerçeveleri ve tablolar olacaktır. İstanbul, New York ya da Londra gibi siyah beyaz şehir manzaralarının yer aldığı tablolar ya da eski film yıldızlarının resimleri nostaljik ve şık bir görünüm için vazgeçilmez dokunuşu size getirecek.

Dandy stilde aksesuar kullanımı

Dandy stilde aksesuar kullanımı

Aksesuar kullanımında Dandy Stilini tamamen yansıtmak için leopar desenli koltuk örtüleri, dore masa saati ve altın detaylı bibloları kullanabilirsiniz. Öte yandan odunsu kokulu ve baharatlı mumları mutlaka tercih etmelisiniz. 

Dandy stilin aksesuarları

Dandy stilin aksesuarları

Ve tabi ki her eve canlı ve taptaze bir görünüm veren canlı çiçeklerle yaşam alanlarınıza Dandy stilini davet edebilirsiniz.

Dandy stilde çiçek kullanımı

Dandy stilde çiçek kullanımı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Şal nasıl seçilir? Şal alırken nelere dikkat edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Şal nasıl seçilir? Şal alırken nelere dikkat edilmeli?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0