Günde bir bardak süt içerek zayıflayın

En büyük kalsiyum kaynağı olan sütü günde bir bardak tüketerek sağlıklı bir şekilde kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz?

Süt denince akla gelen en büyük yarar 'kalsiyum' bu yüzden de daha çok gelişim çağındaki çocuklara tüketmeleri önerilir. Peki yetişkinlere sağladığı yararlar?

Diyetisyenlere göre günde 1-2 bardak süt ile zayıflamak hayal değil. Eğer bir ay boyunca günde 1-2 bardak süt tüketirseniz 2-3 kilo arasında yağ yakacaksınız. Tükettiğiniz süte tarçın ya da tarçın kabuğu eklerseniz bu etki daha da fazla artacaktır.

Üstelik bu yağ özellikle göbek bölgesinden gidecek. Metabolizmayı hızlandıran süt, şekersiz ve yağsız tercih edilirse bölgesel yağ yakımında şaşırtacak sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Gece yatmadan 2 saat önce tüketilen bir bardak süt, gece acıkan veya sabah aç uyananlar için gece boyunca kan şekerini dengede tutar ve aşırı açlık hissiyle uyanmayı engeller.

Süt sevmeyenler içinse soya sütü benzer etkiye sahip bir seçenektir. Sizi uzun süre tok tutacak olan soya sütünün tek dezavantajı süte oranla kalsiyum yönünden daha zayıf olmasıdır.

BİR YORUM YAPIN 0