Dal gibi zayıflatan zeytin yaprağı çayı nedir, faydaları neler? Zeytin yaprağı tozu...

Binbir derdin devası olup kahvaltılarda severek tükettiğimiz zeytinin en az kendisi kadar yaprağı ve tozu da fayda sağlıyor. Kurutulmuş zeytin yaprağı çayı ve tozu ile kolay yoldan kilo verebileceğiniz mucize yöntem sayesinde hedeflediğiniz kiloya kısa zamanda ulaşabileceksiniz. Zeytin yaprağının faydaları neler? Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır? İncecik ve kusursuz fiziği sırrı bu yaprakta saklı...

Alternatif tıp tedavisinde kullanılan ve şifalı otların satıldığı aktarda rahatlıkla bulabileceğiniz kurumuş zeytin yaprağı ile kısa zamanda fark edilir derecede kilo verebilirsiniz. Dışarıdan satın alarak para vermek istemiyorsanız, evinizde doğal yöntemlerle kendinizin de kurutarak yapacağı zeytin yaprağı çayı ile fit bedende bir görünüme kavuşabilirsiniz. Zeytin yaprağı ile zayıflama formülünde dikkat etmeniz gereken önemli nokta da kurutulmuş zeytin yapraklarını birkaç dakika bekletmek daha yumuşak ve doyurucu bir çay hazırlama imkanı sunarken, uzun süre suda beklettikten sonra daha uzun süreli demlemek daha güçlü bir infüzyon sağlar. Kuran-ı Kerim'de de geçen mucize bir besin olan zeytin kahvaltılarda tüketiliyor iken yaprağında yapacağınız çayı zayıflamada imdadınıza yetişecektir! Üstelik her zerresi ayrı şifa olan zeytin yaprağını toz hali de ani gelen tatlı krizlerini bastırarak yüksek kalori alma riskinizi azaltıyor. Peki zayıflamak için zeytin yaprağı nasıl kullanılır? Zeytin yaprağı ile kilo vermenin sırları...

Smoothie nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABERSmoothie nasıl yapılır? "Bağışıklık Artırıcı Smoothie" tarifi ile soğuk havalara hazırlanın

ZEYTİN YAPRAĞI TOZU İLE NASIL ZAYIFLANIR? SÜPER ETKİLİ KÜR TARİFİ...

Hem kilo almanıza hem de sağlığınızın bozulmasına sebep olan tatlı krizlerine bu karışımla son vereceksiniz. 

Malzemeler:

  • Bir kase yoğurt
     
  • Zeytin yaprağı
     
  • Bir çubuk tarçın
     
  • Bir avuç ceviz ya da fındık

Yapılışı:

Öncelikle zeytin yapraklarını toz haline getirin. Ardından yarım çay kaşığı kadar zeytin yaprağı tozunu bir kase yoğurtun içine ekleyin. Karışıma bir avuç kadar ceviz veya fındık ekleyin. Bir çubuk tarçını da karıştırdıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Bu karışımın yazın saat 18- 19 gibi, kışın ise ikindi vaktinde yenmesi öneriliyor.

Bu karışımı düzenli olarak 5 -6 gün tüketirseniz hem açlık hissinde hem de tatlı isteğinde azalma gözlemleyeceksiniz. Tarifi tüketmeye her 21 günde bir hafta ara verebilirsiniz.

Zeytin yaprağı tozu ile zayıflama

Zeytin yaprağı tozu ile zayıflama

KİLO VERDİREN ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Bir çay kaşığı miktarındaki kuru yaprağı, bir bardak kadar sıcak suyun içine koyup 3 dakika demlemeye bırakın. Demledikten sonra suyunu süzüp her gün en fazla 2 bardak tüketin.

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI NASIL ZAYIFLATIYOR?

Kilo verme konusundaki en önemli etkisi kan şekeri seviyesini düzenlemesidir. İçindeki oleuropein maddesi şekerin düşmesini önleyerek, açlık krizlerini yok eder. Ayrıca tüketildiğinde uzun süre karnı tok tuttuğu da biliniyor.

KURUTULMUŞ ZEYTİN YAPRAĞI BU HASTALIKLARIN ŞİFASI!

Bronşiolit, mantar, soğuk algınlığı, uçuk rahatsızlığı, dizanteri, zona, romatizma, cilt problemleri, zatürre gibi rahatsızlıkların tedavisi için kullanılır. Peki diğer faydaları neler?

ZEYTİN YAPRAĞININ YARARLARI:

Diyabet hastalığının tedavisinde iyileştirmek için kullanılabilir.

Zayıflamayı kolaylaştırarak kısa sürede kilo verdirir.

Gün içerisinde tüketildiğinde uzun süreli tokluk hissettirir.

Diş sağlığı problemlerine karşı ağrı azaltıcı görevi vardır.

Dudak üzerinde çıkan uçuğu geçirir.

Kolesterol seviyesini düşürür.

Zayıf ve güçsüz olan bağışıklık sistemini yenileyerek güçlendirir.

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI TARİFİ:

Kazayağı otunun faydaları nelerdir? Yoğurtla beraber tüketildiğinde...

İLİŞKİLİ HABER

Kazayağı otunun faydaları nelerdir? Yoğurtla beraber tüketildiğinde...

BİR YORUM YAPIN 15

Fatma 2 yıl önce

Zeytin yaprağı çayı yapıp zayıflayan varmı yazın lütfen

Toplam 3 beğeni

Serkan uymaz 3 yıl önce

Simdi benim anlamadigim zeytin yapragini mikserden gecirip mi demliycez nasil toz haline gelcek o anlamadim ben korona icin iyi oldugunu dusunup demleyip icmeye basladim fakat yaprak olarak demledim bir tutam zeytin yapragi dem olmadi bile tadi gecmedi ayrintili yazsaniz

Toplam 4 beğeni

Murat Metin 2 yıl önce

Çevrede zeytin ağacı varsa küçük bir dal kırıp taze 7yaprak kopartıp yıkayıp, bölüp cezvede kaynayan suya atın 3 dakika kaynatıp sonra 20 dakika bekletin saracaktır. Hafif içmek isterseniz 3-5 dakika kaynatıp ılıyınca sabah akşam öğünlerinden en az 30 dakika önce aç karna içiyorum. Kurutup döverek tozundan 1 çay kaşığı koyunuz. Korona-19 aşısı çıkmadan önce içiyordum faydasını gördüm. Stresten Hassas (irritabl) barsak sendromu (İBS) oluştu. Onada bir bardak ılık suya 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi açken içiyorum çok iyi geldiği gibi kilom normal ama kiloda almıyorum. Selamlar. Tavsiye ederim.

Toplam 0 Beğeni

Pnar 3 yıl önce

Kurutmak şart mı??

Toplam 2 beğeni

Nurhan sesli 4 yıl önce

Bir cay kaşığı yaprak nasil ayarlanıyor anlamadim ki yardımcı olur musunuz

Toplam 8 beğeni

Serpil Kaya 3 yıl önce

Kurutulmuş yaprakları toz haline getirdikten sonra bir kaşık alırsınız

Toplam 1 Beğeni

serkan 5 yıl önce

her zeytin yaprağı olur mu? kuzeyde kalıyoruz, bahçemizde bir iki zeytin ağacı var ama hiç bir zaman yemiş veremiyorlar misal, türünden mi havasından mı onu da bilmem, dolayısıyla hepsi oluyorsa ona göre deneyelim. oturup kaldık bilgisayar başlarında dünya derdine, bütün ayarlarımız bozuldu, belki bir nebze derman olur.

Toplam 9 beğeni

Mwltem 3 yıl önce

Karadenizdeki zeytin ahaclarıda yemiş vermiyor acaba kurutsak işe yarar mi

Toplam 4 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun