Üzerinde 'organik' yazan her ürüne inanmayın!

Yapılan araştırmalar özellikle sağlık ve güzellik ürünlerindeki 'organik' etiketinin gerçeği yansıtmadığını ortaya çıkardı.

İngiltere'de yapılan araştırmada sağlık ve güzellik ürünlerinin üzerinde bulunan 'organik' ibaresi, katılımcıların yüzde 76'sı tarafından kafa karıştırıcı ve anlamsız olarak nitelendirildi. Tüketiciler ise kendilerini kandırılmış gibi hissettiklerini söyledi.

İngiltere'de organik sağlık ve güzellik ürünlerinin satışı 2016 yılında yüzde 20 artarak 61.2 Milyon sterlinlik bir hacim yarattı. Ancak araştırmayı yapan grup, 'organik' ürünleri pazara süren endüstrinin çevre dostu formüller üretmek ya da toksinsiz ürünler için para harcamadığına dikkat çekti.

Tüketici doğru tercihler yapmıyor

Bazı şirketler gönüllü ve bağımsız olarak organik tabiri için belirli standartlar kullanıyor. Ancak araştırma yapan şirketin yöneticisi Peter Melchett, bunun sadece buzdağının görülen tarafının olduğunu söylüyor. 

Melchett, ürünlerin üzerindeki etiketlerin kafa karıştırdığını söyleyerek organik ürünlere yönelen kişilerin alışveriş sırasında doğru tercihler yapmaktan zorlandığını söylüyor.

İncelediği içeriğe kendisi bile inanamadı

Konuyla ilgili bir araştırma yapan Moleküler Biyoloji Merkezi'ndeki eski bir görevli Prof. Vyvyan Howard, organik olduğunu iddia eden ürünleri inceleyerek kanserojen olma ihtimali bulunan içerikleri buldu. Orjinal organik ürünlerin bağımsız olarak sertifikalandırıldığını söyleyen Howard, tüketicilerin bu ürünleri seçerken dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Bebekler için organik 27 ürün

İLİŞKİLİ HABER

Bebekler için organik 27 ürün

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0