Güneşte cilt bakımı nasıl olmalı?

Havaların ısınmasıyla tatil planları da yapılmaya başladı. Güneşin zararlı etkilerinden en çok bütün kış korumaya özen gösterdiğimiz cildimiz etkiler.

Dört mevsim bakımı değişen cildimiz ve vücudumuz için nelere dikkat etmemiz gerekir? Güneşin yaydığı UV ışınları insan derisi üzerinde başta deri kanserleri olmak üzere pek çok olumsuz etkiye neden olur.

Peki yazın cildimizi ve vücudumuzu nasıl korumalıyız?

Öncelikle güneşin en dik geldiği 10.00-14.00 arası güneşe çıkmamak gerekir. Gölgede dinlenirken de ense ve kulakları da şapka ile korumalıyız. UV ışınlarından korunmanın diğer bir yolu da UV'yi az geçiren koyu renkli sık dokunmuş keten ve pamuklu kumaşları tercih etmektir.

Cildi ve vücudu güneşin zararlı ışınlarından korumak için SPF 30 ve üzeri suya dayanıklı güneş ürünlerini tercih etmek gerekir. Cildi korumak içinde içerisinde güneş koruyucu bulunan nemlendiriciler tercih edilebilir. 

D vitamini almak için sadece yüz ve kolların açıkta olduğu giysilerle haftada 3 kez 10-15 dakika güneşlenmek, vücudun ihtiyacı olan D vitaminini karşılamak için yeterlidir. Bunun yanı sıra güneşe maruz kalındığında bol bol sıvı tüketimine özen gösterilmesi gerekir. Özellikle güneş çarpmasından korunmak için bol miktarda su tüketilmesi önerilir.

Gözlerde katarakt riskinin önüne geçebilmek için güneş gözlüğü kullanmaya özen gösterilmelidir. Dudaklar çok hassas olduğu için güneşin zararlı ışınlarından etkilenir. Bunun içinde içerisinde SPF bulunan lip balm'ların tercih edilmesi gerekir. 

Sıcaktan fazla bunaldığında da ise serinletici etkisi bulunan yüz spreyleri tercih edilebilir.

2017 plaj havlu modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2017 plaj havlu modelleri

BİR YORUM YAPIN 0