Cildinizi doğal yollarla temizleyin

Cildinizin her zaman bakımlı ve sağlıklı olmasını istiyorsanız cildinizi düzenli olarak temizlemeniz gerekir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz cilt temizleme yöntemleri...

Cilt, güzelliğini ve bakımını korumak için her zaman temiz olması gerekir. Yağlardan ve siyah noktalardan arındırılmış bir cilt için cildinizi temiz tutmalısınız. Bunun için pahalı ürünlere ya da güzellik merkezlerine gitmeye gerek yok. Evde bulunan malzemelerle bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Limon:

Cilt temizliği denince akla ilk gelenlerden biri limondur. Limon içerdiği asitlerle cildi temizler yağlardan arındırır ve nemlendirir. Bir pamuğun üzerine dökeceğiniz birkaç damla limon suyu ile cildinizi temizleyebilirsiniz.

Bebek yağı:

Bir pamuğun üzerine döktüğünüz bebek yağını cildinizde gezdirin. Cildinizde gezdirdikten sonra pamuğun renginin sarıya döndüğünü göreceksiniz. Bu sarılıklar cildinizde bulunan yağ ve kirdir. Bebek yağı sayesinde cildiniz hem yumuşacık olacak hem de kirlerden arınacak.

Sirke ve karbonat:

Bir yemek kaşığı sirkeye bir çay kaşığı karbonat atarak karıştırın. Bu karışımı cildinize sürün. Biraz bekledikten sonra yıkayın. Cildinizde bulunan siyah noktalar çıkacaktır.

Maden suyu:

Buz dolabında beklettiğiniz maden suyunu yine bir pamuğa dökerek cildinizde gezdirin. Bu şekilde kirlerden kurtulabilirsiniz. 

BİR YORUM YAPIN 0