Hassas ciltlerin kullanmaması gereken 5 ürün

Hassas cilde sahip olanların yüzlerine sürmemesi gereken ürünleri bir araya getirdik...

Günlük cildinize yaptığınız bakım rutini, lekelerin oluşmasına hatta sivilcelerin oluşmasına sebep olabilir. Bu yüzden cildinizin yapısına uygun ürünler tercih etmenizde fayda var.İşte hassas cilde sahip olanların kullanması gereken 5 bakım ürünü...

1- Kimyasal içerikli güneş kremleri



Zararlı güneş ışınlarından korumak için kullandığınız kimyasal güneş kremleri, hassas cildinizde lekeler bırakabilir. Bu yüzden içinde oksibenzon, avobenzon, homosalat, oktisalat, oktokrilen ve andokinokzat güneş kremlerini kesinlikle kullanmayın.

2-Kokulu nemlendirici kremler



Vücudunuzu duş sonrasında güzel kokması ve nemli kalması için kullandığınız kremler hassasiyet dereceniz yüksekse kızarıklık ve kaşıntı gibi sorunlarla karşılaşmanıza sebep olur. Bu nedenle kokusuz ürünler kullanmaya dikkat edin.

3-İçinde sülfat olan şampuan ve saç kremleri



Şampuanların içinde bulunan sülfat, saçlarınızın köpürmesine ve parlaklık katabilir. Ancak bu durum hassas saç derilerinize zarar verip farklı reaksiyonlar gösterebilir. Bu yüzden şampuanlarınızın içerisinde sülfat free olanları tercih edin.

4-Hayvansal yağ içeren kalıp sabunlar


Yüzünüzü temizlemek için kullandığınız kalıp sabunlar, hayvanlar iç yağlar barındırdığından cildinizdeki nemin azalmasını sağlar. Bu sebepten dolayı pul pul dökülen cilt sorunlarına yol açabilir.

5-Peeling maskeleri



Hassas cildinizi pürüzsüz bir hale getirmek için satın aldığınız peeling maskeleri, deri döküntüleri,yanma veya kalıcı yüz yaralarına sebep oluyor. Peeling uygulaması sonrasında oluşan cilt reaksiyonlarının iyileşmesi için en az 3 ay beklemeniz gerektiğini unutmayarak, bu ürünleri asla kullanmayın.

Kilo verdiren karanfil çayı tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Kilo verdiren karanfil çayı tarifi
Oversize gömlek modası

İLİŞKİLİ HABER

Oversize gömlek modası
Parfüm nasıl saklanır?

İLİŞKİLİ HABER

Parfüm nasıl saklanır?
Çocuklarda hangi yaşta hangi özellikler bulunur?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda hangi yaşta hangi özellikler bulunur?
Şeker tüketmenin zararları

İLİŞKİLİ HABER

Şeker tüketmenin zararları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0