Kil maskesinin zararları nelerdir? Kil maskesi nedir ve nasıl kullanılmalı?

Doğanın bize sunduğu mucizevi cilt bakım malzemelerinden biri olan kil; yeryüzünde bol miktarda yer alan, sarımsı, kırmızımsı, esmerimsi vb. farklı renkleri bulunan bir madde olma özelliği taşıyor. Son zamanlarda en çok tercih edilen kil maskesinin fazla miktarda kullanıldığında cildinizde deliklerin açılmasına sebep olduğunu biliyor muydunuz? İşte kil maskesinin cilde zararları...

Kil,  toprağın yararlı minerallerinden ve yanardağların içinden çıkmış olan lavlardan dolayı içerisinde bolca mineral barındırır.  Antik çağlardan beri güzelleşmek için kullanılan kil maskesi, uzmanlar tarafından yapılan bir araştırmaya göre düzensiz kullanıldığında ve aşırı oranda cilde sürüldüğünde gözeneklerin fazla açılarak cilt üzerinde minik delikler açılmasına sebep olduğu ortaya çıktı. Kil maskesinin cilde bilinmeyen zararları sadece yasemin.com'da!

Kilin sağlık için bilindik bir zararı yoktur. Cilt maskesi için kullanıldığında ciltte birkaç dakikadan fazla bekletilmemelidir. Aksi halde cilt tahrişine yol açarak faydasından ziyade daha çok zarar oluşturabilir. Günümüzde kadar kilin zararını açığa koyan bir araştırma bulunmamaktadır. Ancak olası yan etkileri için dozunda ve doğru şekilde kullanılması gerekir.

Bentonit kili nedir ve Bentonit kili ne işe yarıyor? Bentonit kilinin faydalarıİLİŞKİLİ HABERBentonit kili nedir ve Bentonit kili ne işe yarıyor? Bentonit kilinin faydaları

  • Kil maskesi, uzun süre cilt üzerinde bekletildiğinde ve uygulama esnasında aşırı baskı yapıldığında tahrişe neden olabilir.
  • Kil, yüzün çok fazla gerilmesine sebep olduğundan kırışıklıklara yol açar.
  • Özellikle akciğer ve böbrek hastaları yüzündeki lekeleri gidermek için kullanmak istiyorsa mutlaka uzmana danışmalıdır. 

Kil maskesinin saça faydaları nelerdir? Kil saça nasıl uygulanır?İLİŞKİLİ HABERKil maskesinin saça faydaları nelerdir? Kil saça nasıl uygulanır?

UYARI: Katkı maddeli ve bakanlık onayı olmayan maskelerin kullanımı cildinizi güzelleştirmek bir yana cildinizde yan etkiler doğurabilir. Bu yüzden mutlaka kapalı maskelerden satın almalı, Bakanlık onayı olmayan ürünleri yalnızca ucuz olduğu için satın almamalısınız!

Farmasi'den ne alınır? Farmasi'den alınması gereken ürünler

İLİŞKİLİ HABER

Farmasi'den ne alınır? Farmasi'den alınması gereken ürünler
2021'nin sürpriz rengi: Adaçayı yeşili! En güzel yeşil renk kombin önerileri

İLİŞKİLİ HABER

2021'nin sürpriz rengi: Adaçayı yeşili! En güzel yeşil renk kombin önerileri
Prof. Müftüoğlu yanıtladı: 4 bin 400 adım yeter mi?

İLİŞKİLİ HABER

Prof. Müftüoğlu yanıtladı: 4 bin 400 adım yeter mi?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 5

Sewda 3 yıl önce

Bende aldım 2 defa kullandm bende bisi olmadi ama annemde kuçuk nohut büyüklüğünde kırmızı sivilce gibi şeyler çıktı ne yapmalıyız?

Toplam 2 beğeni

Sewda 3 yıl önce

Bende aldım 2 defa kullandm bende bisi olmadi ama annemde kuçuk nohut büyüklüğünde kırmızı sivilce gibi şeyler çıktı ne yapmalıyız?

Toplam 2 beğeni

Bilal 3 yıl önce

Bende yüzümde tahriş yaptı ne yapmalıyım

Toplam 1 beğeni

Merve Özoğlu 5 yıl önce

Bu tahris nasil geçer peki ? Lütfen yardımcı olun.

Toplam 4 beğeni

Yedek 5 yıl önce

Ben bir hata yapıp kullanmıştım.Tahriş ve kızarıklıklar yüzümü sardı.Elimi Allah a açıp dua ettim geçti.Tavsiye ederim.Mutluyum...

Toplam 12 Beğeni