Buhar banyosunun cilde yararları nelerdir? Evde buhar banyosu nasıl yapılır?

Makyaj kalıntıları, ölü deri ve cildin altında biriken toksinler... Tüm bunların hepsini sadece bir günde, buhar banyosu yaparak geçirmek ister misiniz? Buhar banyosu son yılların en popüler cilt bakım rutinlerinden biri haline geldi. İşte cildi derinlemesine temizleyen buhar banyosu hakkında merak edilen tüm soruları sizler için yanıtladık.

Güzellik ve cilt bakım uzmanları tarafından yapılan bir araştırmaya göre, cildi derinlemesine temizleyen en etkili doğal uygulamanın, buhar banyosu olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Özellikle karma ve yağlı ciltli kişilerin haftalık bakım rutinlerine eklemesi gereken buhar banyosu, cildi makyaj kalıntılarından, ölü deriden, gözeneklerde biriken kir ve yağdan arındırmak için en etkili yöntemlerden biridir. Buhar banyosu burun tıkanıklığı ve grip olan kişiler tarafından sıkça yapılan yüksek ısılı tedavi yöntemlerden biridir. Bir diğer kullanım alanı ise cilt bakımı yapmak için sıcak suyu yüze tutarak cildin gözeneklerini açmak ve temizlemek için sıklıkla tercih edilen uygulamalardan biridir. Bugünkü haberimizde buhar banyosunun cilde faydalarını, nasıl yapıldığını ve  sonrasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırdık. 

Mısır ununun cilde faydaları nelerdir? Mısır unu maskesi nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERMısır ununun cilde faydaları nelerdir? Mısır unu maskesi nasıl yapılır?

  • - Cildin yüzeyinde oluşan siyah noktaları temizler.
  • - Gözenekleri açar. Bu sayede makyaj kalıntılarını ve ciltteki kirleri temizler.
  • - Sivilce ve akne oluşmasına yol açan toksinlerin arınmasını sağlar.
  • - Yüz kaslarının rahatlamasına yardımcı olur. 
  • - Kan dolaşımını artırır. Bu sayede stres nedeniyle ciltte oluşan yorgunluğu ve cansız görünümü ortadan kaldırır.
  • - Buhar banyosu sırasında kullanılan doğal otların ve yağların içeriğindeki faydalı elementler cilde nüfuz eder.
  • - Ciltteki biriken fazla yağların atılmasına yardımcı olur. 
  • - Tamamen doğal ve kolay bir cilt temizleme uygulamasıdır.
  • - Kırışıklıkların azalmasını sağlar. 
  • - Ölü derileri yumuşatır. Böylelikle ölü derinin altından taze ve canlı dokunun oluşmasının önü açılır.

PEKİ, BUHAR BANYOSU NASIL YAPILIR?

Uygulamaya başlamadan önce mutlaka cildinizdeki makyajı temizleyin. Buhar banyosunu yapmak için, geniş bir kase, kaynamış su ve yüz havlusu yeterli olacaktır. 2 litre kaynamış suyu kasenin içerisine dökün. Başınızı kasenin üzerine tutarak buharın yüzünüze gelmesini sağlayın. Bu işlemi yaparken başınızın üzerine havlu koyarak buharın daha yoğun bir şekilde cildinize nüfus etmesini sağlayabilirsiniz. 

BUHAR BANYOSU SONRASINDA YÜZE NE SÜRÜLMELİ?

Buhar banyosunda cildinizdeki gözenekler açıldığından dolayı, sonrasında kesinlikle makyaj yapmamalı ve kimyasal ürün sürmemelisiniz. 

  • Bu işlemi siyah noktalarınızı temizlemek için yaptıysanız; siyah noktalarınızı temizleyici bantlar ya da klasik, yuvarlak uçlu siyah nokta temizleme aparatları ile rahatlıkla temizleyebilirsiniz.Buhar banyosu sonrasında tırnaklarınız ile siyah noktalarınızı sıkmamalısınız. Çünkü kalıcı lekelerin oluşmasına veya cildinizde tahrişe sebep olabilir. 

Buhar banyosunu yaptıktan sonra; gözenekleri sıkılaştırmak için yüzünüzü soğuk su ile yıkayın. Ardından saf gül suyu ile tonik yaparak, cilt tipinize uygun bir nemlendiriciyi uygulamalısınız.

BUHAR BANYOSU HANGİ SIKLIKLA YAPILIR?

  • Bu normal, karma ve yağlı cilde sahip olanlar, haftada yalnızca 1 defa buhar banyosu yapabilir. 
  • Ancak kuru ve hassas ciltli kişiler 15 günde 1 ya da ayda 1 kez buhar banyosu yapması önerilir.
Her derde deva: Ciğer otunun faydaları nelerdir? Ciğer otu nasıl tüketilir?

İLİŞKİLİ HABER

Her derde deva: Ciğer otunun faydaları nelerdir? Ciğer otu nasıl tüketilir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

Perin 3 yıl önce

1 hafta bir kez diyor ama ama 2 günde 1 yıkandığım için yine buhar cildime çarpar???

Toplam 1 beğeni

seçil 3 yıl önce

buhar banyosu siyah noktalarda çok etkili üzerine zigavus black soyulabilen maske uyguluyorum siyah noktalar anında çıkıyor denemelisiniz

nuray 5 yıl önce

Çok iyi

Toplam 2 beğeni