Doğal nem maskesi nasıl hazırlanır?

Yağlı ciltlere göre daha az sivilce ve siyah nokta sıkıntısı yaşayan kuru ciltler, gerekli olan nemi dengede tutmak için özel bakımlara ihtiyaç duyar. İşte ev yapımı doğal nem maskesi...

Kuru cilde sahip kişilerin ciltlerini kremin yanı sıra nem maskeleriyle desteklemesi gerekir. Ancak hassas cilt yapısına sahip kişiler hazır satılan her ürünü kullanamaz. Bu tarz hassas ciltlere sahip kişilerin doğal ürünlere yönelmesi gerekir. Bunun içinde evde hazırlayabilecekleri doğal nem maskelerini tercih edebilirler.

İşte 4 malzemeyle hazırlanabilen doğal nem maskesi...

MALZEMELER

3 tatlı kaşığı kakao yağı,
2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı,
2 çay kaşığı saf sızma zeytinyağ,
3-4 damla gül yağı,

YAPILIŞI

Bütün yağları bir tavaya alınarak eriyene kadar ısıtın. Eridikten sonra ocaktan alın ve küçük cam bir kavanoza koyarak çalkalayın. Soğuyan yağlar krem kıvamına gelince tüm vücudunuza uygulayabilirsiniz.

Kuru ve mat saçlar için avokado maskesi

İLİŞKİLİ HABER

Kuru ve mat saçlar için avokado maskesi
Sezonun en trend saç modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun en trend saç modelleri
Doğal yollarla cilt rengi nasıl açılır?

İLİŞKİLİ HABER

Doğal yollarla cilt rengi nasıl açılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0