Cilt sarkması neden olur? Cilt sarkmalarını önlemenin kolay yöntemleri

Zamanla genetik faktörler, yaşam şekli ve yanlış beslenmenin etkisiyle yüz bölgesinde sarkmaların meydana gelebiliyor. İlerleyen yaşlardaki kadınların en çok karşılaştığı cilt sarkmalarını önlemenin yollarını sırlarını sizler için derledik. Cilt sarkmalarını önlemenin püf noktaları:

Genetik yapı, düzensiz cilt bakımı, kimyasal ürünler ve aşırı makyaj gibi nedenler ilerleyen yaşla beraber cilt sarkmalarına neden olabilir. Zamanla kolajenini yani esnekliğini kaybederek çirkin bir görünüm oluşturabilir. Cildin zaman içinde daha genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için doğru bir yaşam tarzı elbette ön şarttır, ancak cildin daha hafif, daha kompakt ve kalkık kalmasını sağlayan başka önlemler de vardır. Ameliyatsız yüz sarkmasının nasıl önüne geçilir. Çoğu yaşlanma sürecinde olduğu gibi, cildin gergin görünümünü kaybetmesi söz konusu olduğunda, korunmak tedaviden daha iyidir. Sigara içmekten kaçınmak ve meyve ve sebzeler açısından zengin bir diyet yemek, büyük bir fark yaratabilecek iki yaşam tarzı faktörüdür.

Cilt sarkmalarının önüne geçebilmek yanı zamanda durdurmak için yapabileceğiniz yöntemleri sizler için derledik.

Evde soyulabilen maske nasıl yapılır? Soyulabilen maske ne işe yarar?İLİŞKİLİ HABEREvde soyulabilen maske nasıl yapılır? Soyulabilen maske ne işe yarar?

CİLT SARKMALARI ÖNLEMENİN YOLLARI

  • - Sağlıklı, genç ve parlak bir cilt için mutlaka sigara ve alkol kullanmamalısınız. 
  • - Fit görünmek için uyguladığınız şok diyetlerden kaçınmalı, düzenli olarak kilo değişimlerinden kaçınmalısınız.
  • - Aşırı derecede karbonhidrat ve şeker tüketimi zamanla ciltte sarkmalara neden olabilir. Bu yüzden mutlaka doğal şekerler yani sebze ve meyve tüketmelisiniz.

Sütün cilde faydaları nelerdir? Her gece yüzünüze süt sürerseniz...İLİŞKİLİ HABERSütün cilde faydaları nelerdir? Her gece yüzünüze süt sürerseniz...

- Yüksek yastık ile uyuyan kişilerde boyun kırışıkları ve sarkmalarıdaha çok görülür. Bu yüzden alçak yastıklar tercih etmelisiniz.

- Gün içerisinde 3 bardaktan fazla kahve tüketimi cildin kurumasına sebep olur. Kuruyan ciltte erken yaşta kırışıklar gözle görülür hale gelebilir. 

- 30'lu yaşlardan sonra üretimi  azaldığı  için  dışarıdan da  destek olarak  Q enzim 10, Alfa lipoik  asit ile antioksidanları  doktorunuza danışarak kürler  halinde  kullananın.

- Güneş kremi uygulamayı kesinlikle unutmamalı, cildinizi en az 3 saatte bir etkili bir ürün ile nemlendirmelisiniz.

Siyah saç rengi nasıl açılır? Doğal yollarla saç rengi açmanın yolları

İLİŞKİLİ HABER

Siyah saç rengi nasıl açılır? Doğal yollarla saç rengi açmanın yolları
Arpacık en hızlı nasıl geçer? Göz hastalıkları ve arpacık için şifalı dualar

İLİŞKİLİ HABER

Arpacık en hızlı nasıl geçer? Göz hastalıkları ve arpacık için şifalı dualar
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

serkan 5 yıl önce

uyku uyuyamadıktan sonra yemişim kırışıklığı, hiç ölmeyecekmiş gibi debelenip durun siz, ben yüzümdeki tecrübe nişanlarının keyfini çıkartayım.

Toplam 4 beğeni

Gurbetci 5 yıl önce

Soyle bi izlenim edindim, sanki diyet yapmayin der gibi gibi.

Toplam 2 beğeni