Hurmanın cilde ve saçlara faydaları nelerdir? Hurma maskesi evde nasıl yapılır?

Kur'an-ı Kerim'de adı geçen en faydalı meyveler arasında adı geçen hurmanın vücut sağlığına olan faydalarını bilmeyen yoktur. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurma genellikle oruç açmak için tüketilir. Aslında hurma sadece Ramazan’da değil, yılın her ayında sofralarımızda bulunması gereken besinler arasında yer alıyor. Çünkü hem cilde hem de saça birçok faydaları bulunuyor. Peki hurma cilde nasıl uygulanır?

Genellikle Ramazan ayı boyuncu bolca tüketilen hurma Palmiyeler gibi tropikal, ılıman ve çöl ikliminin görüldüğü yerlerde yetişir. Hurma leziz tadı ve yüksek besin değeriyle aslında yüzyıllardır hem gıda hem de tıbbi amaçlı kullanılan bir meyve. Faydaları saymakla bitmeyen hurma mineral ve vitamin bakımından çok zengin, iyi bir enerji, doğal şeker ve lif kaynağı. İçerdiği kalsiyum, fosfat ve mineraller sayesinde kemiklerin zayıflamasını önlüyor ve kemik erimesine iyi geliyor. Çoğumuz Peygamber Efendimizin sünneti olduğu için Ramazan sofralarından hurmayı eksik etmeyiz. Uzmanların yaptığı bir açıklama göre hurma yalnıza vücuda değil cilt sağlığına da birbirinden farklı faydaları bulunuyor. Peki bu faydalar neler? Hurma cilt bakımında nasıl kullanılır? Hurma maskesi nasıl yapılır?

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da hurma nereden alınır? En iyi hurmacılar

Hurmanın cilde faydaları

Hurmanın cilde faydaları

  • - Hurma içerisinde bulunan yüksek C vitamini sayesinde cildin pürüzsüz ve nemli olmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda cilde ihtiyacı olan nemi geri kazandırarak daha elastik bir yapıya kavuşmasını sağlıyor.
  • - Dokular serbest kaldıklarında cilt hücrelerinin zamanından daha önce yaşlanmasına sebep olurlar. Erken yaşta ortaya çıkan kırışıklık ve ince çizgilerin sebebi genellikle bu sorundur. Düzenli olarak tüketilen hurma, (özellikle siyah ve kırmızı renkli olanlar) bu sorunla başa çıkmanıza yardımcı olacak.

- Ramazan bolca tüketilen hurma yalnıza o ayda değil, sık sık ve düzenli olarak tüketilmelidir. Çünkü içerisinde bulunan B vitamini sayesinde cilt problemi ortadan kaldırıyor. Hatta yapılan bir araştırmaya göre B vitamini, ciltteki birçok problemin tedavisi için en etkili çözümlerden birisi olarak gösteriliyor. Özellikle ciltteki iz ve tahribatın giderilmesinde, yani cildin yenilenmesinde daha etkili olduğu düşünülüyor. Eğer, sivilce izi ya da çatlaklar gibi cilt problemleri yaşıyorsanız, bunlarla sadece iki malzemeye sahip bir maskeyle savaşabilirsiniz. Hurmayı ezin ya da hazır satılan hurma ezmelerinden kullanın. Ve içerisine bal katın. Bu karışımı izlerinizin üzerine haftada bir uygulayın.

- Cilt hücrelerinin yenilenmesine destek olan hurma, bu sayede cildi genç ve dinamik kalmasını sağlıyor. 

Oruç tutmanın cilde faydaları nelerdir? Bilimsel olarak da araştırıldıİLİŞKİLİ HABEROruç tutmanın cilde faydaları nelerdir? Bilimsel olarak da araştırıldı

hurma maskesi nasıl yapılır

hurma maskesi nasıl yapılır

Hurma kaç kalori? Hurma kilo aldırır mı? Günde kaç adet hurma yenmeliİLİŞKİLİ HABERHurma kaç kalori? Hurma kilo aldırır mı? Günde kaç adet hurma yenmeli

HURMANIN SAÇLARA FAYDALARI NELER?

Her gün düzenli olarak tüketeceğiniz yalnızca 3 hurma saçlarınızın daha güçlü ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. İçerisindeki mineraller sayesinde saç foliküllerinin ve tellerinin güçlü ve sağlıklı kalmasını sağlar.

hurmanın saçlara faydaları neler

hurmanın saçlara faydaları neler

  • İçerisinde bulunan demir ve B vitamini sayesinde saç dökülmesini engeller. Düzenli olarak tüketilen hurma saç köklerinizin güçlenmesini ve kalınlaşmasını sağlar.
  • Saçlarınıza ve derisine düzenli bir şekilde hurma yağı ile masaj yaparsanız, saç derisinin ihtiyacı olan mineralleri kısa sürede sağlayabilirsiniz. Sürekli olarak ideal nem oranını korumasına yardımcı olur. Bu da saç tellerinizin daha uzun süre sağlıklı kalmalarını ve daha kalın bir yapıya kavuşmalarını sağlar.
Ramazan ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Ramazan ayını yansıtan en iyi dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Ramazan ayını yansıtan en iyi dekorasyon önerileri
Business Casual kadın giyim ne demek? Business Casual nasıl olur? Business Casual giyim tarzı

İLİŞKİLİ HABER

Business Casual kadın giyim ne demek? Business Casual nasıl olur? Business Casual giyim tarzı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Mazotçi 1 yıl önce

Millet hurma mı alabiliyor ki. Hurma bile alamıyoruz. Hayaldi gerçek oldu. Teşekkürler Ak parti

Toplam 4 beğeni

Derya 2 yıl önce

Bence faydalı

Toplam 3 beğeni