Şems Arslan'dan cilt lekeleri için maske tarifleri! Cilt lekelerini gideren en kolay 2 yöntem

Konuk olarak katıldığı programlarla gündeme gelmeye devam eden Şems Arslan, cilt lekelerini gideren maske tariflerini izleyenlerle paylaştı. Şems Arslan cilt lekelerini geçirmek için paylaştığı tariflere geçmeden önce cilt lekelerinin belirtileri, türleri ve nedenlerine haberimizin detaylarından göz atabilirsiniz.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Cilt lekeleri genetik faktörler, kimyasal ürünlerin kullanımı, ilaçlar, doğum, solaryum gibi bronzlaşma yöntemleri nedeniyle ortaya çıkıyor. Yaygın olarak lekeler, yanak, çene, alın gibi bölgelerde sık oluşmakla birlikte yüzde oluştuklarında cildi pürüzsüzlükten uzaklaştırır ve daha solgun bir görünüm verir. Ancak dekolte bölgesinde, sırt, ve ilerleyen yaşla birlikte ellerde de görülebilir. Cilt lekelerini gidermeniz için en akıllıca davranış aşırı güneşlenmekten kaçınmak ve güneş kremi kullanmaktır. Cilt lekelerinin oluşumuna neden olan başlıca sebep olan güneş ışınlarına maruz kalmamak için yaz, kış fark etmez korunmak ve koruyucu krem kullanılmalıdır. Şems Arslan lekeler için pek çok doğal tedavi yöntemi ve maske tarifiyle gönlümüzü fethetmeye devam ediyor. Leke tedavileri söz konusu olduğunda, nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir. 

Şems Arslan cilt lekeleri için harika bir maske tarifini bizlerle paylaşıyor. Şems Arslan muhteşem maske ve formülleri sayesinde pek çok cilt hastalığını doğal yollarla tedavi etmek mümkündür. Eğer cildinizde koyu lekeler varsa kesinlikle solaryuma girmekten uzak durmalısınız. En az SPF 30 güneş kremi ve güneş gözlüğü kullanmalısınız. A vitamini veya peeling yapan bir ürün kullanıyorsanız, cildiniz güneşe karşı daha hassas olacaktır bu nedenle yüzünüzü mümkün olduğunca kapatmalısınız.

Şems Arslan kolajen maskesi nasıl yapılır? Kolajen maskesi ne işe yarar?İLİŞKİLİ HABERŞems Arslan kolajen maskesi nasıl yapılır? Kolajen maskesi ne işe yarar?

Şems Arslan Lekelere Karşı Domates Maskesi

1 domatesi rendeleyin ve bir kaseye alın. 4 küp şekeri içine ekleyin ve tamamen eritin. Kaymaklı ve tatlı yoğurttan 1 tatlı kaşığı kadar kasenin içine ekleyin. 1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu ekleyin. İsterseniz biraz da hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. 1 yemek kaşığı bebek pudrası ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Koyu ve yoğun bir kıvamı olmalı. Eğer sıvı olursa biraz daha bebek pudrası ekleyebilirsiniz. 

İlk önce cildinize buhar banyosu yapın. Ardından peeling yapın. Daha sonra, üçüncü aşamada bu maskeyi uygulayın. Bu maskeyi cildinize fırça yardımıyla uygulayın. Bu maskeyi hafif kuruyunca bir kez daha uygulayın. Hafif kuruyunca bir kat daha uygulayın. Yani toplam bu maskeyi 3 katman olarak sürmeniz gerekir. 30 dakika sonra cildinizi ılık suyla durulayın. Nemlendiricinizi uygulayın. Bu maskeyi gece yatmadan önce uygulamalısınız. 

Şems Arslan Lekeler İçin Maydanoz Suyu Maskesi Tarifi

Yarım çay bardağı maydanoz suyu, yarım çay bardağı bal ve yarım çay bardağı limon suyu cam bir kasede karıştırın. Gazlı bezi, bu maskenin içine batırın ve yüzünüze tampon olarak uygulayın. Son olarak gazlı bezi tekrar maskeye batın ve yüzünüze koyun. 7 dakika bekleyin. Gazlı bezi, yüzünüzden alın. Maden suyu ile cildinizi yıkayın. Bu maskeyi haftada 4 kez düzenli olarak uygulamalısınız.

Temizlik hastalığı nedir? Temizlik hastalığının belirtileri nelerdir? Temizlik hastalığı tedavi

İLİŞKİLİ HABER

Temizlik hastalığı nedir? Temizlik hastalığının belirtileri nelerdir? Temizlik hastalığı tedavi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

hayriye 3 yıl önce

sivilcelerim için zigavus beyaz kil maskesi kullanıyorum güzel temizledi cildimi akne oluşumunu engelledi tavsiye ederim

Toplam 1 beğeni

gaye 3 yıl önce

benim de yüzümde çok sivilce vardı. Eczacımın tavsiyesiyle Zigavus'un beyaz kil maskesini kullandım. Çok memnun kaldım. Herkese tavsiye ederim.

Toplam 1 beğeni