Anadolu kadını kendi işinin patronu oluyor

KOSGEB'in finansman, İş-Kur'un ise istihdam desteği sağladığı programla kadınlar el emeği ürünleri satıp gelir elde ediyorlar. Programların tanıtılması amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında çalışmalarını sürdüren AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

KOSGEB’in finansman desteği verdiği, İş-Kur’un istihdam desteği sağladığı Anadolu’da birçok kadının kendi işinin patronu olmasını sağladığı programla kadınlar, el emeği ürünlerini sosyal medya hesapları üzerinden satıyorlar. Bu yolla ayda 4 bin liraya ulaşan gelir elde eden kadınlar, eşlerinden dahi daha fazla kazanmaya başladılar. Kadın girişimciliğini arttırmak amacıyla KOSGEB, Tarım İl Müdürlüğü, İŞKUR ve Ticaret Bakanlığı’nın sağladıkları hibe, fon, kredi ve projelerin anlatılıp tanıtıldığı yerlerden biri de Balıkesir oldu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Türkiye’nin dört bir yanında kadın girişimciliğini desteklemek için yola çıktıklarını belirtti. Keşir, 'Bunun için 4-5 ekip Anadolu’ya dağılacak. Türkiye genelinde salon toplantılarında 30 bin kadına ulaşmak istiyoruz. Anadolu'dan bir kadın şahlanışını harekete geçirmek istiyoruz. Biz bu tür bilgiye ulaşma imkanı olmayan, belki eğitimi de olmayan ancak aklında bir fikir, heyecanı olan kadınların kafasında bir kıvılcım çakmak için bu toplantıları yapıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Gönen Merkez Tuzakçı Hasanbey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden Berrin Var ise 108 kadın ortakları bulduklarını belirterek şunları söyledi:

'Bir kolumuz hayvancılık, bir kolumuz tıbbi aromatik bitkiler, bir kolumuz da coğrafik işareti olan iğne oyası üretimi yapıyor. FAO ile ‘Önder Kadın Çiftçi Projesi’ başlattık. Bütçeyi aldık. Her köyden iki tane önder kadın seçtik. 5 yılda 25 aile işletmesini 75’e çıkaracağız. Kadınlarımız her ay asgari ücret alacak kadar kazanıyor.'

BİR YORUM YAPIN 0