Ölümden dönen Seren Serengil ekranlara geri döndü!

İlk mide küçültme operasyonundaki hatalar nedeniyle ölümden döndüğünü söyleyen Serengil " Bu bir skandal, midemi almışlar" dedi. Başarılı bir ameliyat geçiren Seren Serengil ekranlara geri döndü.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

2016'da midesinden ameliyat olan ardından da hızla kilo vermeye başlayan Seren Serengil (50), sıkıntılı dönemden geçiyor. 'Dumping sendromu'yla mücadele eden şarkıcı, karaciğer, pankreas ve böbreklerinin iflas etmek üzere olduğunu söylemişti. Doktoruyla beraber canlı yayında ameliyat sürecini anlatan ünlü sunucu şu ifadeleri kullandı; "Çocuğumu kaybetmişken 76 kiloydum. İkinci ameliyata 67 kilo ile girdim.

 

Serengil'in ameliyatını gerçekleştiren Dr. Alper Çelik konuyla ilgili şunları söyledi: "İki durum söz konusu... Gerçekten hatalı bir işlem olabilir ya da hastanın bünyesi kaldıramıyor olabilir. Belli bir aşamadan sonra bu hastalıklar geri dönülemez hale geliyor. İnce bağırsakların çok ciddi bir kısmı devre dışı bırakılmış."

"Oradaki problemi hemen düzelttik. Alt mideyi bulmak için 30-45 dakika uğraştık. Alt mide ile üst mide arasındaki bağlantı kapatılmıştı. Gıda sadece üst mideye giriyordu. İnce bağırsağın uzunluklarını ölçünce ve devre dışı bırakılanları görünce ince bağırsakları hemen düzelttik."

 

DOKTOR HATASI OLDUĞUNU AÇIKLADI

Serengil, yanlış mide küçültme ameliyatı kurbanı olduğunu açıkladı: “Aylardır ameliyatı bekliyordum. Çünkü İzmir’deki doktorum mide küçültme ameliyatı videosunu bir türlü vermiyordu. Neden kaçtıklarını anlıyoruz. Bütün organlarım yapışmış. Ameliyatım 6 saat sürecekti ama operasyonu geçiremedim. Çünkü midem yok. Bu, skandal bir durum. Doktorum şunu söyledi: ‘Böyle bir ameliyat 70 kiloda bir insana yapılamaz ve alt midenizi bulamadık.’ Organım yok. 3-5 kilo daha almak zorundayım.”

ESKİ DOKTORU HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTI

Gelişmelerin ardından, Serengil'in eski doktoru olan Op. Dr. Ersin Aksu’nun avukatı bir açıklama yaparak Serengil hakkında hukuki süreç başlattıklarını duyurdu.

Açıklamada, Seren Serengil’in ameliyat sonrası süreçte gerekli işlemleri yapmadığı ve para istediği iddia edildi. Söylemezsem Olmaz sunucusuyla ilgili ses kayıtlarının savcılığa teslim edildiği belirtilirken, konuyla ilgili hukuki sürecin başladığı duyuruldu.

DOKTORU AÇIKLAMA YAPTI

Geçtiğimiz cuma günü ameliyat olan Seren Serengil'in doktoru Alper Çelik, 'Söylemezsem Olmaz' programında ünlü ismin son sağlık durumu hakkında bilgi verdi. 

"Birileri bir şey yapmak zorundaydı, Seren Hanım'ı kaybedecektik!" diyen Çelik'in açıklamaları şöyle:

Hastamızın genel sağlık durumu şu an çok iyi, eve gidecek duruma geldi. Bu bizim için de, kendisi için de çok zordu. Kemik erimesi, karaciğer yetmezliği vardı.

AMELİYAT OLDU

Seren Serengil, geçen yıl zayıflamak için geçirdiği gastrik baypass (mide baypass) ameliyatının ardından birçok sağlık sorunu ile karşılaştı. Hızla kilo kaybetmeye başlayan Serengil, 43,5 kiloya kadar düştü. Serengil, bu sabah ameliyata alındı. Ameliyat öncesi bir veda videosu da çeken Serengil, helallik istedi ve riskli bir ameliyata girdiğini söyledi.

Serengil, "İnşallah her şey yolunda gidecek. Birazdan ameliyata alınacağım. İnşallah sağ salim çıkıp, ben yine bir yolunu bulup geleceğim. Ama olur da terslik olursa... Zor bir ameliyat, organlar içeride yapışmış olabilir diyorlar." dedi.

Sunucunun partneri Bircan Bali'nin de o anlarda gözlerini dolduğu görüldü. Seren Serengil'in ameliyattan çıktığı öğrenildi.

 

ORGANLARIMA KAN GİTMİYOR DEMİŞTİ

Söylemezsem Olmaz programında sağlık durumundan bahseden Seren Serengil, cuma günü ameliyat olacağını belirterek "Erken ameliyat kararı alındı. Bir buçuk ay damardan beslenecektim ama ilerleme olmadığı için beklemek doğru değilmiş. Cuma sabahı ameliyat oluyorum. Zor bir ameliyat olacağını söylediler. Vücut kaldıramayabilirmiş... Çok korkuyorum, 'ameliyat masasında kalabilirsin' dediler. Her şey kötü gidebilir. Kan organlara gitmiyor" dedi.

HASTANEYE KALDIRILDI!

Apar topar hastaneye kaldırılan Serengil'den kötü haber geldi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Seren Serengil, şu ifadeleri kullandı: "Hastaneye yatırılmam ve damardan beslenme sürecimi gözlem altında sürdürmem söylendi. Çünkü ağızdan aldığım ne bir ilaç ne de bir besin emilim olmadığı için artık vücuduma yaramıyor. Organlarım kötü durumda. Ameliyat olana kadar damardan beslenmeye devam edeceğim. Dün gece nefes alamadım, gece uykumdan uyandım ama bugün daha iyiyim. Dualarınız için teşekkür ederim. Aldığım serum kadar iyi hissettiriyor"

Çok zayıfladığı için damarlarının çok inceldiğini söyleyen Seren Serengil, "Daha fazla mama ile beslenemiyorum. Daha fazla yatmak istemiyorum" şeklinde konuştu.

Pankreas, karaciğer ve böbrek sorunları yaşadığını belirten sanatçı, sürekli serum aldığını, ameliyatını gerçekleştiren İzmir'deki hastanenin ve doktorun kendisine yardımcı olmadığını ve bu nedenle şikayetçi olacağını belirtti.

Serengil, ameliyat sonrasında yaşadıklarını şu ifadeler ile anlattı:

“Bu sene kilom 43.5, 43.7 filan. Kilo kaybımı da önemsemiyorum. Ama pankreas yetmezliği, karaciğer yetmezliği var, safra kesem alındı, böbrek taşı düşürmeye başladım. Safra kesem gitti, karaciğer enzimlerim korkunç yüksek. Doktor 'Geri dönüşüm ameliyatı olmazsan siroza çevirecek' diyor. Boyum 4 santim kısalmış.

“YAYIN ESNASINDA EN AZ 5-6 KERE TUVALETE GİDİYORUM”

Boyum 1.67'ydi boyum, 1.63'e düşmüş. Şoka girdim, nasıl olabilir böyle bir şey diye, inanmak istemedim, bir daha baktım, çok üzüldüm, kemik erimesi başlamış. Zaten yemek yedikten sonra korkunç derecede damping sendromu diye bir şey var. Fenalaşıyorum, istifra ediyorum, tuvaletin olmadığı bir yere gidemiyorum. Bana bazen, 'bu kadar hastasın, yayına nasıl çıkıyorsunuz' diyorlar, yayının hemen arkasında kulis var ve tuvalet var. Ben yayın esnasında en az 5-6 kere tuvalete gidiyorum. Artık tuvalete gitmekten, istifra etmekten o kadar yorgunum ki, işimi yapmaya çalışıyorum, bu kadar yapabiliyorum, 2 saat buraya geliyorum ve tuvalet olduğu için.

“YEMEK YEDİKTEN SONRA BEYNİME KAN GİTMİYOR”

Dışarıda gezmem mümkün değil, bir yere gitmem mümkün değil. Yemek yedikten sonra beynime kan gitmiyor, bütün vücuttaki kanı bağırsağa pompalıyor beyne, kalbime kan gitmiyor, nefes alamıyorum. Benim dışımda bir başkası olsaydı 1 yıldır ortalığı ayağa kaldırırdı.

SEREN SERENGİL: KEMİKLERİM KIRILACAK 

Son dönemde sağlık sorunları ve verdiği kilolarla gündemden düşmeyen Seren Serengil, sağlık durumunda yaşadığı sıkıntılarda geldiği son noktayı canlı yayında anlattı. Karaciğerini kaybetme noktasına geldiğini söyleyen Serengil, Söylemezsem Olmaz programında şunları söyledi: 

Ünlü sunucunun "Ameliyat olmazsam 1 yıl içinde resmen yok olacağım" açıklaması sevenlerini üzdü.

Serengil gözyaşları içerisinde, "4-5 ay sonra kemiklerim kırılabilir, ameliyat olmam gerekiyor. Bu ameliyatı olmazsam 4-5 ay sonra kemiklerim kırılabilir, siroz olabilirim. Ameliyatın hayati riski var ama olmak zorundayım" açıklamasını yaptı.

"HIRSIM EN SONUNDA BENİ BU NOKTAYA GETİRDİ"

Yemek yediğini ama bağırsağının kesilmesinden dolayı yediklerini dışkı olarak da attığını söyleyen Seren Serengil ağlayarak "Kilo takıntısı olan bir kızdım. Hırsım en sonunda beni geldiğim noktaya getirdi" dedi. 

AMELİYAT OLMUŞTU!

Fazla kilolarından kurtulmak için yıllar önce ameliyat olan Seren Serengil, uzun bir süredir damping sendromu ile mücadele ediyor. Hızla kilo verdiği için sunuculuğunu yaptığı Söylemezsem Olmaz programından da erken ayrılan Serengil, dün apar topar ameliyat oldu.

"İki ameliyatı aynı anda vücudu kaldıramayacağından ilk safra kesesi alındı. İkinci ameliyatı da vücut biraz daha toparlanınca kan değerlerini yerine gelince olacak. Şu an iyi... Siz sevenlerinin duasıyla daha da iyi olacak. Teşekkür ederiz."

YAKIN ARKADAŞI AÇIKLAMA YAPMIŞTI!

Bir süredir 'Dumping Sendromu' ile mücadele eden ve 2016'da geçirdiği mide opresyonunun ardından hızla kilo vermeye başlayan Seren Serengil (50),hastaneye kaldırıldı. Acil olarak ameliyata alınan Serengil'in yakın arkadaşı Mustafa Tohma, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Tohma, "Geçirdiği ameliyat sonrası safra kesesi çalışamayacak duruma gelmiş. Bu nedenle safra kesesi alınacak. Böbreklerde su içmemesinden ve yine geçirdiği ameliyattan dolayı böbreklerde oluşan taşlar kanalları tıkadığı için acilen ameliyata alınacak. Dualarınızla bugünleri de atlatacak." ifadelerini kullandı.

SON HALİ KORKUTMUŞTU!

Dumping Sendromu nedeniyle hızla kilo kaybı yaşayan Söylemezsem Olmaz programında yorumculuk yapan Seren Serengil, Instagram hesabından yaptığı son paylaşım ile takipçilerini korkuttu.

Şimdilerde Fethiye'de tatil yapan Seren Serengil'in oldukça zayıf hal dikkatlerden kaçmadı. Seren Serengil, bir takipçisinden gelen, 'Çok zayıflamışsın, iyi değil. Dinlenmeniz lazım sizin bırakın işi gücü sağlığınız gittikten sonra ne yapacaksınız' yorumuna 'Nasıl bırakayım o kadar çok sorumluluğum var ki nasıl bırakayım' yanıtını verdi.

'Size yasak yok mu?' sorusuna da yanıt veren Serengil, 'Doktorum İzmir'de arabayla uğradım. Aylık kontrolüm oldu sonra tekneme geldim. Rezervasyon geçen haftadan yapıldı. Parası ödendi... Sağlığımdan ötürü raporum var' dedi.

Bir sosyal medya kullanıcısının 'Bu kadar zayıf olmak hiçbir kadına yakışmaz' yorumuna 'Elimde değil 4 kilo yağ kalmış ve bu çok tehlikeli yiyorum da ama zayıflıyorum. Allah yardım etsin yapacak bir şeyim yok. Bir yandan çalışmak zorundayım. Koşturuyorum dinleniyorum da... Şimdi buraya gelmesem bu tekne en az üç ay bitmez bende mecburum bayılmıyorum işte ben her şeyimin başında durmak zorundayım' dedi.

İşte Seren Serengil'in son hali...

Koronavirüs pandemisi nedeniyle de iyice bunaldığını ifade eden Serengil, "Bu süreçte hastalığı ilaç içerek geçiremiyorsun. Temiz havaya, değişikliğe ihtiyacı oluyor insanın. Önümüzdeki pazartesi veya salı döneceğim. 46 kiloya kadar düştüm. Sürekli istifra ediyorum. Günde 10-15 ilaç içiyorum ama vücutta kalmıyor. O yüzden serum da alıyorum. Bunları kendi kafasızlığımdan yaptım, kabul ediyorum. Hamilelikten sonra çok kilo almıştım, devamı gelecek diye korktum. Yemek yediğim anda yemek bağırsağa gidiyor. Şekerim düşüyor, beyne oksijen gitmiyor. Acayip bir sistem yani" dedi.

PAYLAŞIMIYLA KORKUTTU

Bir süredir ekranda olmayan ünlü isimden hayranlarını  bir paylaşım geldi. Ölüm ile ilgili bir paylaşımda bulunan Serengil, mesajında şu ifadelere yer verdi:

'Hiç ölmeyecek olsaydım, haklılığım için mücadele ederdim dedim ama şu an haklı olmak mı mutlu olmak mı seçeneklerim ise haklı olmak yerine belki de mutlu olmayı tercih etmeliyim, diyorum. Yüklerinden kurtul diyorlar bunu yapamıyorum kimseye hata yapmadığımdan belki bana yapılanı da kolay affedemiyorum ama iyileştiren başta kurtulmak affetmekmiş bu kampta ev ödevim affetmekmiş. Şimdi teker teker düşünüp içimden seni affettim demem gerekiyormuş. Zor olsa da herkesi affediyorum.'

DOKTORU AÇIKLAMA YAPMIŞTI!

Söylemezsem Canlı yayınında fenalaşıp hastaneye kaldırılan Seren Serengil sevenlerini korkuttu. 'Yaza çıkamayabilirim' açıklaması ile uzunca bir süre konuşan Serengil'in sağlık durumuyla ilgili açıklama geldi. Fatih Gültekin, Seren Serengil'in sağlık durumuyla ilgili 'Durumu iyiye gidiyor. 3 gün boyunca misafir edeceğiz onu. vücutta ciddi anlamda bir yıpranma ve hasarlı olan noktalar var. Pazartesi günü son kontrollerinden sonra taburcu edeceğiz Seren hanımı.' dedi.

HASTANEYE KALDIRILMIŞTI!

Geçirdiği zayıflama ameliyatları sonrasından kötü günler geçiren Seren Serengil'den haber var. Geçtiğimiz aylarda yaptığı "Ameliyat olmazsam yaza çıkmazmışım" açıklamasıyla sevenlerini korkutan 49 yaşındaki Seren Serengil, bugün Söylemezsem olmaz programının canlı yayınında fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Serengil'in sağlık durumu hakkında şarkıcı Arto,  'Problemi var. Kendine biraz daha iyi bakması gerekiyor. Çok acil bir şey değil ama yine de sağlığı sıkıntılı. Dolayısıyla bir müddet ufak da olsa bir tedavi görmesi lazım.'  açıklamasında bulundu.

Serengil, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,

  • "Son bir haftada tekrar hastalığım geriledi ve 46 kiloya düştüm.
  • Her yemekten sonra sendrom geçiriyorum, fenalaşıyorum. Baş dönmelerim, mide bulantılarım geçmiyor.
  • Bu ameliyatı geçirip, benim gibi olanlar varsa, bunları yaşadıysam ve sonra geçiyor mu ve nasıl geçiyor?
  • Bilgilendirebilirse çok memnun olurum." ifadelerini kullanmıştı. 
     

Beş yıl önce mide küçültme ameliyatı olan Serengil, o dönem hızla kilo vermeye başlamış hatta 3,5 ay gibi kısa bir sürede 25 kilo vermişti. Seren Serengil'e doktorları 'geri dönüşüm ameliyatı' olması gerektiğini söylemişti. Bu operasyon sayesinde bağırsağın 'gastrik bypass ameliyatı' ile devre dışı bırakılan bölümü yeniden aktif hale getirilmişti.

SEREN SERENGİL'E NE OLMUŞTU?

Seren Serengil'in doktorundan son dakika açıklaması geldi. Magazin gündemi 46 kiloya düşen Seren Serengil'in "Ameliyatsız yaza çıkamazmışım" sözleriyle sarsılmıştı. Geçirdiği mide küçültme ameliyatı sonrası fazla kilolarından kurtulan Seren Serengil'in son zamanlarda aşırı zayıflaması dikkat çekmişti. Seren Serengil'in zayıflığının altından büyük bir sağlık sorunu çıktı. Seren Serengil'in 'Gastrik bypass' ameliyatını yapan Op. Dr. Ersin Aksu sanatçının hastalığını Dumping Sendromu olarak açıkladı.  

SEREN SERENGİL KİMDİR?

Türk sunucu, şarkıcı ve oyuncu olan Seren Serengil, 6 Nisan 1971 doğumlu. Oyuncu Öztürk Serengil'in kızı olan Seren Serengil, Şişli, İstanbul’da doğmuştur. Şarkıcı ve oyunculuk yapmaktadır. İlk olarak 1977 yılında “Sarhoş” filminde çocuk oyuncu olarak babası Öztürk Serengil ile birlikte oynayan Serengil, profesyonel oyunculuk kariyerine başladığı 1990 yılında, Mehmet Aslantuğ ile rol aldığı Başka Olur Ağaların Düğünü dizisinin yanı sıra Hakan Ural ile birlikte rol aldığı Alev Gibi Bir Kız filmiyle çıkış yaptı. İlk albümünü “Ayrıldık” 1991’de piyasaya çıkaran Serengil sonrasında birçok şarkıyla müzik kariyerinde ilerlemiştir. 

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 92

Hyr 2 yıl önce

Para için her ameliyat yapılmaz. 70 kilosun daha ne istiyorsun.

Toplam 1 beğeni

Prens tacı 2 yıl önce

Doktor hatası olabilir * yarım imam dinden yarım doktor candan * atasözü var

Sana ne 2 yıl önce

Beden yaşı 50 akıl yaşı 14 olgunlaşamamış koca kadın.yazık

Toplam 3 beğeni

ibrahim duman 2 yıl önce

Yüce Allah şifa versin gerçekten çok ama cok üzücü insallah sıhhatine kavusursun seren

Toplam 2 beğeni

ali 2 yıl önce

ne üzüldüm ne üzüldüm sabaha kadar eğlendik

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun