Oyuncu Müjde Ar: 'Deli Müjde'ye çıktı adım!

Aylardır Bodrum'da yaşanan ses kirliliğinden rahatsız olup ve şikayette bulunan Müjde Ar, gereğinin yapılmadığı için Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ses kirliliğine neden olduğu iddia edilen işletmeyi dava etti. İşletmelerle mahkemelik olan Müjde Ar, Gürültüsüz Yaşam Platformu kuruyor: “Bu işlerle uğraşmak için zaman ve inat lazım. İkisi de bende var. Bu yaşadığımdan sonra adımı Deli Müjde’ye çıkardım!” dedi.

Uzun zamandır Bodrum’da yaşayan Müjde Ar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a mektup yazarak Gündoğan’daki ünlü bir otel ile restoranı gürültü kirliliği yaptıkları gerekçesiyle dava açmıştı. Daha sonra hem söz konusu işletmelere hem de Başkan Aras’a dava açan Ar, şimdi de "Gürültüsüz Yaşam" adında bir platform kuracağını belirtti.

Ünlü sanatçı, "Şu an logomuzu hazırlıyoruz. Platformumuz 3-4 gün içinde kurulmuş olacak. Herkese mesajla duyurdum. Şimdi destek mesajı yağıyor. Tek tek isim saymaya gerek yok ama bu işin en büyük destekçisi Fazıl Say" diye konuştu. Platformun sözcülüğünü kendisinin yürüteceğini açıklayan Ar, “Platformda Pelin Özkan ve eşim Ercan Karakaş da var. Bugün sözcü ben olurum, yarın başkası olur. Bu platform dernek gibi olmayacak, herkesi kucaklayacak" dedi.

Müjde Ar, çalışmalarının Bodrum’la sınırlı kalmayacağını da sözlerine ekledi: "Toplantılar düzenleyeceğiz. Gerekirse protestolar da yapacağız. Bu, Bodrum’la sınırlı kalmayacak. Biz kaliteli yaşamı çok önemsiyoruz. Amacımız farkındalık yaratmak. Karşı taraf sürekli ‘Yazlık yerdesiniz’ algısını empoze etmeye çalışıyor. Kaliteli yaşamın yazlığı kışlığı olmaz. Bana istemediğim müziği kimse dinlettiremez. İstediğim müziği, istediğim koşullarda dinlerim. Öğlen provalarla başlayıp geceye kadar süren müzikleri dinlemek zorunda değilim. Bunun bir kader olmadığı hakkında farkındalık yaratmak, örgütsel anlamda baskı kurmak, gerekirse belediyenin kapısına bin kişi ile dayanmak gibi hedeflerimiz var. Belediye üzerine düşen görevi yapmadı, gerekeni yapmamakta kararlı. Sen niye orada oturuyorsun peki? İşin ne?”

Mezara kadar emekçiyim

Platformun büyük destek göreceğine inandığını belirten Ar, "Sanatçı arkadaşlarım da bu konuda duyarlı olup yanımızda yer alacaktır. Hiç şüphem yok. Biz burada genel bir bilinç oluşturmaya çalışacağız. Sonuca ulaşmayacak hiçbir işe kalkışmam. Çok büyük bir destek var. Alaçatı’dan, Çeşme’den, Dalyan’dan mesajlar alıyorum" dedi.
Sanatçı, gürültü kirliliğini bitirmeye kararlı olduğunu söyledi: "Bu işlerle uğraşmak için zaman ve inat lazım. İkisi de bende var. İşletme, benimle ilgili ‘emekli sanatçı Müjde Ar’ diye yazmış. Ben emekli falan değilim. Mezara kadar emekçiyim. ‘Emekli’ kelimesini hakaret olarak kullanmışlar. Ayrıca bunun için de dava açacağım."
Müjde Ar son olarak annesi Aysel Gürel’in bir sözünü hatırlatarak "Ben de adımı Deli Müjde’ye çıkardım" dedi: "Sezen’e (Aksu) annem bir gün şöyle demiş: 'Biliyor musun ben adımın önüne deli ifadesini koydurmak için ne kadar uğraştım?' Ben şimdi bu yaşadığımdan sonra aynı sıfatı istiyorum. Bu yaşadığımdan sonra adımı Deli Müjde’ye çıkardım." dedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Müjde Ar, evinin yakınlarında bulunan bir işletmenin aşırı gürültü yaptıkları gerekçesiyle Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'a mektup yazdı. Ancak Ar, Belediye Başkan'ın herhangi bir işlem yapmadığını iddia ederek hem işletme hem de başkan hakkında dava açtı. Ayrıca Yeşilçam yıldızı Müjde Ar açık bir dilekçe de Belediye'ye gönderdiği ortaya çıktı. İşte o dilekçenin içeriği:

“Yasaların tarafınıza emrettiği görevleri yerine getirmez ve mevcut hukuksuzluğun devam etmesine göz yumarsanız, ilgili işletmeye usulsüz bir biçimde canlı müzik ruhsatı verirseniz çevre sakinleri olarak, sadece adı geçen kanunsuz işletmenin karşısında olmayacağız, hukuk yoluyla sizin ve belediyenizin de karşısında olacağız.”

İŞLETME SAHİPLERİ DE SESSİZ KALMADI ONLARDA DAVA AÇTI!

Yeşilçam yıldızlarından Müjde Ar'ı ters köşe eden dava açıldı. Yıllardır Bodrum'daki evinin yakınında bulunan otelden rahatsız olan Müjde Ar'a yetkililer tarafında manipüle ettiğine dair dava açıldı.

müjde ara dava şoku

müjde ara dava şoku

Yetkililer açtıkları davanın nedenini "Tüm yasal izinlerimizin tam olmasına rağmen bizleri uzun zamandır şahsen ve aracılarla rahatsız ediyor. Emekli sanatçımız, haksız taleplerine karşılık bulamayınca bu defa resmi makamları ve medyayı manipüle ederek işletmemize zarar verme yolunu seçti" sözleriyle açıkladı.

KÖPEĞİ KAÇIRILAN OYUNCU YILDIZ ASYALI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU!

Ünlü sunucu Serap Paköz makyajsız haliyle şaşırttı

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü sunucu Serap Paköz makyajsız haliyle şaşırttı
Oyuncu Belçim Bilgin'in acı günü: Ailesinden ilk kayıp...

İLİŞKİLİ HABER

Oyuncu Belçim Bilgin'in acı günü: Ailesinden ilk kayıp...

BİR YORUM YAPIN 5

Aga 3 yıl önce

O belediye başkanını siz seçmediniz mi? Üstelik kocanda iyi bir chp li iken.

aspnetturkiye.com 3 yıl önce

rahatsızmı olmuş hanimefendi ..benc eormana gitsin cadır kursun kimse rahatsız etmez

Ne kadar mühim!!! 3 yıl önce

Haber değeri yok hem de hiç yok...

Reiz 3 yıl önce

Hakli misin ....haklısın ama sen ve senin gibiler bir zamanlar kimleri rahatsız ettiniz be.. Birde onları hatırlarsanız....

Neco 3 yıl önce

her şey güzel olacak