Ünlü sanatçı Üstün Asutay son yolculuğuna uğurlandı!

Son 3 haftadır yoğun bakımda tedavi göre usta tiyatrocu Üstün Asutay, Salı gecesi hayatını kaybetti. Böbrek yetmezliği şikayetiyle tedavi gören sanatçı, 82 yaşındaydı. Sanatçının Bakırköy'de son yolculuğuna uğurlandı.

Usta sanatçı ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Merhumun naaşı cenaze namazı öncesi Tarık Akan, Cem Karaca ve Ergun Köknar ile beraber kurucusu olduğu Bakırköylü Sanatçılar Derneği'ne getirildi. Usta sanatçının cenazesine  ailesi, yakın dostları katıldı. Sevenleri tarafından alkışlarla uğurlanan usta sanatçının cenazesine  ailesi, yakın dostları katıldı. Asutay, ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazıyla Kartaltepe Amine Hatun Camii’ne götürülerek ve Bakırköy mezarlığında defnedildi.

Türk tiyatrosunda pek çok önemli eserde rol alan Üstün Asutay'ın oglu Mert Asutay babasının son nefesine kadar mutluluk içinde yaşadığını söyledi. ' Ben son güne kadar babam ile yaşadım, hiç ayrılmadık, o da bu dünyanın gerçeklerini biliyor fakat herkese anlayış gösteriyordu, malum boş bir dünyada yaşıyoruz, ama bu gerçekleri biliyor ve mutlu oluyordu, ben de babam da bu boş dünyada bu kadar seveni olduğu için çok mutlu idik, Çok seveninin olması cenazeye çok katılımının olmasi beni çok onure etti, ugurlayanlara teşekkkür ediyorum' dedi

ÜSTÜN ASUTAY KİMDİR?

1945  yılında tiyatro, 1986 yılında ise sinema kariyerine başlayan usta sanatçı Üstün Asutay, tedavi gördüğü hastanede dün gece çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti. Sanatçıda böbrek yetmezliği, şeker ve kalp gibi rahatsızlıklar bulunuyordu.

1938'de İstanbul'da dünyaya geldi. 7 yaşında Bakırköy Halk Evi ile oyunculuk kariyerine başladı. İlk hocası Münir Özkul ve Kenan Pars oldu. Türk Ticaret Bankası'nın Çocuk Tiyatrosu'nda ve Ali Baba Çocuk Tiyatrosu`nda ilerleyen yıllarda da başka çeşitli topluluklarda sahne aldı. Kendisi gibi oyuncu olan Mert Asutay'ın babasıdır.

Ünlü oyuncu Alyssa Milano koronavirüs olduğunu sosyal medyadan duyurdu

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü oyuncu Alyssa Milano koronavirüs olduğunu sosyal medyadan duyurdu
Instagram'a Reels özelliği geldi! Reels nedir, Reels nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Instagram'a Reels özelliği geldi! Reels nedir, Reels nasıl kullanılır?
Ünlü filmlerin ikonik sahnelerini canlandıran eğlenceli çift!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü filmlerin ikonik sahnelerini canlandıran eğlenceli çift!

BİR YORUM YAPIN 0