Savcı, Onur Seyit Yaran'a yönelik saldırıda 'öldürme kastı' var dedi

Son olarak Kalk Gidelim adlı dizide rol alan 2016 Best Model birincisi ve dizi oyuncusu Onur Seyit Yaran, arkadaşı tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Olaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, şüpheli Serhat O. hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Geçtiğimiz yıl Şişli'de dizi oyuncusu ve Best Model Of The World Yarışması birincilerinden Onur Seyit Yaran, tartıştığı arkadaşı Serhat O. adlı kişi tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Olaya ilişkin yürütülen savcılık soruşturması tamamlanmış, savcılık Yaran'ı yaralayan şüpheli Serhat O. hakkında, 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlemişti.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şikayetçi Onur Seyit Yaran ile şüpheli Serhat O.'nun tartıştıkları ve iddiaya göre şüpheli Serhat O.'nun belinden çıkardığı silahı, Yaran'ın kafasına dayayıp, 'Seni geberteceğim, öl' dediği iddia edildi. Şüpheli Serhat O.'nun iki kez tetiği çektiği, birinin ateş almadığı ancak diğerinin Yaran'ın omzuna isabet edip yaralanmasına sebep olduğu kaydedilmişti.

İddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde olayın duruşması görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Serhat Okuducu, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlantı gerçekleştirdi. Duruşmada aynı zamanda taraf avukatları da hazır bulundu.

Savcı esasa ilişkin mütalaasını sundu. Sanık sıfatındaki Serhat Okuducu’nun dolaylı yoldan suçu itiraf etmiş olduğu ve olay yerini gösteren kamera görüntülerinde saldırıya uğrayan Onur Seyit Yaran’ın kaldırım kenarında yanına gelmiş olan sanıkla aralarında itişmenin ve tartışmanın olduğu anlatıldı.

ATK raporunda müşteki sıfatında bulunan Yaran’ın yaralanmasının hayati bir tehlike oluşturmadığı fakat basit bir tıbbi müdahaleyle giderilmeyecek tehlikede hayati fonksiyonlara etkisinin ağır olduğu belirtildi. Sanığın üzerinde silah bulunduğu halde olay yerine gittiği ve hedef aldığı vücut bölgesi sonucu oluşan yaranın yeri ve niteliği itibarıyla sanığın kastının öldürmeye yönelik olduğu ve eyleminin ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçunu oluşturduğu kaydedildi. Okuducu hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Sanık ile avukatı, esasa ilişkin savunmalarını hazırlamak amacıyla süre talebinde bulundular. Mahkeme heyeti bu süreyi verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Oyuncu Onur Seyit Yaran, Nişantaşı Ihlamur Yolu Sokak'ta 2 arkadaşıyla kavgaya tutuştu. İki arkadaşından biri, Yaran'ı silahla vurarak tek el ateşle yaraladı. Omzuna isabet eden kurşunla yere yığılan Yaran, çevredekilerin ihbarı üzerine hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalesi olay yerinde gerçekleşen oyuncu Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Silahlı saldırı güvenlik kameralarına an be an kaydedildi. Görüntülerde 3 kişinin  kaldırımda yürüdükleri, durakladıktan sonra da kavga ettikleri ve Yaran'a silahla ateş edildiği görülüyor. 

İŞTE O ANLAR:

ONUR SEYİT YARAN KİMDİR?

1996 senesinde İstanbul'da doğdu. Haliç Üniversitesi Spor Akademisi'nde üniversite eğitimi aldı. İngilizce ve Almanca bilmektedir. Milli satranç sporcusudur. 8 yıl futbolculuk yapmıştır. 2016 yılında Best Model Türkiye ve Best Model of The World olmuştur.

Oyuncu Meryem Uzerli'den Berlin'e özel çekim!

İLİŞKİLİ HABER

Oyuncu Meryem Uzerli'den Berlin'e özel çekim!
Tuvana Türkay'dan estetik isyanı: Ülkeyi terk ederim!

İLİŞKİLİ HABER

Tuvana Türkay'dan estetik isyanı: Ülkeyi terk ederim!

BİR YORUM YAPIN 4

Deli Dumrul 2 yıl önce

Savcı 15 yıl istemiş ise beraat çıkar

Denizci 2 yıl önce

Ünlüler de ünsüz olabilir. :)))

Yazık 3 yıl önce

Tv ye bir çıkan pyuncu oluyor hayret

Toplam 2 beğeni

musab 3 yıl önce

ünlüymüş! ismini ilk kez duydum

Toplam 4 beğeni