22 yıl hapis istemiyle yargılanan Necati Şaşmaz'a beraat kararı!

Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Polat Alemdar karakteriyle ünlenen oyuncu Necati Şaşmaz ile 8 yıllık eşi Nagehan Kaşıkçı’nın çekişmeli boşanma davasında yeni bir gelişme yaşandı. Şaşmaz, 22 yıla kadar hapisle yargılandığı suçlardan ayrı ayrı beraat etti.

Oyuncu Necati Şaşmaz’a, eşine ait ses kayıtları ve WhatsApp yazışmalarını gizlice kaydettiği iddiasıyla dava açılmıştı. Nagehan Kaşıkçı, Whatsapp’ta ailesiyle yaptığı yazışmaların kendisinden izinsiz şekilde ele geçirildiğini belirtmiş ve mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme Şaşmaz hakkında ‘özel hayatın gizliliğini ihlal etme’ ve ‘zincirleme şekilde haberleşmenin gizliliği ihlali’ nedeniyle iddianame düzenlemiş ve 22  yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

TÜM SUÇLARDAN BERAAT ETTİ

Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Necati Şaşmaz ve Nagehan Kaşıkçı katılmadı. Her iki tarafı da avukatları temsil etti. Nagehan Kaşıkçı’nın avukatı, sanık Şaşmaz'ın üzerine atılı suçlardan cezalandırılmasını talep etti. Şaşmaz'ın avukatları da önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirtti ve müvekkili Necati Şaşmaz’ın beraat etmesini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme Şaşmaz'ı yargılandığı, 'Haberleşmenin gizliliğini ihlal ve kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini alenen ifşa etme", "Özel hayatın gizliliğini ihlal etme", "Gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi" ve "Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etme" suçlarından dolayı, hakkında suç unsurları oluşmadığına kanaat getirdi ve tüm suçlardan ayrı ayrı beraati kararını verdi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık Muhammed Necati Şaşmaz ile Nagehan Kaşıkçı’nın boşanma aşamasında oldukları, tarafların birlikte yaşadıkları 9 Eylül 2019 tarihinde sanık Necati Şaşmaz’ın müşteki ile evlerinde yaptıkları konuşmaları müştekiden habersiz bir şekilde 11 defa telefonuna kaydettiği iddiası yer aldı. Sanık Şaşmaz’ın WhatsApp Web üzerinden müştekinin yazışmalarını takip edip söz konusu yazışma ve ses kayıtlarını, boşanma davasına ilişkin mahkemeye sunduğu belirtiliyordu.

Özbekistan'a damga vuran Mendirman Celaleddin konusu nedir? Mendirman Celaleddin oyuncuları

İLİŞKİLİ HABER

Özbekistan'a damga vuran Mendirman Celaleddin konusu nedir? Mendirman Celaleddin oyuncuları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 35

Yusuf 05 3 yıl önce

Anlaşmalı evlilik yapayı şapka düşer kel rahat gözükürdü ama bu şekilde para ve kumpas evliliği

Toplam 5 beğeni

Rıdvan 3 yıl önce

İddiaya göre kadın aldatmış. Adam aldatmayı tespit için kayıt yapmış. Kimse yavuz hırsızlık yapmasın.

Toplam 5 beğeni

Harun 3 yıl önce

Yavuz hırsız ev sahibi ni bastırırmış Polat Alemdar olsan hikaye şaka şaka Allah böyle imtihanlarda yardım etsin böylesini ne etmek lazım bilmiyorum

Toplam 0 Beğeni

Enes 3 yıl önce

bilader sen koskoca POLAT ALEMDARA nasıl böyle konuşmaya cürret ediyosun,sen kimsin ya.

Toplam 2 beğeni

Hakan 3 yıl önce

Kayınpeder yaşıt çıktı kendi yasında adama kızını verirken sorun sıkıntı yok babası yaşında adamla wvlenirken sorun yok tek sorun para boşanırken az vermiş polat demekki isyedikleri rakamî vereymiş arasıra misafirligede gidebilirmiş

Toplam 11 beğeni

Kerem 3 yıl önce

Bu ne saçmalık, ben karşımdakinin suç unsuru içerecek yazışmalarını veya konuşmalarını kaydedip mahkemeye sunacağım ama izin alınmadan kayıt edildi deyip delilleri kabul etmeyecek. Adam ağzıyla itiraf etmiş, kendi hesabından yazışmış ama neymiş izni olmadan kabul edilmezmiş. Akıl mantık devre dışı.

Toplam 17 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun