EDHO ekibine saldırıda iddianame tamamlandı

Oktay Kaynarca'nın başrolü olduğu Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin kadın set çalışanlarına, kaldıkları otelde bulunan erkekler tarafından şiddet uygulanmıştı. Saldırıya uğrayan kadınlar, saldırganlardan şikayetçi olmuşlardı. Tutuklanan şüphelilerin çok sayıda suç kaydına sahip oldukları belirlenirken, olay anına ait görüntüler de ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili iddianame tamamlandı.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi ekibine geçtiğimiz yıl gerçekleşen saldırıyla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlandı. İddianamede oyuncular Oktay Kaynarca, Berçin Aydoğan, Burçak Çataklı, Gülcan Sarı, Tevfik Erman Kutlu ve Yunus Emre Yıldırımer şikayetçi sıfatıyla yer aldılar. İddianamede olay anında yaşananlar da anlatıldı. Geçtiğimiz yıl 29 Kasım günü Maltepe'de bir otelde yaşanan olayda 8 şüpheliden Şiyar Altosun ve Arif Yıldırım'ın 30 Kasım tarihinde Berçin Akdoğan, Gülcan Sarı ve Burçak Çataklı adlı kişilere, "Burada cinsel içerikli film mi çekiyorsunuz" diyerek küfür ettikleri, 3 ismin çığlık atıp yardım istedikleri ve bulundukları odanın kapısını kapattıkları belirtildi. 2 şüphelinin odaya girmek için kapıyı tekmeleyerek açmaya zorladıkları, müştekilerin de şüphelilerin odaya girmelerini engellemeye çalıştıkları da belirtildi.

Tanıkların beyanlarından dizi oyuncularından Yunus Emre Yıldırımer ile Tevfik Erman Kutlu'nun 2'nci kata çıktıklarında şüphelilerin kendilerine, "Sizin çekmiş olduğunuz dizilerdeki yaptığınız işlerin biz dışarıda gerçeğini yapıyoruz." dedikleri de iddianamede yer aldı. Olay yerine gelen mahalle bekçilerinin lobiye indirdikleri şüphelilerin oyuncular Oktay Kaynarca, Tevfik Erman Kutlu ve Yunus Emre Yıldırımer'i tehdit ettikleri de ayrıca vurgulandı.

İddianamede yer alan şüpheliler Arif Yıldırım ve Şiyar Altosun'un 'Zincirleme şekilde hakaret', 'Birden fazla kişi ile gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etmeye teşebbüs' ve 'Birden fazla kişi ile tehdit' suçlarından ötürü 4 yıl 1 ay 22'şer günden 13 yıl 7 ay 15'er güne kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. Diğer şüpheliler olan Batuhan Kuvvetliışık, Birkan Boğutar, Onur Destegül, Burak Özcan, Can Cem İyidoğan ve Volkan Çam'ın ise, 'Birden fazla kişi ile tehdit' suçundan ötürü 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla çarptırılması talep edildi.

Sanatçı Oktay Kaynarca'dan konuyla ilgili olarak, 'Adamların 50 tane suç dosyası var. Onlar profesyonel, biz onlarla başa çıkamayız. Tutuklandılar, mahkemeleri devam ediyor. Orada bir tartışma oldu. Biz de onlara bağırdık. Ama tabii kendilerini kurtarmak için söylemediğimiz şeyleri, söylemişiz gibi aktarıyorlar. Hakkımda suç duyurusunda bulunmuş olabilirler. Yarın savcılığa gideceğim ve öğreneceğim her şeyi.' açıklamasında bulunmuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

TV100'ün haberine göre; Maltepe'de çekimler öncesinde bir otele yerleşen kadınlar, çekimin yapılacağı mekanın üstündeki otelde yan odada kalan erkekler tarafından saldırıya uğradılar. Saldıran kişiler, uyuşturucu madde kullandıklarını itiraf ederlerken, olay anında küfürler savurup oda kapısını kırmaya çalıştılar ve fiziki şiddet teşebbüsünde bulundular. Salgınlardan şikayetçi olundu.

Çıkan kavganın ardından 3 kişi gözaltına alındı. Mağdurelere saldıran kişilerin daha öncede haklarında kayıtlı olan çok sayıda suç sabıkasına sahip oldukları belirlendi. Olay anına ilişkin görüntüler, otelin güvenlik kameralarına an be an yansıdı. 

Olay dün gece saat 03.00 sularında, İstanbul Maltepe ilçesinin Zümrütevler Mahallesi konumunda yer alan bir otelde gerçekleşti. İddiaya göre; Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz adlı televizyon dizisinin set ekibinde kostüm görevlisi olarak çalışan Gülcan S.,  Burçak Ç. ve Bercin A. isimli kadınlar, konakladıkları oteldeki odalarına girdikleri esnada, aynı otelde kalan 3 kişinin sözlü tacizine maruz kaldılar.

Mağdure kadınların odalarına girmelerinin ardından, dizide rol alan oyuncular da odaya geldiler. Bu sırada 3 kişi, oyuncularla fotoğraf çektirme bahanesiyle odanın önüne geldiler. Ancak oyuncular, bu kişilerin alkollü olduklarını fark edip fotoğraf çektirmeyi reddettiler. 

KAVGA ÇIKARDILAR

Oyuncuların otel lobisine inmesinin ardından şüphelilerden biri, odanın kapısını tekmelemeye başladı. Yaşadıkları korkunun etkisiyle odanın kapısını kilitleyen kadınlardan Gülcan S., pencereye çıkarak yardım istedi. Sesleri duyan oyuncular, hemen odanın bulunduğu kata çıktılar. Bunun ardından şüpheliler ile oyuncular arasında tartışma çıktı.

Yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Tartışma otel lobisinde de devam etti. Bir süre sonra bu tartışma, kavgaya döndü. Polisi olaya anında müdahale etti. Şüpheliler Batuhan K., Arif Y. ve Şiyar A., polis tarafından gözaltına alındılar.

Yaşananlar otelin güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde; şüpheli 3 kişinin otelin koridorunda dolaştıklarını, bir şüphelinin oda kapısını tekmelediğini, dizide rol alan oyuncuların ve set çalışanlarının kata geldiğini ve lobiye de taşınan tartışmanın daha sonra kavgaya dönüştüğü görülüyor. 

SABIKA KAYITLARI VAR

Şüpheliler arasında yer alan A.Y.'nin 16 tanesi evden hırsızlık olmak üzere çok sayıda iş yerinden ve otodan hırsızlık, görevi yaptırmamakta direnmekten sabıkaları, Şiyar A.'nın kasten adam yaralama ve uyuşturucu madde kullanımından sabıkaları, Batuhan K.'nın ise uyuşturucu kullanımı ve kasten adam yaralama suçları dışında reşit olmayan bir kıza cinsel ilişki suçundan da sabıkası olduğu belirlendi. Şüphelilerin ayrıca çeşitli suçlardan da çok sayıda kayıtlarının olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan 3 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildiler. Şüphelilere ayrıca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunları uyarınca toplamda 9 bin 540 TL'lik bir para cezası da uygulandığı belirtildi.

TUTUKLANDILAR

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyette yürütülen yasal işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiler. Pek çok suçtan sabıka kaydı bulunan şüpheliler, 'birden fazla kişiyle birlikte nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal etmeye teşebbüs' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Johnson&Johnson bebek pudrasında 2.1 milyar dolarlık ceza onayı!

İLİŞKİLİ HABER

Johnson&Johnson bebek pudrasında 2.1 milyar dolarlık ceza onayı!

BİR YORUM YAPIN 0