Özcan Deniz'i darp ettiği iddia edilen Feyza Aktan'a mahkemeden kötü haber! Cezası belli oldu

Özcan Deniz'in, eski eşi Feyza Aktan'a şiddet uyguladığı gerekçesiyle yargılandığı velayet davasında karar çıkmış ve annesine verilmişti. Aktan'ın eski eşi Özcan Deniz'i darp ettiği iddiasıyla 'kasten yaralama' ve 'mala zarar verme' suçlarından yargılanmasına başlanmıştı. Aktan'a mahkemeden kötü bir haber geldi. Cezası belli oldu.

Günlerdir gündemden düşmeyen boşanma ile bilinen Özcan Deniz ve Feyza Aktan’ın, çocuğunu almaya gittiği sırada Deniz’e tokat attığı ve tişörtünü yırttığı iddiasıyla 2 ayrı suçtan yargılanmasına başlandı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada müşteki Özcan Deniz ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Feyza Aktan ile Eda Aktan, duruşmaya katılmazken, avukatları ise duruşmaya katıldı.

FEYZA AKTAN'A MAHKEMEDEN KÖTÜ HABER!

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Feyza Aktan'ı ''Basit yaralama' suçundan 150 gün adli para cezası, ''Mala zarar verme'' suçundan ise 100 gün adli para cezasına çarptırdı.

Feyza Aktan'ın ablası Eda Aktan ise ''Hakaret'' suçundan 87 gün adli para cezasına çarptırdı.

 

Eda Aktan'ın 2 bin 610 TL tutan para cezasına hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Abla kardeş 5 yıl denetim altında tutulacak.

"HEM ÇOCUĞUMU ALMAK HEM DE BU KONUYU KONUŞMAK İÇİN EVE GİTTİM"

Duruşmada beyanda bulunan müşteki Özcan Deniz, "Olay tarihinde oğlumun velayet günü kanunen bendeydi. Çocuğum anaokuluna gidiyordu. Feyza Aktan, çocuğun okula gitmesiyle ilgili sorun yaratıyordu. O gün okuldan aradılar ve oğlum Kuzey’in okula gelmediğini söylediler. Ben de hem çocuğumu almak hem de bu konuyu konuşmak için eve gittim. Bana 'Bekle' dediler. Yarım saat sonra çocuk hazırlanmamıştı. Ben de Feyza'ya çocuğun neden hazır olmadığını sordum" şeklinde konuştu.

"BANA ŞİDDETLİ BİR ŞEKİLDE SALDIRMAYA BAŞLADI"

O sırada sanık Feyza Aktan’ın öfkelenerek elini tırnaklarıyla çizdiğini söyleyen Deniz, beyanının devamında, "Ben de bunu yapmaması gerektiğini ve çocuğu hazırlamasını istedim. Çocuğu yere bırakan Feyza Aktan, daha da sinirlenerek bana şiddetli bir şekilde saldırmaya başladı. Ardından orada kameraların olduğunu anladı ve benim de kendisine saldırmam için üstüme daha da gelerek, beni tahrik etmeye başladı. Benim üstümü başımı parçalayan Feyza Aktan’ın bu durumunu oğlum görmeye başladı ve 'Baba' dedi. O sırada Feyza, içeri alayım derken çocuğun kafasını kapıya çarptı. Sonra tekrar dışarı çıkan Feyza, 'Bana kameraların önünde şov yapma' diye bağırarak, kameraların önünde kendisini illegalleştirmeye çalışı" ifadelerini kullandı.

özcan deniz ve feyza aktan darp

özcan deniz ve feyza aktan darp

Deniz mahkemedeki beyanının devamında, "Ardından jandarmaya haber verdim. Çocuğumu karakolda icra yoluyla Feyza’dan aldım. Feyza beni evin içine çekmeye çalıştı, mesajlar attı ancak çocuğum hasta olduğu zaman evine birkaç kez gitmek zorunda kaldım. Amacım tamamen Feyza Aktan’ın şiddetle ilgili durumunu törpülemek ve bunun suç olduğunu anlamasını sağlamaktır. Onun sürekli ileri seviyeye taşıdığı şiddet eylemini yasalar dahilinde engellemektir. Şikayetimin asıl sebebi de budur. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

özcan deniz aile bakanlığına dilekçe yazdı

özcan deniz aile bakanlığına dilekçe yazdı

Duruşma da Özcan Deniz'in ağabeyi Ercan Deniz ve Feyza Aktan'ın kardeşi tanık olarak dinlenmişti. 

Duruşmada tanık olarak dinlenen Feyza Aktan'ın annesi Fatma Damarcan, "Ben Sarıyer ve Almanya'daki iddia edilen olaylarda orada değildim. Muğla'daki eylemlerde oradaydım. Olay tarihinde ben, kızım, Özcan ve torunum ile beraber tatil için Göcek'teydik. Feyza ile Özcan arasında tartışma yaşanmış ve İstanbul'a dönme kararı alınmıştı. Ben de çantalarımızı toparlayıp araca indirdim. Daha sonra bir gürültü duydum ve eve doğru gittim. Eve girdiğimde Özcan torunum kucağında dışarı çıkıyordu. Kızımın yanına çıktığımda kızım kendini banyoya kilitlemişti. Bir süre sonra kızım Feyza'yı ikna ettik. Banyodan çıktığında sürekli ağlıyordu. Sonra kendisiyle konuştuğumda Özcan'ın kendisini kapıya sıkıştırdığını ve kafasına vurmak suretiyle darp ettiğini söyledi. Ben bu anları görmedim. Feyza'dan duydum. Feyza'nın saçı başı dağınık ve yüzünde darp izleri vardı. Duyduğum sesler Özcan'ın bağırma ve tehdit sesleriydi. Feyza da çığlık atıyordu. Olaylardan sonra hep birlikte İstanbul'a döndük" şeklinde konuştu.

"ÖZCAN'IN FEYZA'YI DARP ETTİĞİNİ GÖRMEDİM

Tanık Neptün Altun ise Almanya ve Sarıyer'deki yaralama iddialarında olay yerinde olmadığını söyleyerek "Muğla Göcek'te Özcan ve Feyza ile birlikte beraber tatil yapıyorduk. Olay günü yaşanan tartışma Feyza ile annesi arasındaydı. Özcan ile Feyza arasında herhangi bir tartışma gerçekleşmedi. Özcan'ın Feyza'yı darp ettiğini görmedim" dedi.

Mahkeme duruşma dosyasının mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Özcan DenizİLİŞKİLİ HABERÖzcan Deniz'in 2,5 saatlik pedagog mesaisi başladı!

DURUŞMA ÖNCESİ DUA ETTİ

Çocuğunun velayetini almak için çaba gösteren Özcan Deniz'in duruşma başlamadan önce adliye koridorunda beklerken dua ettiği anların görüntüsü ortaya çıktı. Öte yandan Deniz'in duruşmaya koruma ile gelmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 18

Leyla leyla 1 yıl önce

Bu adamda bi düşmedi kadının yakasından habire uğraşıyo hastalıklı bi uğraş yazık o çocuğa Allah düşmanına böyle bi adam vermesin

Toplam 2 beğeni

murat fırat 2 yıl önce

ERKEKLER KADININ HAYIRLISINI İSTEYİN GÜZELLİGİNE ALDANIRSANIZ YA YOLDA KALIRSINIZ YADA PARADAN OLURSUNUZ d

Toplam 4 beğeni

vatandaş 2 yıl önce

aylık 20 bin lira geliri varmış buna düpedüz vatan hainliği denir yazıklar olsun tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var vergilerde aylık yirmibin lira gelirle özel şöför lüks hayat çocuklar kolejlerde tatillerin kralları mutlaka büyük bir sihirbaz olmalı

Toplam 3 beğeni

Abbas kamil 2 yıl önce

Aylık 20 bin TL gelirim şöför lüx jip villa aylık 20000 TL ilemi alındı

Toplam 3 beğeni

a.d 2 yıl önce

Niye dua etmiş. Aslıyla beraber israile konser vermeğe gittiğ zaman ağlama duvarına yüz sürseymiş.....

Toplam 5 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun