Vefat eden sanatçı Mehtap Ar toprağa verildi

Türk Sineması'nın önemli komedi kadın oyuncularından Mehtap Ar, bir süredir kanser tedavisi görüyor ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetmişti. Sanatçı bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Yeşilçam'ın başarılı kadın oyuncularından Mehtap Ar son yolculuğuna uğurlandı. Oyuncu Müjde Ar'ın kardeşi, şarkı sözü yazarı Aysel Gürel'in de kızı olan Ar, önce akciğer daha sonra rahim ağzı kanserine yakalanmıştı. Tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti: Akciğer kanseri tanısıyla 2018 yılından bu yana tedavisi hastanemizde devam eden Sayın Mehtap Ar, çoklu organ yetmezliği nedeniyle 10 Nisan tarihinde vefat etmiştir.

Müjde Ar ise vefat eden kardeşi ile ilgili olarak, 'Çok üzgünüm dün gece kardeşimi kaybettim. Son üç aydır yoğun bakımdaydı. Dilerim acıları dinmiştir, çok çekti.' açıklamasını yapmıştı.

Sanatçı için bugün Zincirlikuyu Mezarlığı'nda son görev gerçekleşti. Ar'ın cenaze namazına ablası Müjde Ar ve oğlu Söz Ar'ın dışında sanatçı dostları Türkan Şoray, Emel Müftüoğlu, Nur Sürer ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de katıldı. Sanatçı, annesinin yanına defnedildi.

Müjde Ar yaptığı açıklamada, 'Benim, eşimin ve Söz'ün 24 saattir telefonları durmuyor. O bizim her şeyimizdi. Kanımızdı, canımızdı. Ama üç ay birlikte çok zor bir süreç geçirdik. Bize hiçbir şey hissettirmemeye çalıştı. Mangal gibi bir yüreği vardı. Ben ve oğlu üzülmesin diye en ağır durumda bile 'Bir şeyim yok' dedi. Geçen Perşembe günü çok ağırlaştı. Hissettik artık. Bir gün içerisinde artık bütün organları dayanamadı. Organ yetmezliğinden gece 03.20'de kaybettik. Herkesin yakını için ölüm çok acı. Ama Mehtap o kadar renkli, o kadar sade, o kadar insancıl bir kişilikti ki onsuz bir hayata alışmak hepimiz için gerçekten çok zor olacak.' ifadelerine yer verdi.

MEHTAP AR KİMDİR?

6 Nisan 1957 tarihinde İstanbul‘da, ünlü şarkı sözü yazarı Aysel Gürel ile Tercüman Gazetesi muhabirlerinden Gazeteci Vedat Akın‘nın (Ebrem) kızı olarak dünyaya geldi. Ablası Müjde ile birlikte Ar'ı, sahne soyadı olarak kullandılar.

2000 yılında 'Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu' adını verdiği tiyatrosunu kurdu ve turnelere çıkıp Anadolu’yu dolaştı. Söz adında bir oğlu bulunmaktadır. Çoğunlukla komedi türü filmlerde rol almıştır.

BİR YORUM YAPIN 3

vay be arkadaş 3 yıl önce

bu toplumun gençlerinin ahlakını bozarken filimlerinizde dua ediyormudunuz.canınız cehhenneme bilader

Toplam 1 beğeni

yunus 3 yıl önce

ne alakası var lütfen saçmalamayın ve ayrıca kimin ahirette nereye gideceğini Allah [C.C]bilir

Toplam 1 Beğeni

hik met 3 yıl önce

Allah rahmet eylesin. Allah taksiratını affetsin.

Toplam 4 beğeni