İsim hırsızlığından yargılanan Gökçe Kırgız Taner'den itiraf gibi açıklama

Ünlü şarkıcı Gökçe Kırgız Taner, bir başkasının ismini ve eserini kullandığı için yargılanmaya devam ediyor. Dava süreci içerisinde ilk kez konuşan Kırgız, itiraf niteliğinde bir açıklamada bulundu.

Gökçe Kırgız Taner adıyla tanınan ancak asıl adı Merve Doğan olan ünlü şarkıcı, devam eden dava süreci sonrası ilk kez konuştu. İsmini kullandığı Gökçe Kırgız'ı hedefine alan şarkıcı, 'Keşke adımı değiştirmeseydim. Genç yaşta hata yaptım. 2007’de ‘Kalbime Gömerim O Zaman’ parçasıyla tanındığım için adımı değiştirdim. Yıllardır ekranda ben varım. Hanımefendi neredeydi? Neden 14 sene önce itiraz etmedi?' şeklinde tepki gösterdi.

DAVA SÜRÜYOR

Ünlü şarkıcı Gökçe Kırgız, tazminat davası şoku yaşadı. Gökçe Kırgız Taner'e başkasının ismini ve eserini kullandığı iddiasıyla bin lira maddi ve 250 bin lira da manevi tazminat davası açıldı. Dava tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Sahte hesap nedeniyle Bergüzar KorelİLİŞKİLİ HABERSahte hesap nedeniyle Bergüzar Korel'e soruşturma açıldı!

gökçe kırgız dava

gökçe kırgız dava

İstanbul 1. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya Davacı Gökçe Kırgız ve taraf avukatları katıldı. Davacı Gökçe Kırgız'ın avukatı "Davaya konu olan 'Kalbime gömerim o zaman' isimli şarkıyı 2006 - 2007 yılında benim müvekkilim seslendirdiği halde o zamanlar yaşı küçük olduğu için marka patentine başvurmamıştır. Davalının gerçek isim Merve Doğan olduğu halde müvekkilimin ismini kullanarak piyasada yer etti. Daha sonra da ismini değiştirerek müvekkilime ait olan Gökçe Kırgız ismini aldı. Müvekkilim adını kullanarak itibar kaybı yaşatmıştır" diyerek davanın kabul edilmesini talep etti.

"SÖZ VE MÜZİK MÜVEKKİLİME AİTTİR"

Davalı Gökçe Kırgız Taner'in avukatı ise "Müvekkilim önce sahne adı olarak 'Gökçe Kırgız' ismi kullandı. Daha sonra isim değişikliği yaptı ve gerçek adı da Gökçe Kırgız oldu. Eserin söz ve müziği noter onaylı olarak müvekkilime aittir. Müvekkilim 2007 yılında seslendirdiği eserle başarı yakalamıştır. Ayrıca müvekkilim evlenmiş ve adı Gökçe Kırgız Taner olmuştur" diyerek davanın reddi yönünde karar verilmesini talep etti.

UZLAŞMAK İSTEMEDİLER

Taraflar uzlaşmayı kabul etmediklerini belirterek, bir sonraki duruşmada tanıklarının dinlenmesini istedi. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi ve eksik hususların giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelendi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Davacı Gökçe Kırgız mahkemeye sunduğu şikayet dilekçesinde "'Kalbime Gömerim O Zaman' şarkısının sözlerini yazan ve besteleyen ben olmama rağmen Merve Doğan eseri kendisine aitmiş gibi gösterdi ve Gökçe Kırgız ismimi sahne adı olarak kullanıp ün kazandı. Daha sonra Hukuk Mahkemesi'ne isim değişikliği için başvuru yapan Merve Doğan, benim ismimi aldı ve hem işimi hem de söz konusu eseri noter onayıyla kendisine ait olarak tescillendi" ifadelerine yer verildi. İsmin ve eserin kendine ait olduğunu ve isminin kullanılarak haksız ün elde ettiğini belirten Gökçe Kırgız, Gökçe Kırgız Taner'e maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açtı.

Kıvanç Tatlıtuğ ile Çağatay Ulusoy başı çekti! Telif yoksa imza yok

İLİŞKİLİ HABER

Kıvanç Tatlıtuğ ile Çağatay Ulusoy başı çekti! Telif yoksa imza yok
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

hakkı 2 yıl önce

Ben aynı durum ile karşılaşacak olursam direk o kişinin hayatını çalarım, yani bir daha yaşaması bitkisel hayatta olur en iyi ihtimal.