Tekerlekli sandalye isteğiyle dolandırılan Engin Altan Düzyatan ilk kez konuştu

Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan, kendisine akülü arabaya ihtiyaçları olduğunu söyleyen Hacı Emin C. ve Kemal K. isimli kişiler tarafından dolandırılmıştı. Düzyatan, her iki kişiden de şikayetçi olmuş, şikayet üzerine nitelikli dolandırıcılık suçundan dava açılmıştı. Ünlü oyuncu konuyla ilgili olarak ilk kez konuştu.

Ünlü oyuncu ve seslendirme sanatçısı Engin Altan Düzyatan ile iş insanı Emre Kural, kendisini Aydın Valiliği Özel Kalem Müdürü olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırıldılar. Akülü arabaya ihtiyaçlarının olduğunu belirten şahıs, her iki isimden de para talebinde bulundu. Ünlü oyuncu, bu kişiye 3 bin TL gönderdi. Dolandırıldığını fark eden Düzyatan, Kural ile birlikte kişiden şikayetçi oldu.

Şikayet sonrası savcılık soruşturma kapsamında, Hacı Emin C. ve kişinin birlikçisi konumunda olan Kemal K. hakkında dava açtı. Her 2 kişi de nitelikli dolandırıcılık suçundan ötürü 4'er yıl hapse mahkum edildiler.

Fakat mahkeme cezayı 1 yıl 8 ay hapis ile 125 gün adli para cezasına indirdi ve 5 yıl boyunca erteledi. Fakat Hacı Emin C., alkollü bir şekilde araç kullanırken yakalanınca ertelenmiş olan cezasının açıklanması için ihbarda bulunuldu.

Yaşanan olaylar sonrası ilk kez konuşan Engin Altan Düzyatan, 'Tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olanlara yardım için parayı yollamıştım meğer dolandırılmışım.' açıklamasında bulundu.

MasterChef Güzide'nin Amerikan vatandaşı olduğu iddiası bakın ne dedi!

İLİŞKİLİ HABER

MasterChef Güzide'nin Amerikan vatandaşı olduğu iddiası bakın ne dedi!

BİR YORUM YAPIN 4

Özmuşlu 2 yıl önce

Arkadaş adaletin yerini bulduğuna sevindim .Amma ve lakin bu adalet herkes için olursa toplum içinde geçerliyse eyvallah...Ben Muşluyum baba ve oğlu inşaat adı altında bizleri dolandırdı suç duyurusunda bulunduk . Ama bulunduğumuzla kaldık.Hani adalet varya bizede uğrarsa sevinirim....!

yılmaz 2 yıl önce

Bu adalet sistemi ile bu tür dolandırıcılıklar bitmez. Daha çok canlar yanar. Ne demek cezayı ertele , düşür af et. Aynı şeyi bir savcı veya hakime yap bakalım ne oluyor. Hırsız bir savcının arabasından radyo teyp çaldı adam pişman oldu. Normal vatandaş olunca serbest.

Adnan 2 yıl önce

Kemal K. , Kemal Kılıçdaroğlu olmasın. :)

Yakub 2 yıl önce

Devletin zararını kim ödeyecek? 4 yıl veya 1.5 yıl hapisteki masraflar Milletin sırtına. Bu yüzden bana ne bize ne toplumdan ondan bundan olmuyor. Bir kişinin dünyaya zararı var bir kişinin yine dünyaya faydası var. Hele hele şimdi internet ile bu daha açık ve net anlatılıyor.