Sıla ve Ahmet Kural davasında karar verildi! Ahmet Kural hapis yatacak mı? Avukatı açıkladı

Şarkıcı Sıla geçtiğimiz sene kendisini darp ettiği gerekçesiyle Ahmet Kural'dan şikayetçi olmuştu. Üç suçtan toplam 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Ahmet Kural hakkındaki karar, İstinaf Mahkemesi'nce bozuldu. Peki Ahmet Kural hapis yatacak mı? Kural'ın avukatı merak edilen detayları yanıtladı.

Ünlü şarkıcı Sıla, 29 Ekim 2018'de o dönem erkek arkadaşı olan oyuncu Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikayetçi olmuştu. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca Ahmet Kural hakkında "Hakaret", "Tehdit", "Basit yaralama" suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştı. 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan ve cezası ertelenen oyuncu Ahmet Kural hakkındaki karar, İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmuş, dosya yeniden yerel mahkemeye gönderilmişti.

sıla ve ahmet kural davasında video delili

sıla ve ahmet kural davasında video delili

Bugün yeniden yapılan yargılamada Ahmet Kural yurtdışında olduğu için duruşmaya katılmadı. Son tanığın dinlendiği davada Ahmet Kural’ın 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ahmet Kural'ın avukatları karar üzerine istinafa başvurmuştu.

İKİNCİ KARAR SONRASI İSTİNAF BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

İkinci karar sonrasında Ahmet Kural'ın, Sıla Gençoğlu'nun ve şikayetçi taraf olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları tarafından istinaf başvurusunda bulunuldu. Başvuruyu kabul eden İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi, geçtiğimiz hafta dosyayı yeniden ele alarak nihai kararını verdi. Mahkeme üyelerince oy birliğiyla alınan kararda, "Mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezaların kanuni bağlamda uygulandığı" gerekçeleriyle istinaf başvurusu reddedildi. Böylece Ahmet Kural hakkındaki karar kesinleşmiş oldu.

AYNI KARAR VERİLDİ

Geçtiğimiz celse tanıkların dinlediği davada mahkeme kararı verdi. Mahkeme, Ahmet Kural hakkında verilen eski kararı tekrar etti. Kural'a "Tehdit" suçundan 7 ay 15 gün hapis, "Basit yaralama" suçundan 5 ay hapis, "Hakaret" suçundan ise 4 ay 5 gün hapis cezası olmak üzere toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına, verilen hapis cezaları da ertelenmesine karar verildi.

AHMET KURAL HAPİS YATACAK MI?

Sabah'tan Tuba Kalçık'a konuşan Kural'ın avukatı Sibel Aydın, "Bizim için hukuki süreç devam ediyor" diyerek şöyle devam etti:

"Karar sonucu müvekkilim Ahmet Kural'ın aldığı ceza ertelendi. Dava sonucu kamuoyu tarafından net anlaşılsın diye söylemek istiyorum, müvekkilim Ahmet Kural hapse girmeyecek. Hukukun müvekkile tanıdığı bütün hakları sonuna kadar kullanacağız. Hukuki süreç henüz bitmedi, gerekirse Anayasa Mahkemesi'ne başvuru hakkını da kullanacağız. Adalete güvenimiz tam."

SILA'NIN AVUKATI: GEÇ DE OLSA ADALET TECELLİ ETTİĞİ İÇİN MUTLUYUZ

Karar üzerine Sıla Gençoğlu'nun avukatı Rezan Epözdemir, "Müvekkil Sıla Gençoğlu'na yönelik hakaret, tehdit ve kasten yaralama suçlarından ötürü sanık hakkında verilen mahkumiyet kararına yapılan istinaf başvurusu reddedilmiş ve karar kesinleşmiştir. 29 Ekim 2018 tarihinden itibaren sürdürdüğümüz hukuki mücadelemiz bugün itibariyle nihayete ermiş ve geç de olsa adalet tecelli etmiştir. Kesinleşen karar ve hukuki süreç ile birlikte, müvekkilin haklılığı net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Geç de olsa adalet tecelli ettiği için mutluyuz" şeklinde yazılı açıklamada bulundu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Video delil olarak kullanılmıştı

İkili arasındaki şiddet iddiasının gündeme geldiği ilk günlerde, Sıla'nın iddialardan sonra şarkı söylerken bir video görüntüsü ortaya çıkmıştı. Olaydan 18 saat sonra çekildiği öne sürülen görüntü, davanın delil dosyasına konulmuş ve görüntülerde şarkıcı Sıla'nın kolundaki ve yüzündeki darp izlerinin görülmediği konuşulmuştu. Görüntülerin yayınlaması ardından ünlü şarkıcı savcılığa başvurdu.

'ALEYHİME DELİL YAPMAK İSTEDİLER'

Ünlü şarkıcı, Ahmet Kural ile yaşadığı hadiseden sonra şiddet nedeniyle üzüntüsünün devam ettiği sırada psikiyatristi Cem Mumcu'yla görüşme yaptığını, psikolojisinin düzelmesi için Mumcu'nun isteği üzerine şarkı söylediğini anlatan Sıla, 'O sırada çekilen video basına sızdırıldı. Videonun bir kesimi kesilip çıkarılmak suretiyle haber yapıldı. Sanki ben şiddet görmemişim bu iddiaları uydurmuşum, vücudumda ve yüzümde her hangi bir darp cebir izi yokmuş. Sonrasında gülüp eğlenmişim gibi kamu oyunu yanıltıcı ve soruşturmanın seyrini benim aleyhime etkileyici bir haber yapıldı.

Bu haber ile ilgili görüntülerin Ahmet Kural ve avukatı tarafından servis edildiğini söylediler. Bu yayın sonrasında kamuoyunda bir kısım insanlar benim gerçekte şiddet görmediğim halde bu iddiayı ve delillerini uydurduğum gibi bir düşünceye kapıldılar. Ve üzerinde oynanan bu görüntüler aleyhime delil oldu' dedi.

Savcılık, her ne kadar Sıla'nın psikiyatrisi tarafından sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntüleri kırparak tahrif ederek veya tahrif edildiğini bilerek, bu görüntüleri basın organlarına verip yayınlanmasını sağladıkları ve sonrasında soruşturma dosyasına ibraz etmek suretiyle soruşturmayı Kural lehine etkilemeye çalıştığını iddia edilen avukat Sibel Aydın'ın suçu işlediğine dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle dosyanın kapatılmasını istedi.

SON TANIK DİNLENDİ

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılama devam etti. Tarafların avukatları katılım sağladı. Tanık olan Ç.Y., mahkeme huzurunda ifadesini verdi. Ç.Y., 'Biz arkadaşımın evindeydik. Gece 03.00-04.00 sularında cam kenarında sohbet ediyorduk. Yandaki evden sesler gelmeye başladı Ahmet Kural'ın orada oturduğunu biliyorduk. Ahmet Kural bağırmaya başladı. 'Seni öldüreceğim, dayak istiyorsun sen' diyordu. Başta polisi aramayı düşündük ama korktuk. Arkadaşım, bir arkadaşına 'Ahmet Kural evde bi kadını çok kötü dövüyor polisi arasak mı?' diye mesaj atmış. Olayı magazinde gördükten sonra vicdan azabı çektik.' Diyerek ifadesine son verdi.

Şarkıcı Özgün'den bir ilk! 6 yıl sonra ilk kez down sendromlu oğlunu...

İLİŞKİLİ HABER

Şarkıcı Özgün'den bir ilk! 6 yıl sonra ilk kez down sendromlu oğlunu...
Yıldız Tilbe'nin sır gibi sakladığı korkusu herkesi şaşırttı!

İLİŞKİLİ HABER

Yıldız Tilbe'nin sır gibi sakladığı korkusu herkesi şaşırttı!
Zengin kadın erkeğe nafaka vermek zorunda mı? Yargıtay'dan şaşırtan karar

İLİŞKİLİ HABER

Zengin kadın erkeğe nafaka vermek zorunda mı? Yargıtay'dan şaşırtan karar
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 7

Mehmet 2 yıl önce

İki erkek kavga etmiş, ne olmuş yani 3 yıldır temcit pilavı gibi su ısıtıp ısıtıp duruyorsunuz.

Toplam 1 beğeni

Mehmet Kandemir 2 yıl önce

Kadının fendi erkeği yendi...

Toplam 1 beğeni

Sami 2 yıl önce

Ahmet Kural soruyor: Beni aldattın mı Sıla ; Evet istediğimle yatarım .Seni ilgilendirmez. Ahmet : Basıyor tokatı Yanlış yapıyor. Doğrusu , ülkede zina serbest , Kadının kocasını aldatması hafif suç , Bu yüzden Ahmet Kural ın , istediğine git demesi lazım.Her kadın özgürdür.Demesi lazımdı.

Toplam 4 beğeni

Syç 2 yıl önce

Mahkemeler ve yasalarla kadinlara ayricalik tanındi. Onlar da tepe tepe kullaniyorlar. Ayni durum basima geldi. Cocuklarimin sahitligini hice saydilar. Kadinlarin yanindan dahi gecmeyin. Kanunlara da güvenmeyin. Hakmis hukukmuş hikaye.

Toplam 7 beğeni

PİLAVüstüSILA 2 yıl önce

Gece yaşamının müptelası olup bunların yaşamlarından nemalanan müzisyen ve organizatörleri tanıyanlar neler anlatıyor neler.Bu arkadaş aslınd hiçte öyle masum bir bayan değil.Ahmet daha fazla sabredememiş ve sineye çekememiş.Sıla sesi güzel ama başka meziyetleriyle çok tanınan birisi derler.Bazı şeylere meraklı ama çom farklı meraklar! Ahmet uzak dur bu kepazeliklerden.Sana kız mı yok?ha sende insan ol önce! Dayak ne demek ulan! Komşular adam olsa seni yamulturdu ama sen dua et bizim kamşumuz değilsin!

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun