96 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth'in at sevgisi hastalığının önüne geçti!

Bir süredir yaşadığı sağlık sorunlarıyla gündemden düşmeyen İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, pek çok etkinliğe katılım sağlamamayı tercih ediyordu. Parlamento'nun açılış törenine dahi katılmayan Kraliçe, sürpriz bir şekilde ortaya çıktı.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, yarım asrı aşkın bir süredir hem İngiltere'yi hem de dünyanın hatrı satılır bir kısmını yönetiyor. Dünyanın en uzun süre tahtta kalan monark unvanını taşıyan Kraliçe son zamanlarda yaşadığı sağlık sorunlarıyla gündeme geliyor. Kraliyet ailesinin içerisinde yaşanan skandal olayların yanı sıra eşi Prens Philip'in ölümünden sonra zor günler geçiren Kraliçe pek çok etkinliğe de katılım sağlayamıyordu.

Kraliçe II. Elizabeth

Kraliçe II. Elizabeth

Bu yıl İngiltere'de Parlamento'nun yeni yasama yılı açılış törenine dahi katılamayan Kraliçe, atlara olan tutkusundan vazgeçemediği için bir anda ayaklandı. Windsor Kalesi'nde gerçekleştirilen Kraliyet At Gösterisini izlemeye giden Elizabeth'in keyifli halleri herkesi şaşırttı.

Kraliçe II. Elizabeth at yarışı izlemeye gitti

Kraliçe II. Elizabeth at yarışı izlemeye gitti

Yarışı önce aracından izleyen Kraliçe, daha sonra tribündeki koltuğuna gitti. Son derece neşeli olan 96 yaşındaki Kraliçe'nin atlara olan sevgisi hastalığının önüne geçemedi.

Kraliçe II. Elizabeth Winsor Kalesindeki Kraliyet At Gösterisi

Kraliçe II. Elizabeth Winsor Kalesindeki Kraliyet At Gösterisi

DAHA ÖNCE NELER OLDU?

Önceki aylarda Covid-19 yakalanan Kraliçe, hastalıklardan korunmak ve bir süre yalnız kalmak için Windsor Kalesi'ne taşınma kararı almıştı. Covid süreci hakkında ilk kez konuşan 95 yaşındaki Kraliçe, Royal Londra Hastanesi ile yaptığı görüntülü konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Kraliçe, Royal Londra Hastanesi ile görüntülü görüştü

Kraliçe, Royal Londra Hastanesi ile görüntülü görüştü

"Covid sürecini yaşamak gerçekten çok korkutucu bir deneyimdi" diyen Kraliçe II. Elizabeth pandeminin 'korkunç' olduğunu ve kendisini 'yorgun ve tükenmiş' hissettiğini söyledi.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth

KRALİÇE EŞİ PRENS PHİLİP'İN ANMA TÖRENİNDE GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI!

Sağlık sorunları sebebiyle neredeyse tüm etkinliklerini iptal eden Kraliçe II. Elizabeth, 74 yıllık hayat arkadaşı için gücünü topladı ve Londra Westminister Abbey'de düzenlenen Prens Philip'i anma törenine katıldı. 5 ay aradan sonra ilk kez kamuoyunun önüne çıkan Kraliçe, törene ortanca oğlu Prens Andrew ile birlikte geldi.

Aynı aracı paylaşan anne oğul yol boyunca halkı selamlamayı ihmal etmedi. ABD'li Virginia Giuffrey tarafından açılan cinsel taciz davasından para ödeyerek kurtulan Andrew'un Elizabeth'in yanında görüntülenmesi 'annesinin gözünden düşmedi' şeklinde yorumlandı.

Kraliçe II. Elizabeth eşi Prens Philip

Kraliçe II. Elizabeth eşi Prens Philip

Baston kullanarak yürüyen Kraliçe, tören sırasında ayakta durmakta zorlandı ve gözleri adeta kan çanağına döndü. Hayat arkadaşının kaybıyla duygularına hakim olamayan Kraliçe'ye tören sırasında  Belçika, İsveç, Danimarka, Hollanda ve İspanya'nın da aralarında bulunduğu 30 kraliyet ailesi üyesi de eşlik etti.

Kraliçe II. Elizabeth

Kraliçe II. Elizabeth

KRALİÇENİN DURUMU KRİTİK!

20 Şubat'ta yakalandığı koronavirüsü de atlatan 95 yaşındaki Kraliçe, bir programını daha iptal etmek zorunda kaldı. Buna göre; Elizabeth'i programda Prens Charles temsil edecek. Buckingham Sarayı'ndan Huffington Post'a yapılan açıklamada, "Kraliçe, Kraliyet Ailesi ile düzenlemeleri görüştükten sonra, Galler Prensi'nden Majestelerini pazartesi günü Westminster'deki Aziz Peter Kilisesi'nde temsil etmesini istedi." ifadelerine yer verildi.

Kraliçe II. Elizabeth

Kraliçe II. Elizabeth

Hükümdarlığı boyunca 150'den fazla başbakan gören Kraliçenin sağlık durumunun kritik olabileceği söylenenler arasında yer alıyor.

Kraliçe II. Elizabeth ve Prens Philip

Kraliçe II. Elizabeth ve Prens Philip

WİNDSOR KALESİNE TAŞINDI!

Geçtiğimiz günlerde Covid'e yakalanan Kraliçe radikal bir karar alarak artık Windsor Kalesi'nde yaşayacağını duyurdu. İki yıldır koronavirüs salgını sebebiyle işlerini uzaktan yapan Kraliçe, karantina dönemini de geçen yıl hayatını kaybeden eşi Prens Philip ile birlikte bin yıllık tarihi Windsor Kalesi'nde geçirmişti.

Buckingham Sarayı

Buckingham Sarayı

369 MİLYON STERLİNİ GÖZDEN ÇIKARDILAR!

Buckingham Sarayı'ndan kalıcı olarak ayrılan Kraliçe'nin bu kararı almasının en önemli sebebi ise sarayda yapılacak yenileme çalışmaları. 1837'den beri monarşinin resmi yerleşimi olan Buckingham Sarayı, şu an bazı teknik sistemlerini yenilemek ve değiştirmek amacıyla, 369 milyon sterlin tutarında ve 10 yıl sürecek bir yenileme sürecine giriyor.

Kraliçe II. Elizabeth Windsor Kalesi

Kraliçe II. Elizabeth Windsor Kalesi

KRALİÇE İŞİNİN BAŞINA HIZLA DÖNDÜ!

20 Şubat'ta koronavirüs testi pozitif çıkan Kraliçe'nin sağlık durumu İngiltere'de büyük endişelere yol açmıştı. Covid-19 teşhisi konulmasından bu yana ilk kez görüntülenen Kraliçe işinin başına döndü. İnsanlarla fiziksel olarak yan yana gelmekten kaçınan Kraliçe Windsor Kalesi’nde çalışmalarına görüntülü görüşmeler yaparak devam ediyor.  

Kraliçe II. Ellizabeth sanal görüşme gerçekleştirdi

Kraliçe II. Ellizabeth sanal görüşme gerçekleştirdi

Hastalıkta dahi işini bırakmayan Kraliçe II. Elizabeth, dün Andora Büyükelçisi Carles Jordan Madero, Çad Büyükelçisi Kedella Younous Hamidi ve eşi Soraia Maria Valls Pinilla ile sanal görüşme gerçekleştirdi.

Kraliçe II. Elizabeth görüntülü konuşma yaparken

Kraliçe II. Elizabeth görüntülü konuşma yaparken

Buckingham Sarayı’nda kendisini ziyarete gelenleri, bilgisayar ekranından görüntüsüyle ağırlayan Kraliçe'nin koronavirüsü tamamen atlattığı ve hafta sonu Prens William, eşi Kate Middleton ve çocuklarıyla bir araya geleceği öğrenildi.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth

KRALİÇE KORONAVİRÜSÜ ATLATTI!

Saraydan yapılan yeni açıklamalara göre; İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth koronavirüsü tamamen atlattı. Hafta sonunu Frogmore’da arkadaşları ve ailesiyle geçiren 95 yaşındaki Kraliçe Prens William, Kate Middleton, Prenses Beatrice ve bebeği ile keyifli zamanlar geçirdi. 

Kraliçe II. Elizabeth koronavirüsü atlattı

Kraliçe II. Elizabeth koronavirüsü atlattı

Buckingham Sarayı’ndan Kraliçe’nin koronavirüsü atlattığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kraliçe Elizabeth ailesiyle bir araya geldi

Kraliçe Elizabeth ailesiyle bir araya geldi

KRALİÇENİN DURUMU AĞIR!

Yürüme zorluğu yaşayan Kraliçe'nin geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalandığı öğrenilmişti. Korkutan haber sonrası Buckhingam sarayı 95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth'in soğuk algınlığına benzer semptomlar gösterdiği açıklanmıştı. 

Kraliçe II.Elizabeth

Kraliçe II.Elizabeth

Prens Charles ve eşi Camilla'dan sonra İngiltere tahtının sahibi Kraliçe Elizabeth'in koronavirüse yakalanması tüm dünyada büyük bir endişeye sebep oldu. Saraydan gelen yeni bilgilere göre Kraliçenin durumu gittikçe kötüleşiyor. Kötü günler geçiren İngiliz tahtının sahibi tüm telefon ve internet görüşmelerini iptal ettirdi.

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth koronavirüse yakalandı

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth koronavirüse yakalandı

Aynı zamanda Kraliçe'nin kaldığı Windsor Kalesi'nde bir salgının olduğu ancak virüsü kapan kişi sayısının gizli tutulduğu öğrenildi.

Kraliçe Elizabeth hastalandı

Kraliçe Elizabeth hastalandı

KRALİÇE ARTIK YÜRÜYEMİYOR!

95 yaşındaki Kraliçe, ortanca oğlu Prens Andrew ve Amerikalı Virginia Giuffre arasında süregelen davanın çözüme ulaşmasının ardından rahat bir nefes aldı. Cinsel taciz iddialarının 13 milyon sterlinlik bir anlaşmayla son bulmasının ardından Kraliçe Elizabeth, Windsor Şatosu'nda görüntülendi. 

İngiltere Kraliçesi

İngiltere Kraliçesi

Yeni Savunma Hizmetleri Sekreteri Tümgeneral Eldon Millar ve selefi Tuğamiral James Macleod ile bir araya gelen Elizabeth'in çiçekli elbisesi ve doktor tavsiyesi üzerine bir süredir kullandığı bastonu dikkatlerden kaçmadı. Konuklarına "Günaydın" diyerek karşılayan Kraliçe sol bacağını işaret ederek "Gördüğünüz gibi hareket edemiyorum" ifadelerini kullandı.

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth

Sağlığı ile ilgili zor günler geçiren Kraliçe'nin verdiği kilolar ve duruşunun değişmesi İngilizleri üzdü.

Kraliçe

Kraliçe

"KRALİÇE İYİ DEĞİL!"

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Windsor Şatosu'nda geleneksel olarak her yıl verdiği öğle yemeğini iptal ettiğini açıkladı. Aile üyelerinden oluşan 50 kişilik Noel yemeğini "büyük bir pişmanlıkla" iptal ettiğini söyleyen Kraliçe'nin Omicron varyantının yayılmasına önlem olarak bu kararı aldığı ileri sürüldü. 

Yapılan plana göre; Kraliçe, Windsor Şatosu'ndaki bu özel yemek sonrasında helikopterle Sandringham'a geçecek ve Noel günü orada kalacaktı. Noel yemeğine büyük bir önem veren Kraliçe'nin planını iptal etmesi bir süredir yaşadığı sağlık sorunlarını yeniden gündeme getirdi.

KRALİÇENİN ELLERİ MOSMOR OLMUŞTU!

Sağlık sorunları yaşadığı iddiasıyla uzun bir süredir kamuoyundan uzakta kalan İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth, çıkan haberleri yalanlarcasına önceki gün Windsor Kalesi'nde görüntülenmişti. Görüntülerde Kraliçe, İngiltere Genelkurmay Başkanı Nick Carter ile görüşme sağlamıştı.

Ancak kamuoyuna servis edilen fotoğraflarda gerçek ortaya çıktı. Kraliçe'nin ellerinin mosmor olduğu görülürken durumunun hiç de iyi olmadığı söylendi. İngiliz medyasında yer alan haberlerde Kraliçe II. Elizabeth'in ellerinin mor olmasının nedenlerinden birinin de kan dolaşımının zayıf olduğu olarak açıklandı.

Alman Bild gazetesine konuşan Doktor Bertel Berendes ise "Bu izler bir şoktan ya da kan inceltme yönteminden oluşmuş olabilir" ifadelerini kullandı. Ancak sosyal medya kullanıcıları Kraliçe'nin moraran ellerini gördükten sonra endişelenmeye başladı.

95 YAŞINDAKİ KRALİÇE ARTIK TEK GEZEMEYECEK!

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle gündemin en çok konuşulan isimleri arasında yer alıyor. Doktorların uyarısıyla baston kullanmaya başlayan Kraliçe geçtiğimiz günlerde İrlanda gezisini de iptal etmişti. 

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth hastaneye kaldırıldı!İLİŞKİLİ HABERİngiltere Kraliçesi II.Elizabeth hastaneye kaldırıldı!

8 yılın ardından hastanede de bir gece geçiren II.Elizabeth, bu olayların ardından artık kraliyet görevlerine yalnız katılmayacak. Buna göre; Kraliçe hazırlanan programlara yanında kıdemli aile üyelerinden biri olma koşuluyla katılım sağlayacak.

Windsor Şatosu'ndaki konutundan online bağlantılarla daha hafif görevlerini yapmaya karar veren Kraliçe II.Elizabeth için yeni bir çalışma programı oluşturulacak.

Esra Erol'a en anlamlı hediye! Hayranları adına su kuyusu açtırdı

İLİŞKİLİ HABER

Esra Erol'a en anlamlı hediye! Hayranları adına su kuyusu açtırdı
Uğur Yücel'in acı dolu keşfedilme hikayesi!

İLİŞKİLİ HABER

Uğur Yücel'in acı dolu keşfedilme hikayesi!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 75

Murat Bardakçı 1 yıl önce

Yourumcular; Murat Bardakçı'nın son yazısını okuyun.

Fatos 1 yıl önce

Kralice bastonu attiysa guluyorsa demekki son gunlerini yasiyor..gidici yani..obu tarafa

hakan12 1 yıl önce

şeytanın insan kılığına bürünmüş hali

İklimdeğişikliği 1 yıl önce

Gidici bu yakındır.

tepki 1 yıl önce

ayak da zor duruyor kesin esra icmis yada kafa bulan bir sey vermisler gulsun diye zaten haraket etmiyor organlari calismaz onun icin yasiyor japonya 120 yasin da ebeler karate yapiyor ucuyor bu sadece dikilmis bakiyor

Yorumların Tümünü Okuyun