Alec Baldwin Rust filminin setinde katil olmuştu! Doğrudan hapse attılar

Amerikalı aktör Alec Baldwin'in 2021 yılının Ekim ayında "Rust" adlı filmin çekimleri sırasında kazayla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i öldürmesi tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı. ABD’nin New Mexico eyaletindeki savcılar, film setinde yaşanan felaketin ardından Baldwin hakkındaki suçlamaları geçtiğimiz yıl nisan ayında düşürme kararı almıştı. 3 yıl sonra yeniden görülen davada dikkat çeken bir karar alındı.

Amerikalı aktör Alec Baldwin, başrolünde yer aldığı "Rust" filminin çekimleri sırasında silahından çıkan kurşunla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olmuştu. 2021 yılının ekim ayında yaşanan talihsiz kaza dünya kamuoyunun en çok konuşulan konuları arasında yer aldı.

Alec Baldwin

Alec Baldwin

Filmin bir sahnesinde kullanılan silahta gerçek mühimmat ihmali nedeniyle görüntü yönetmenini öldüren Baldwin, silahın yanlışlıkla ateşlendiğini ve kendisine silahın dolu olduğu bilgisinin verilmediğini sık sık tekrarladı. Konuyla ilgili birçok kez açıklama yapan Baldwin, bu süre zarfında Hutchins'in ailesiyle de görüşerek suçsuz olduğunu iddia etti. Yaklaşık 2.5 yıldır süregelen zorlu günlerin ardından mahkeme, nisan ayında Baldwin hakkındaki suçlamaları düşürme kararı aldı.

Alec Baldwin film setinden kareler

Alec Baldwin film setinden kareler

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Ancak 3 yıl sonra davada yeni bir gelişme yaşandı. Film setinde "ateşli silahların güvenliğinden" sorumlu olan Hannah Gutierrez-Reed, mahkeme tarafından suçlu bulundu. Kasıtlı olmayan adam öldürme suçundan hüküm giyen 26 yaşındaki Reed, mahkeme salonundan yanındaki polislerin eşliğinde doğrudan "18 aylık" cezası için cezaevine gönderildi. Temmuz ayında filmin yapımcısı ve başrol oyuncusu olan Alec Baldwin de aynı dava için hakim karşısına çıkacak ve suçlu bulunursa 18 ay hapis cezası alacak.

Alec Baldwin

Alec Baldwin

OLAYIN DETAYLI GEÇMİŞİ:

ABD'nin New Mexico eyaletinde savcılar, film setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i yanlışlıkla vurarak öldüren Alec Baldwin'e karşı suçlamaları düşürme kararı aldı. Davanın savcılarının yaptığı açıklamada, "Suçlamaların düşürülmesi Baldwin'in kesinlikle suçsuz olduğu anlamına gelmiyor. Soruşturmamız devam edecek" dedi. BBC'ye konuşan ünlü aktörün avukatı Luke Nikas ise, "Baldwin’in silahta gerçek mermi olduğunu bilmesine olanak yoktu" diyerek doğru karar verildiğini vurguladı.

Alec Baldwin hakkında mahkeme kararını verdi

Alec Baldwin hakkında mahkeme kararını verdi

PARA CEZASI YA DA HAPİS CEZASIYLA YARGILANACAK!

Trajik olayda yeni bir gelişme yaşandı. Yapılan açıklamaya göre ünlü aktör ve setin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed, Hutchins'in ölümüyle ilgili "kasıtsız insan öldürmek" suçlamasıyla mahkemede yargılanacak. İki ünlü ismin avukatları da bu karara karşı çıkacaklarını belirtse de eğer mahkemede suçlu bulunurlarsa 18 aya kadar hapis cezası ve 5 bin dolar para cezasına mahkum edilebilirler. 

Alec Baldwin kasıtsız insan öldürmekten yargılanacak

Alec Baldwin kasıtsız insan öldürmekten yargılanacak

"SİLAH EĞİTİMİNDE TELEFONLA KONUŞTU"

Konu hakkında açıklamada bulunan Santa Fe Bölge Savcılığı, oyuncuyu "birçok aşırı pervasız davranış sergilemekle" suçladı. İddialara göre Baldwin, ateşli silah eğitimi sırasında telefonla konuştuğu için ihmalkarlıkta bulundu.

AİLE İLE ANLAŞMA MASASINA OTURDU!

Ekim 2021'de yaşanan korkunç kazanın ardından zor günler geçiren Baldwin, Hutchins'in ailesiyle uzlaşma yolunda istediğini aldı. Ünlü aktörün avukatı tarafından yapılan açıklamada, Baldwin ve Rust Film şirketine karşı açılan davayla beraber, Hutchins'in ailesi ile uzlaşma sağlandığı ifade edildi. Anlaşmanın finansal miktar ve detayları gizli tutuldu.

Alec Baldwin yeniden setlere dönüyor

Alec Baldwin yeniden setlere dönüyor

"HALYNA'NIN ÖLÜMÜNÜN KORKUNÇ BİR KAZA OLDUĞUNA İNANIYORUZ"

Görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in eşi Matthew Hutchins ise mahkemenin anlaşmayı onaylaması halinde davanın düşeceğini ve Rust filminin çekimlerine de kaldığı yerden devam edileceğini belirtti. Eşinin ölümünün ardından onu onurlandırmak için çekimlerin devam etmesi gerektiğine işaret eden Matthew Hutchins "Baldwin'e veya yapımcılara karşı suçlama veya ayıplamada bulunmaya niyetim yok. Hepimiz Halyna'nın ölümünün korkunç bir kaza olduğuna inanıyoruz" dedi.

Halyna Hutchins, eşi Matthew Hutchins ve oğulları

Halyna Hutchins, eşi Matthew Hutchins ve oğulları

ALEC BALDWİN MASUM OLABİLİR!

Film setinde yaşanan kazanın ardından aylardır süregelen soruşturmada yeni bir bilgi ortaya konuldu. Alec Baldwin'in Aralık ayında ABC ile yaptığı röportajı izlediğini söyleyen Santa Fe Bölge Savcısı Mary Carmack-Altwies, Vanity Fair dergisine konu hakkında röportaj verdi. 

Alec Baldwin Rust filmi kazası

Alec Baldwin Rust filmi kazası

Baldwin'in "Tetiği ben çekmedim. Asla kimseye silah doğrultup tetiği çekmem​" iddiasından yola çıkarak araştırma yapmaya başlayan Carmack-Altwies, "Silahın horozunu, tetiği çekmeden ve emniyetini açmadan geriye çekebilirsiniz. Yani onu kısmen geri çekersiniz, emniyet kapalı değilken bırakırsanız, ateşleme iğnesi merminin primer kısmına çarpabilir." şeklinde konuştu.

Alec Baldwin

Alec Baldwin

Kendi başına resmi olmayan bir soruşturma başlattığını söyleyen savcı, 1850'lerden kalma tabancalar hakkında bilgisi olmadığı için görevlilerden birinin eski bir tip tabancayla ofisinde deneme yaptığını söyledi. Teste göre silahın horozunun merminin ateşlenmesine neden olabileceği ortaya çıktı. 

Alec Baldwin Rust filmi kazasında soruştuma devam ediyor

Alec Baldwin Rust filmi kazasında soruştuma devam ediyor

SONUNDA TELEFONUNU TESLİM ETTİ!

Ünlü oyuncu Alec Baldwin, Ekim ayında "Rust" filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olan silahı ateşlemişti. Asıl suçlunun kim olduğuna dair araştırmalar devam ederken Baldwin telefonunu yetkililere vermeme konusunda uzun bir süre direndi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan ünlü isim, soruşturma başlatılmasından aylar sonra telefonunu polise teslim etti.

Santa Fe Bölge İlçe Ofisi ve Baldwin’in avukatı tarafından yapılan açıklamada ünlü oyuncunun şahsi cep telefonunu, yazılı, fotoğraflı veya videolu paylaşımlarının incelenmesi için New Mexico eyaleti yetkililerine verdiği ifade edildi.

"KİMSE SUÇSUZ DEĞİL!"

Görüntü yönetmenin ölümüne sebep olan merminin silaha nasıl girdiği gizemini korumaya devam ederken geçtiğimiz günlerde Baldwin sessizliğini bozmuştu. Amerikalı aktör ABC'ye verdiği röportajda "Biri o silaha gerçek mermi koydu. Biliyorum ki o kişi ben değilim" diyerek suçsuz olduğunu dile getirmişti.

Tüm dünyanın odak noktası haline gelen olayın ardından Santa Fe Bölge Savcısı Mary Carmack-Altwies, konuyla ilgili ilk kez konuştu. Savcı Altwies, Baldwin dahil olmak üzere setteki kimsenin temize çıkmadığını vurgulayarak soruşturma tamamlandıktan sonra herhangi bir kişinin hakim karşısına çıkabileceğinin altını çizdi.

 Altwies'in açıklamalarında "bazı kişilerin Rust setindeki eylemleri veya eylemsizliklerinden dolayı suçlu bulunabileceği" ifadeleri yer alırken bu cümlelerin Baldwin'in röportajına cevap niteliğinde olduğu söylendi.

İLK KEZ KONUŞTU!

Rust filminde yaşanan kaza sonrası açılan davaların üzerine sessizliğini bozan Alec Baldwin, ilk kez bir televizyon programında merak edilen detayları anlattı. George Stephanopoulos'la yaptığı röportaj sırasında gözyaşlarına hakim olamayan ünlü oyuncu, "Tetiği ben çekmedim. Asla kimseye silah doğrultup tetiği çekmem" ifadelerini kullandı.

"O MERMİNİN SETTE OLMAMASI GEREKİYORDU!"

Sunucunun Baldwin'e gerçek merminin sete nasıl girdiğini sorması üzerine ünlü aktör, "Hiçbir fikrim yok. Birisi silaha gerçek bir mermi koydu. O merminin sette bile olmaması gerekiyordu." şeklinde konuştu.

"BALDWİN TAMAMEN YIKILMIŞTI!"

Merakla beklenen röportaj sonrası Stephanopoulos, "Ben ABC’de son 20 yılda binlerce röportaj yaptım fakat en gerin olanı buydu. Bütün sorulara içtenlikle yanıt verdi. Baldwin tamamen yıkılmıştı ama samimi şekilde bütün soruları yanıtladı" şeklinde samimi açıklamalarda bulundu.

Alec Baldwin'in açıklamalarının ardından gözler bir kez daha filmin silah sorumlusu ve yardımcı yönetmen David Halls'a çevrildi. Çünkü silahı Baldwin'e veren yardımcı yönetmen David Halls ve filmin silah uzmanı Hannah Gutierrez Reed davada baş şüpheli olarak yer alıyor.

Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Atilla Olgaç'tan büyük değişim! Bakan bir daha bakıyor

İLİŞKİLİ HABER

Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Atilla Olgaç'tan büyük değişim! Bakan bir daha bakıyor
Tuğba Özay çiftlik hayatına merak saldı: Yataktan kalktığım gibi pijamalarımla bahçeye giderim

İLİŞKİLİ HABER

Tuğba Özay çiftlik hayatına merak saldı: Yataktan kalktığım gibi pijamalarımla bahçeye giderim
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 10

Takipçi 5 ay önce

Bizim kültürümüzde bir söz var; silah boş da olsa birine doğrultma, şeytan doldurur. İşte bu tam da gerçek örneği

Toplam 4 beğeni

Kaş yaparken 5 ay önce

Benim anlamadığım bu davada neden sadece aktörün üzerine odaklanılıyor Pekala da silahı bir başkası kurcalamış kurmuş olabilir neden hiç bu dile getirilmiyor silah adamın şahsına mı ait bir tek o mu dokunabiliyor o silaha Zırva bir durum

Toplam 1 beğeni

Sarıcanlı23 5 ay önce

Chuck dizisindeki john casey karakterini oynayan Adam Baldwin in kuzeni

Sakaryalı 5 ay önce

Anlamadığım gerçek silah ve merminin o sette işi ne. Bu silah vs. sorumlu görevli yok mu??Aktör silahı evinden mi getirmiş!!

Toplam 2 beğeni

tpır 2 yıl önce

1.adam kadını tasarlayıp vurdu aralarında problem varsa kadın ölmezse açıklasa adamın amacı belli olur .2 .yada adamın katil olmasını isteyen birisi var .2 cisi ise kadının şansızlıgı olmuş olur .

Yorumların Tümünü Okuyun