Usta oyuncu Erkan Can'ın hastalığı ortaya çıktı! Kulak cihazı takması...

Usta oyuncu Erkan Can kulağındaki işitme cihazının nedenini de anlattı.

Usta oyuncu Erkan Can bir dönemin efsane dizisi Mahallenin Muhtarları'nda rol alıyordu. Kimi zaman esprili, kimi zaman sert, çokça dobra ama her zaman samimi ve içten biri Erkan Can , hayvanlarla iç içe geçirdiği keyifli yıllardan şöyle bahsediyor: "İki köyümüz var, babamın ve annemin köyü. İkisi de Yenişehir'de. Okul biter bitmez hemen köye giderdim. 10-12 ineği güderdim. Çok sayıda inek, keçi, koyun güttüm. Hep ineğin başında olman lazım yoksa başkalarının bahçelerine girip her şeyi ziyan ederler. Keçi gütmek zordur. Çocukluğum müthiş keyifli geçti. Köy çocuğuyum. Babam köy öğretmeniydi."

Usta oyuncu sözlerine şöyle devam ediyor: "Eşeğe binip teyzemin köyüne, Akçapınar'a giderdim tıngır mıngır... Benim kadar eşekten düşen yoktur. Dayımın bir eşeği vardı, arkadaş gibiydik. Seninle şakalaşır, dereden geçer, hergelelik yapıp seni düşürürdü. Mesela teyzemin köyünde çok fazla kaz vardır. Didiklerler, zor kaçarsın eve."

Can, oyunculuk serüveni için ise "Lisedeyken akşam sanat okulunda okudum. Bir yandan da tiyatroyla ilgileniyordum. Her gün sahnedeydim. Tiyatroda kazanılan paralar azdı. Okulda devamsızlık yaptığım için sınıfta kalıyordum. Baktım olmadı, liseyi bitirmeden askere gittim. Sanat okulunu 2'nci sınıftayken terk ettim. Ama sürekli okuyordum. Mahallede abilerle satranç, bilardo oynanıyordu, kitaplar okunuyordu. Tiyatro hep içimizde vardı" diyor.

Ünlü oyuncu hayatında zaman zaman güçlüklerle de mücadele etmiş. Örneğin meslek hayatında büyük zorluklar yaşamış. Bir oyun sırasında yaşadığı talihsiz kazayı şu şekilde anlatıyor: "Bir gün sahnede kaza yaşadım. Karşımdaki kızın bir suçu yoktu. Bana tokat attı, kulağıma geldi. Kulak zarım patladı. Suç bende, 1 sene doktora gitmedim. Sonra kulağıma işitme cihazı takıldı."

UZUN YILLARDIR VERTİGOM VAR

Can'ın bir hastalığı da var. Baş dönmesi olarak bilinen Vertigo. Yanındakiler fark edince her zaman panikliyorlarmış. Ünlü oyuncu rahatsızlığını, 'Uzun yıllardır Vertigo'm var. Durup dururken başım döner. Bununla yaşıyorum. Banyoda gözümü kapattığım anda düşerim. O yüzden hep elimle duvardan destek alırım" sözleriyle anlatıyor.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Grçk 2 yıl önce

Okul falan deyince öğretmenin patlattığı izlenimi oluşmuştu birden.

Asım 2 yıl önce

Allah sağlık ve işlerinde kolaylık versin inşallah.