Ünlü model Bella Hadid saldırıya uğrayan Müslüman öğrenciye sahip çıktı!

Yeni Zelanda'da bir okulda Müslüman olduğu için hakarete maruz kalan Hoda Al-Jamaa, başörtüsü yırtılarak darbedildi. Uğradığı ırkçı saldırı sonucu beyin sarsıntısı geçiren genç kız hastaneye kaldırılmasıyla gündeme gelirken ünlü modacı Bella Hadid "Kardeşlerinizin arkasını kollayın" dedi.

Yeni Zelanda'daki Otago Kız Lisesi'nde 17 yaşındaki Hoda Al-Jamaa arkadaşlarıyla bahçede otururken, yanlarına gelen üç genç kız tarafından ırkçı saldırıya uğradı. "Arapça nasıl küfür ediliyor" şeklindeki bir soruyla alay edilerek çirkin saldırıya maruz kalan Müslüman genç kız kafasından darbe alarak beyin sarsıntısı geçirdi. 

Yeni Zelanda

Yeni Zelanda

ÜNLÜ MODACI BELLA HADİD MÜSLÜMAN GENÇ KIZA SAHİP ÇIKTI

Her fırsatta "Müslüman olmaktan gurur duyduğunu" söyleyen ünlü model Hadid, Hoda Al-Jamaa'ya yapılan bu ırkçı saldırının ardından yaklaşık 50 milyon takipçiye sahip olan sosyal medya hesabından kızgınlığını dile getirerek , "Beni sinirlendiriyor ve midemi bulandırıyor. Bu acil yargılama zihniyetini değiştirmemiz gerekiyor. Arkadaşlarımıza, çocuklarımıza, anne babalarımıza, ailelerimize başörtüsü takmanın, Müslüman olmanın tehdit veya herkesten farklı olmadığını öğretin. Onlara nefretten önce sevmeyi öğretin" şeklindeki paylaşımda bulundu.

Bella Hadidin saldırıya uğrayan Müslüman genç kız için haklı isyanı

Bella Hadidin saldırıya uğrayan Müslüman genç kız için haklı isyanı

Londra Moda Haftasında dini değerler hedef alındı!

İLİŞKİLİ HABER

Londra Moda Haftasında dini değerler hedef alındı!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0