Özkan Uğur son yolculuğuna uğurlandı! Özkan Uğur'un hastalığı neydi?

Üçüncü kez kansere yakalanan Özkan Uğur'un hastalığı nüksettiği için geçtiğimiz aylarda yeniden ilaç tedavisi görmeye başlamıştı. 3 aydır yoğun bakımda olan Özkan Uğur'un hayatını kaybetti. Vefat haberi ile tüm sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğan Özkan Uğur, son yolculuğuna uğurlandı.

2 kez Lenfoma kanserine yakalanan 'MFÖ' grubunun solistlerinden Özkan Uğur'dan acı haber geldi. 3 aydır yoğun bakımda olan immünoterapi tedavisi gören 69 yaşındaki usta isim hayatını kaybetti. Acı haber sonrası sanat dünyası yasa boğuldu.

Özkan Uğurdan iyi haber

Özkan Uğurdan iyi haber

USTA SANATÇI ÖZKAN UĞUR'A VEDA

MFÖ grubunun sevilen ismi usta sanatçı Özkan Uğur bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Usta isim için Atatürk Kültür Merkezi'nde bir cenaze töreni düzenleniyor. Tören başlamadan önce Uğur'un tabutu sahneye getirildi. Usta ismin sanat hayatı boyuncu yol arkadaşı olan gitarı da tabutunun yanına konuldu.

Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mazhar Alanson, Fuat Güner, Zafer Alagöz, Çağla Şikel, Yılmaz Erdoğan, Ozan Güven ve çok sayıda sanatçı katıldı.

Özkan Uğur, Taksim Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

OĞLU ALİŞAN UĞUR: 

"Özkan Uğur annemin 41 yıllık aşkı, hayat arkadaşı ve benim sevgili babam. O bizim 3 kişilik ailemizin temeliydi. Birbirimize çok güldük, eleştirdik. Kimi zaman kızdık ama kelimelerle ifade edilemeyecek kadar çok sevdik birbirimizi. Şimdi görüyoruz ki çocuk genç, herkesin bizim tahminlerimizin katbekat sevgilisiymiş. Babam kim olduğuna bakmadan çevresine saçtığı iyiliği, çalışkanlığı, yeteneğiyle gelmiş geçmiş çok nadir insanlardan biriydi. Herkesin birbiriyle iyi olmasını isterdi. Kendine has müziği, doğaçlamaları ve mükemmel oyunculuğuyla gönüllere taht kurdu. Türkiye'nin hafızasına kazındı. Hayatını son yıllarda ilerleyen hastalığına rağmen doyasıya yaşadı. Eğlenmeye ve eğlendirmeye devam etti. Hastalığının en zor zamanlarında bile yüzünden gülümsemesi eksik olmadı. Artık onun gitar çalışını, uyanınca sesini açmak için yaptığı Özkanca egzersizlerini kahkahalarını ve eleştirilerini duyamayacak olmak, daha doğrusu ona dokunamayacak olmak çok hüzün verici. Ailesi olarak derin üzüntümüzü anlatmaya kelimeler yetmez. Zaman bizim için durdu, boşlukta yüzüyoruz adeta. Hep içimizde yanımızda olacaksın."

SANATÇI ZAFER ALGÖZ, CENAZE PROGRAMINI DUYURDU

Usta sanatçının vefatının ardından sosyal medya hesabından Zafer Algöz, cenaze bilgilerini paylaştı. Özkan Uğur'un naaşı 11 Temmuz Salı günü öğle vaktinde Taksim Camisi'nde kılınacak cenaze namazına müteakip, Karacaahmet Mezarlığına defnedileceği kaydedildi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından "Sevgili Özkan Uğur’u kaybettik. Her kulak verene dost ve kaynağı gönül olagelen bu sesi unutmayacağız. Çok üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." diyerek acı haberi duyurmuştu.

özkan uğurdan sağlık durumuyla açıklama

özkan uğurdan sağlık durumuyla açıklama

"ÖZKAN UĞUR'UMUZU KAYBETTİK"

Sanatçının ölümünün ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Uğur'un ailesi şu ifadeleri kullanmıştı.

"İlk defa 13 yıl önce lenfoma tanısı konulan ve tedavisi başarılı bir şekilde yapılan Özkan'ımızın maalesef lenfoma hastalığı tekrarladığı için bir süredir hastanede tedavi edilmekteydi.

Yaklaşık 1.5 aydır yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavi edilen Özkan'ımızın uygulanan tedaviler sonucu lenfoma hastalığı gerilemeye başlamıştı.

"HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"

Umutla güzel haberleri bekliyorduk ama takiplerinde akciğerinde oluşan farklı problemler nedeniyle maalesef vücudu tedavilere yeterli yanıt oluşturamamaya başladı ve çok üzülerek bildiriyoruz ki yaşam savaşı bugün sonlandı. Hepimizin başı sağ olsun"

Özkan Uğur son yolculuğuna bugün uğurlanıyor

Özkan Uğur son yolculuğuna bugün uğurlanıyor

BAŞKAN ERDOĞAN: "AİLESİNE SABIR DİLİYORUM"

Özkan Uğur'un ölüm haberinin ardından Twitter hesabından paylaşım yaparak baş sağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bugün vefat haberini aldığımız, müzik alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi olan, ülkemizin sevilen ses ve sinema sanatçısı Özkan Uğur'a Allah'tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" dedi.

Ünlülerden Özkan UğurİLİŞKİLİ HABERÜnlülerden Özkan Uğur'a veda mesajları! Sanat dünyası yasta...

ÖZKAN UĞUR HASTALIĞI NEYDİ?

Usta sanatçı Özkan Uğur, bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Daha önce üç kez lenf kanserini yenen, Uğur, kısa bir süre önce de entübe edilmişti.

ÖZKAN UĞUR KİMDİR?

Özkan Uğur 17 Ekim 1953'te ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Babasının adı Hurşit Uğur'dur. İlkokulu Reşat Nuri Güntekin İlkokulu'nda okurken mandolin ile tanıştı. Fenerbahçe Lisesi'nden mezun oldu. Lise yıllarında "Atomikler" adında amatör bir grup kurup, dönemin popüler şarkılarını çaldılar. Müzik hayatına 1970 yılında Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası'nda başladı.

Müzik hayatına Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası'nda başlayan Uğur, 1971 senesinde Mazhar Alanson ve Fuat Güner'in kurduğu Kaygısızlar grubunda profesyonel olarak basgitar çalmaya başladı. 1972'de kurulan Kurtalan Ekspres'in ilk kadrosunda bulunan Uğur bir süre sonra aynı yıl kurulan ve Erkin Koray'ın grubu olan Ter'de çalmaya başladı. Ter'den sonra, askerden dönen Barış Manço'nun yeniden kurduğu Kurtalan Ekspres'e katılıp 1973–1975 yılları arasında dönem dönem onlarla çalıştı.

MFÖ Grubu ve Özkan Uğur'un Katkıları

Özkan Uğur, MFÖ'de bas gitar çalarken, aynı anda inanılmaz zor derecedeki vokalleri tenor ses rengi ile başarıyla icra etmektedir. Ayrıca sanatçının hiçbir anlama gelmeyen sözlerle yaptığı şarkılar bulunmaktadır. Yayınladıkları birçok şarkıda besteciliğiyle dikkat çekti. "Lay Lili Lili Lay", "Mecburen", "No Problem", "New York Sokaklarında" gibi şarkıların bestesinde yer almış, "Hep Aynı" şarkısının bas performansıyla dikkat çekmiştir. "Bazen", "Amanın Aman", "O Neydi O" gibi bestelerinin vokalinde de yer almıştır. "Ali Desidero" ve "İdare Edip Gidiyoruz" şarkılarında ses rengini değiştirerek vokalle düet yapmıştır.

özkan uğur 3. defa kansere yakalandı

özkan uğur 3. defa kansere yakalandı

Özkan Uğur, 2013'te yakalandığı lenf kanserini atlatmıştı. Ünlü isim, 2020'de tekrar kanser tedavisi görmeye başlamıştı.

FİLMLERİ VE DİZİLERİ

1988 - Arkadaşım Şeytan (sinema)
1996 - Eşkıya (sinema)
2000 - Komser Şekspir(sinema)
2004 - G.O.R.A. (sinema)
2006 - Kısık Ateşte 15 Dakika(sinema)
2008 - A.R.O.G (sinema)
2010 - Yahşi Batı (sinema)
1999 - İkinci Bahar (TV dizisi)
2001 - Yeter Anne (TV dizisi)
2004 - İstanbul Şahidimdir (TV dizisi)
2004 - 2007 - Cennet Mahallesi (TV dizisi)
2009 - Sıkı Dostlar (TV dizisi)
2010 - Türk Malı (TV dizisi)
2011 - 2012 - Bir Ömür Yetmez (TV dizisi)
2012 - 2013 - Şubat (TV dizisi)
2014 - Galip Derviş, Behruz Aliyüf (Konuk Oyuncu) (TV dizisi)
2014 - Pek Yakında

Diskografisi:
Barış Manço & Kurtalan Ekspres
1972 - Ölüm Allah'ın Emri / Gamzedeyim Deva Bulmam
1973 - Gönül Dağı / Hey Koca Topçu
1973 - Nazar Eyle / Gülme Ha Gülme
Erkin Koray & Ter
1972 - Hor Görme Garibi / Züleyha
Mazhar - Fuat
1974 - Türküz Türkü Çağırırız (LP)
Edip Akbayram & Dostlar
1974 - Garip / Kaşların Karasına
Ersen & Dadaşlar
1975 - Dostlar Merhaba / Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin
1975 - Gafil Gezme Şaşkın / Güzele Bak Güzele
1976 - Ekmek Parası / Zalim
Selda & Dadaşlar
1976 - Türkülerimiz (LP)
Seyhan Karabay & Kardaşlar
1976 - Kan Davası / Dam Üstünde Çul Serer
İpucu Beşlisi
1976 - Heyecanlı / Hop Otur Hop Kalk
Grup Karma
1978 - İmkansız / Mutlu Mu Gülenler
MFÖ
1984 - Ele Güne Karşı Yapayalnız
1985 - Peki Peki Anladık
1986 - Vak The Rock
1987 - No Problem
1990 - Geldiler
1992 - Agannaga Rüşvet
1992 - Dönmem Yolumdan
1995 - M.V.A.B.
2006 - AGU
2011 - Ve MFÖ

Özkan Uğur'un doktorundan yürek sızlatan sözler! Son anlarını anlattı

İLİŞKİLİ HABER

Özkan Uğur'un doktorundan yürek sızlatan sözler! Son anlarını anlattı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 14

UFUK 4 9 ay önce

CDL simdiye kadar hicbir yan etkisi bulunamamistir ispatlanamamistir. Ben kullaniyorum yazdiklarimi ciddiyete alip arastiranda CDL lin kiymetini dörücek ,calisma prensibini anlicaktir . Bu konuda DR. Andreas Kalcker i tavsiye ederim kalin saglicakla.

UFUK 3 9 ay önce

Bos olan tuz saten vucuda yararlidir vucut kullanir. CDL simdiye kadar hicbir yan etkisi bulunamamistir ispatlanamamistir. Ben kullaniyorum yazdiklarimi ciddiyete alip arastiranda CDL lin kiymetini dörücek ,calisma prensibini anlicaktir . Bu konuda DR. Andreas Kalcker i tavsiye ederim kalin saglicakla.

UFUK2 9 ay önce

Buzdolabinda tutulmali 11 dereceyi gecmicek sekilde , yoksa etkisini kaybediyor. Almanyada hastanede calisiyorum cok kisiye tavsiye ettim. Peki CDL ne birlesimidir CDL sadece Tuz ve Oksijen birlesimi baska bir sey icermez. Bir hücreye 36 saat arka arkaya ancak yüzde 80 Oksijen geliyorsa o hücre Kanser hücresine dönüsür ve kendisi ve etrafi eksimsi durumdadir. CDL o eksimsi bölgeye vardiginda bölünür ve iki sey olusur Tuz ve Oksijen. Kaser hücresi Oksijen yakmaz kullanmaz ve düsmanidir. Bölünmüs CDL Tuz ve Oksijen tam eksimsi olan yerde oksijeni kanser hücreye ulastirir ve resmen kanser hücreden elektron kapmaya baslar ve hücrenin yapisini islemini bozup öldürür.

UFUK 1 9 ay önce

CDL kullanin (Chlordioxid) ilac firmalari gizli tutuyor. Kanserden tutun nerdeyse her türlü hastalikta vucudun kendi tedavi etmesine yardim ediyor. Ben hasta degilim ama her gün 30 damla suyla iciyorum . Kanseri ilerlemis olanlar hem 30-50 damla icmelin ve ilaveten Intravenös kullanmali 1000ml suya 10ml . Buzdolabinda tutulmali 11 dereceyi gecmicek sekilde , yoksa etkisini kaybediyor. Almanyada hastanede calisiyorum cok kisiye tavsiye ettim. Peki CDL ne birlesimidir CDL sadece Tuz ve Oksijen birlesimi baska bir sey icermez. Bir hücreye 36 saat arka arkaya ancak yüzde 80 Oksijen geliyorsa o hücre Kanser hücresine dönüsür ve kendisi ve etrafi eksimsi durumdadir.

turko 9 ay önce

ALLAH ŞAFİ İSMİYLE ŞİFA VERSİN SEVDİKLERİNE BAĞIŞLASIn

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun