Demans tedavisi gören Pakize Suda hayatını kaybetti! Cenaze töreni detayları belli oldu

Bir süredir demans hastalığıyla mücadele eden oyuncu Pakize Suda, geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanede 70 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü sanatçının cenazesinin 22 Aralık 2022 Perşembe günü Muğla'nın Menteşe ilçesi Kurşunlu Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Yeni Mezarlık'ta toprağa verileceği açıklandı.

"Feride", Ayrılık Acısı" ve "Hayat Bilgisi" yapımlarla adından söz ettiren oyuncu Pakize Suda, uzun zamandır demans hastalığı nedeniyle zor zamanlar geçiriyordu. Geçtiğimiz aylarda akıl zayıflığı yaşadığı belirtilerek yeğeni Dilara Elagözlü'nün vasiliği altında yaşamaya başlayan Suda'nın Fethiye'de özel bir bakımevinde tedavi gördüğü öğrenilmişti. 

Demans (Bunama) nedir? Demans belirtileri nelerdir? Demans tedavisi var mıdır?İLİŞKİLİ HABERDemans (Bunama) nedir? Demans belirtileri nelerdir? Demans tedavisi var mıdır?

Pakize Suda

Pakize Suda

PAKİZE SUDA HAYATINI KAYBETTİ!

Hakkında sürekli ölüm haberleri çıkan ünlü sanatçının hayatını kaybettiği öğrenildi. Suda'nın vasiliğini üstlenen yeğeni Dilara Elagözlü, sosyal medya hesabından "Bir süredir rahatsız olan ve tedavi görmekte olan sevgili teyzemiz Pakize Suda beynine pıhtı atması sonucu bu sabah yaşamını kaybetmiştir. Çok üzgünüz. Sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" şeklinde paylaşımda bulunarak kötü haberi duyurdu. 

Pakize Suda hayatını kaybetti

Pakize Suda hayatını kaybetti

CENAZE TÖRENİ DETAYLARI BELLİ OLDU!

Ünlü sanatçının cenazesine dair merak edilen detaylar açıklandı. 22 Aralık Perşembe günü Muğla'nın Menteşe ilçesinde yer alan Kurşunlu Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Suda'nın Yeni Mezarlık'ta toprağa verileceği öğrenildi.

DAHA ÖNCE NELER OLDU?

Son olarak ünlü ses sanatçısı Onur Akay, geçtiğimiz aylarda köşesinde demans hastalığıyla mücadele eden Pakize Suda'nın son durumu hakkında bilgi vermişti. "Diğer hastalarla birlikte birbirlerinin ayakkabılarının teklerini giyerek eğleniyor, gülüyor ve oynuyor" açıklamasıyla yürekleri parçalayan Akay, Pakize Suda'nın son halini de sevenleriyle paylaşmıştı. 

Pakize Sudanın son hali

Pakize Sudanın son hali

Adeta bambaşka birine dönen Suda hakkında konuşan Akay, sözlerinin devamında "Pakize Suda, Fethiye’de ücreti oldukça yüksek olan, Alman hastaların da tedavi gördüğü özel bir bakımevinde kalıyor ve orada çok iyi bakılıyor. Artık hiç kimseyi tanımayan ve hiçbir şeyi hatırlamayan Pakize Suda, orada oyun oynayan bir çocuk gibi mutlu ve diğer hastalarla birlikte birbirlerinin ayakkabılarının teklerini giyerek eğleniyor, gülüyor ve oynuyor" demişti. 

"HAYATINI KAYBETTİ" HABERLERİNE İSYAN ETTİ!

Öte yandan magazin sitelerinde yer alan ölüm haberleri üzerine ünlü ismin yeğeni Dilara Elagözlü isyan etmiş ve basın açıklaması yaparak "Teyzem yaşıyor. Bundan nemalanan birileri var ve teyzemde sevilen biri olduğu için sosyal medyada bu tür şeyler çıkınca hemen paylaşılıyor. Teyzemin Alzheimer hastalığı ileri derecede. Muğla’da özel bir Alzheimer merkezinde portakal bahçeleri içinde 3 bakısı var sıkıntısı yok. Tabi ki çocuk gibi bakılıyor. Gayet mutu gayet iyi sürekli annem Ayşe Suda ile gidiyoruz devamlı yanına" şeklinde konuşmuştu. 

Oğuzhan Koç parayı değil aşkı seçti! Demet Özdemir için milyonluk teklifi reddetti

İLİŞKİLİ HABER

Oğuzhan Koç parayı değil aşkı seçti! Demet Özdemir için milyonluk teklifi reddetti
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 6

murat ata 1 yıl önce

nasıl yaşadılarsa oyle ölürler.

Toplam 8 beğeni

M ali 1 yıl önce

Yani güzellik baki değilmiş yatırımı inşama bese eğer müslüman isek hesap gününe yapmamız lazım ömür dediğin hemen geçiyor gençlik güzellik şan şöhret fayda etmiyor

Toplam 7 beğeni

morinyoo 1 yıl önce

gülmeden ibret almak nasibimiz olsun. Rabbim, bunaklıktan sana sığınırım

Toplam 8 beğeni

Mustafa Egemen Nuh 1 yıl önce

Biz kime uzun ömür verirsek, onun yaratılışını tersine çeviririz. (Gücü, kuvveti, sağlığı, aklı, hafızası vb ileriye değil geriye gitmeye başlar. Tıpkı çocukluk ve bebeklik günlerini tekrar yaşamaya başlar. Yani tekrar başlangıca döner.) Hâlâ akıllarını kullanmıyorlar mı? YASİN SURESİ 68.AYET

Toplam 11 beğeni

ertan 1 yıl önce

herkes ihtiyarlar ve bir sebepten ölür. kendini estetiklerle genç gösterenler de vakti geldiğinde daha genç görünümlü bir vaziyette ölür.

Toplam 6 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun