Zenginlik duası nasıl yapılır? Zengin olmak için okunan bereket duası

Kısa zamanda helal yollardan bolluk ve bereket görmek için okuyabileceğiniz zenginlik duaları ile imkanlarınızı genişletebilirsiniz. Allah'a dua edip yalnız ondan medet umarak inançlı bir şekilde okunması tavsiye edilen zenginlik ve bereket duaları haberin detaylarında! Zenginlik için hangi dua okunmalı? Kısa zamanda zengin olmak için en tesirli ve denenmiş bolluk duaları...

Haram yollardan haksız kazanç sağlayan ya da mazlumun hakkına göz koyan kimselerin elde edeceği paranın o kişi için er ya da geç hayırsızlık getireceği şüphesizdir. En hayırlı kazanç alın teri ile tırnakları kazıyarak elde edilen maddiyat yani helal kazançtır. Yüce Allah (c.c)'un kelamını içeren Kur’an-ı Kerim’de şöyle zikredilir: “Doğrusu, insan için kendi çalışmasından (gayretinin neticesinden) başka bir şey yoktur.” (Necm, 39) İmtihan olarak geldiğimiz şu dünyada Allah insanların kimini malı-mülküyle, kimini sağlığıyla, kimini evladıyla sınayarak durumuna bakmak ister. Sıkıntı ve dertler karşısında isyan etmeyip tevekküle sarılan ihlaslı kulların sabretmeleri karşısında mükafatları düşünenler için ibret vericidir.

Yalnızca O'ndan medet umarak, yardım beklemek bir Müslümana yakışır en güzel hareketlerdendir. Elbette elden bir şey geliyorsa onu yaparak duaya sarılmak en güzelidir. Görevlerini gereği gibi yerine getiren Müslüman kimseler, maddi ve manevi ihsanlara mazhar olurlar. Bu nedenden dolayı Allah (c.c)'dan murat edeceğimiz şeyler ne olursa olsun, ilk önce kendi üzerimize düşen şeyleri yerine getirmeliyiz. Sonrası ise takdir-i ilahi...

Dualar edilip, zikirler çekildikten sonra hala daha istekler gerçekleşmediyse ya daha hayırlısı ve güzeli verileceğinden ya da imtihandan dolayı beklemededir. Helalinden bol rızık isteyen, ve fakirlikten kurtulup zengin olmak isteyen kişiler, buna inanarak dualarını yerine getirmelidir...Kuran-ı Kerimdeki ayet-i kerimede şöyle buyruldu: “…Eğer şükrederseniz, size olan nîmetlerimi artırırım…” (İbrâhîm, 7)

 En faziletli ve güzel şükür duaları! Şükür namazı nedir? Şükür namazı kılınışıİLİŞKİLİ HABER En faziletli ve güzel şükür duaları! Şükür namazı nedir? Şükür namazı kılınışı

ZENGİNLİK İÇİN OKUNACAK DUALAR! ZENGİNLİK DUASI NEDİR?

Zenginlik duası nedir? Zengin olmak için okunacak dualar

Zenginlik duası nedir? Zengin olmak için okunacak dualar

“Sizden biri, mal ve yaratılışça kendisinden üstün olana bakınca, nazarını bir de kendisinden aşağıda olana çevirsin! Böyle yapmak, Allâh’ın, üzerinizdeki nîmetini küçük görmemeniz için gereklidir.”

(Buhârî, Rikâk 30; Müslim, Zühd, 8; Tirmizî, Kıyâmet, 59)

Dini inancımıza göre yoksulluk da zenginlik de sadece Allah’ın takdiri ile mümkündür. Ayet-i kerimede, “De ki: ‘Ey mülkün sahibi olan Allah’ım! Sen mülkü dilediğine verirsin. Dilediğinden de mülkü çeker alırsın. Dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır senin elindedir. Şüphesiz sen her şeye hakkıyla gücü yetensin.'” (Al-i İmran-26)

Zenginlik ve rızık bereketi için okunabilecek dualardan birisi de Vakıa Suresidir. Öyle ki bu durum, “Her gece Vâkıâ sûresini tilâvet eden kimseye ebediyen fakirlik ve sıkıntı isâbet etmez; yani darlık görmez.” (Beyhakî, Şuab, II, 492) hadis-i şerifinde belirtilmiştir.

Vakıa suresi

Vakıa suresi
Vakıa suresi
Vakıa suresi

Peygamberimizin sıkıntı duaları! Ruhu rahatlatan ve sıkıntıdan kurtulma duası! İnşirah Suresi..İLİŞKİLİ HABERPeygamberimizin sıkıntı duaları! Ruhu rahatlatan ve sıkıntıdan kurtulma duası! İnşirah Suresi..

Fakirlik duası! Denenmiş zenginlik duaları

Fakirlik duası! Denenmiş zenginlik duaları

Fakirliğe yol açan günahların başında gelen zina durumu ile ilgili hadiste şöyle buyrulmaktadır: “Zina fakirlik doğurur” buyrulmuştur. (bk. Kenzu’l-Ummal, h. No: 12989). Günahların çoğaldığı ahir zamanda zinadan uzak durmak için bu yola giden tüm yollardan kaçınmalıdır.

NOT: Vakıa suresini akşam ezanından yatsı ezanına kadar olan sürede ya da sabah namazından önce okunması önerilmiştir.

HZ. SÜLEYMAN’IN (A.S.) KURANDA GEÇEN ZENGİNLİK DUASI

رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ

TÜRKÇE OKUNUŞU: “…Rabbi evzı’nî en eşkure ni’metekelletî en’amte aleyye ve alâ vâlideyye ve en a’mele salihan terdâhu ve edhılnî bi rahmetike fî ibâdikes sâlihîn(sâlihîne).” ANLAMI: “…Ey Rabbim! Beni; bana ve ana babama verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın salih ameller işlemeye sevk et ve beni rahmetinle salih kullarının arasına kat!”

رَبِّ اغْفِرْ لِي وَهَبْ لِي مُلْكًا لَّا يَنبَغِي لِأَحَدٍ مِّنْ بَعْدِي إِنَّكَ أَنتَ الْوَهَّابُ

TÜRKÇE OKUNUŞU: “…Rabbigfir lî veheb lî mulken lâ yenbagî li ehadin min ba’dî, inneke entel vehhâb(vehhâbu).” ANLAMI: “…Ey Rabbim! Beni bağışla. Bana, benden sonra kimseye lâyık olmayacak bir mülk (hükümranlık) bahşet! Şüphesiz sen çok bahşedicisin!” dedi.

HADİS-İ ŞERİF: “Eğer siz Allâh’a gereği gibi güvenseydiniz, (Allah), kuşları doyurduğu gibi sizi de rızıklandırırdı. Kuşlar sabahları kursakları boş olarak çıktıkları hâlde akşam doymuş olarak dönerler.” (Tirmizî, Zühd, 33)

ZENGİN OLMAK İÇİN ESMAÜL HÜSNA ZİKİRLERİ

Ya ilahel alihetir - refiy-ı celalüh." = (20 KEZ) 
"Ya Vehhab"= "Ey bolca hediyeler veren Vehhab." Bu esmayı çeken kişiler zengin olmanın yolunu açarlar.
"Ya eğna min külli ganiy."= "Ey zengin olan, ey bütün zenginlerin en zengini"
"Ya ecvedü min külli cevad"= "Ey cömert olan, ey bütün cömertlerin en cömerti" 
"Ya elfatü min külli latif"= "Ey lütuf sahiplerinden daha lütufkar olan Latif"
"Ya ekremü min külli Kerim"= "Ey ikram eden, ey ikram edenlerden daha Kerim" 
" Ya erhamü min külli Rahim"= "Ey en lütufkar ve merhametli olan, ey merhametlilerden daha Rahim" 
"Ya ehabbu min külli Habib"= "Ey sevgili olan, ey tüm sevgililerden daha sevgili Allah"

BEREKET DUASI NEDİR? BEREKET VE RIZIK DUASI ARAPÇA OKUNUŞU

Allâhümmekfinî bihelâlike an harâmik, ve ağninî bifazlike ammen sivâk.”

ANLAMI: “Allah’ım! Bana helâl rızık nasip ederek beni haramlardan koru! Lûtfunla beni Sen’den başkasına muhtaç etme!” (Tirmizî, Deavât, 110/3563; Ahmed, I, 153)

BİR YORUM YAPIN 10

Zeynep 4 ay önce

Zenginlik duğası gercekmi

Nihal 5 ay önce

Ben nihal donmez bolulu zenginligin rengi sari sac boyasiyla mor ojedir

Nihal 1 yıl önce

Ben nihal donmez zenginlik rengi saridir pempeyle

Toplam 1 beğeni

Nihal 1 yıl önce

Kardeslerim diziside guzelben nihal donmez kent sigarasi melekler

Nihal 1 yıl önce

Zenginlik in rengi saridir hepde beter ben nihal donmez

Toplam 3 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun