Hz. Havva ile Hz. Adem'den sonra insanlar nasıl çoğaldı?

Toplum içerisinde insanlığın yaratılışına dair en çok merak edilen konulardan birisi de Hz. Havva ile Hz. Adem'in kaç tane çocuğunun olduğu ve Hz. Havva'nın nasıl hamile kaldığıdır. Kuran-ı Kerim'de Hz. Havva'nın hamileliği...

Bazı İslam tarihçilerinin elde ettikleri bilgilere göre İlk Peygamber ve ilk insan olan Hz. Adem (a.s)  Hindistan'da Seylan adasına, Hz. Havva'nın ise Cidde'ye indirildiği bilinmektedir. Bu konu ile alakalı kesin bir hadis ve ayet bulunmamakla beraber elde edilen bu iki veriye istinaden Hz. Adem ile Hz. Havva'nı buluşma yeri de Arafat ve Müzdelife'dir. İnsanlığın çoğalması bakımından çok önemli iki isim olan Hz. Adem ile Hz. Havva'nın çocukları en çok merak edilen konulardan biri olmaktadır. Hz. Adem ile Hz. Havva'nın nasıl çoğaldığı, kaç tane çocuklarının olduğu ve Hz. Havva'nın hamileliğinin nasıl oluştuğu ile ilgili bilgileri sahih kaynaklardan sizler için araştırmaya çalıştık.

HZ. HAVVA İLE HZ. ADEM'İN KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Hz. Havvanın hamileliği

Hz. Havvanın hamileliği

İlk insan olan Hz. Adem (a.s)'ın eşi olan Hz. Havva (a.s)'ın ikiz ve biri kız diğeri erkek olmak üzere yirmi batında toplamda 40 çocuk doğurduğu nakledilmektedir.

HZ. HAVVA'NIN HAMİLELİĞİ! HZ. HAVVA NASIL HAMİLE KALDI?

Yüce Allah (c.c) Hz. Havva'nın ilk kez hamile kalışını Kuran-ı Kerim'de şöyle zikretmektedir: ''Hz. Adem eşi ile birleşince eşi hafif bir yük yüklendi, yani hamile kaldı. Onu bir süre taşıdı. Hamileliği ağırlaşınca, Rableri Allah'a; eğer bize kusursuz bir çocuk verirsen şükredenlerden olacağız, diye dua ettiler. Fakat Allah onlara kusursuz bir çocuk verince , kendilerine verdiği bu çocuk (ve nesli) konusunda Allah'a ortak koştular. Allah ise onların ortak koştuğu şeyden yücedir.'' (el- A'raf,7/189-190)

Şeytan Hz. Havva (a.s)'ın etrafında dolaşıp ona vesveseler verdi ve şöyle dedi: eğer çocuğunun adını 'Abdulharis' (çiftçinin kulu) verirsen  çocuk yaşar dedi. Buradaki çiftçi Hz. Adem olarak kastedilmiştir ve kulluğun Allah (c.c)'dan başkasına nisbet edilmesi ile şirke işaret edilmektedir.

İnsan nasıl yaratıldı? Hz. Adem ile eşi Hz. Havva cennetten neden kovuldu?

İLİŞKİLİ HABER

İnsan nasıl yaratıldı? Hz. Adem ile eşi Hz. Havva cennetten neden kovuldu?

BİR YORUM YAPIN 15

[email protected] 6 ay önce

Andolsun sizi yarattık, sonra size şekil verdik, sonra da meleklere, Âdem'e secde edin! diye emrettik. İblis'in dışındakiler secde ettiler. O secde edenlerden olmadı. ARAF 11  Yani..Meleklere Ademe secde edin demeden önce size şekil verdik , şekil verme işleminden önce sizi yarattık... Bu ayete göre bir çok insan bir kerede yaratılmış , sonra şekil verilmiş ve sonra Adem adındaki bu topluluğa meleklerden SECDE etmeleri istenilmiş. "Adem tek kişi değil" ..bu ayete göre bir kavim. Adem kelimesi Adam kelimesinin çoğuludur !!

misafir 1 yıl önce

"İşte biz onu (Kur'ânı) böyle açık açık âyetler halinde indirdik. Şübhesiz ki Allah (ancak) kimi dilerse ona hidâyet eder." Hac Süresi 16. ayet

F.Ç.. 1 yıl önce

Dini konularda Kur'an da nasıl yazıyorsa onu kabul edeceksin fazla araştırma yapmayacaksın çünkü hataya düşersin Allah korusun şirk'e girebilirsiniz. Eski Diyanet İşleri Başkanı Süleyman Ateş Kur'an üç ahkam halinde inmiştir diyor birisini herkes anlar,bir diğerini Din Alimleri anlar,üçüncüsünü hiç kimse anlamaz işte orada Peygamber'in sünnetine bakacaksın diyor.

Toplam 4 beğeni

Mert 1 yıl önce

Biri Hindistan diğeri Cidde’ye inmiş ve birbirlerini bulmuşlar

ZEYNEL 2 yıl önce

Peki kardeşler bir biri ile mi evlendi nasıl oluyor bu

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun