Yıldırım Mayruk kimdir, nereli?  Yıldırım Mayruk kaç yaşında

Tv8 ekranlarının sevilen yarışma programı Doya Doya Moda'da adından sıkça bahsedilen Türk modasının duayeni Yıldırım Mayruk ile ilgili araştırmalar yapılıyor. 60 yıldır moda sektöründe olan ve dünyaca tanınan Yıldırım Mayruk kimdir? Yıldırım Mayruk kaç yaşında, nereli? İşte Yıldırım Mayruk hakkında tüm merak edilenler...

Tv8'de yayınlanan ve ekranların en çok sevilen moda yarışması Doya Doya Moda'da Gülşah Saraçoğlu tarafından sıkça adından söz edilen Yıldırım Mayruk Türk modasının duayen ismi olarak anılır. Türk modasının duayen ismi Yıldırım Mayruk, Fişekhane'de gerçekleşen jübilesiyle meslek hayatına veda etti. Yaptığı defilelerle moda dünyasına bambaşka bir boyut getiren Yıldırım Mayruk birçok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Yıldırım Mayruk Bursa’dan İstanbul’a gelerek Beyoğlu Çiçek Pasajı’nın karşısındaki Güney Palas’ta, çatı katında atölyesini kurmuştur. Peki Yıldırım Mayruk kimdir, nereli? Yıldırım Mayruk hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinde bulabilirsiniz.

Yıldırım Mayruk kimdir, nereli

Yıldırım Mayruk kimdir, nereli

YILDIRIM MAYRUK KİMDİR, NERELİ?

60 yıldır moda sektörüne adını altın harflerle yazdırmış olan Yıldırım Mayruk 1940 Bursa doğumludur. Mayruk terzi olan ablasından etkilenerek terzilik mesleğine gönül verdi. İlk elbisesini on beş yaşındayken, iki buçuk yaşındaki yeğenine dikti. Lise yıllarında şapka yapıp sattı. 1960 yılında askerden döndükten sonra bir süre ablasının terzi atölyesinde çalıştı. Daha sonra Bursa’dan İstanbul’a gelerek Beyoğlu Çiçek Pasajı’nın karşısındaki Güney Palas’ta, çatı katında atölyesini kurdu. Kısa sürede atölyesini büyüttü ve tasarladığı on elbiseyle terzilerin yer aldığı bir defileye katıldı.

Yıldırım Mayruk defile

Yıldırım Mayruk defile

O defilenin ardından, dönemin usta terzisi Mualla Özbek’le tanıştı. Beyoğlu’ndaki atölyesinde on yıl çalıştıktan sonra Şişli’ye, sonrasında Teşvikiye’ye geçti. Yirmi iki sene Teşvikiye’de kaldıktan sonra atölyesini şu an bulunduğu Gümüşsuyu’na taşıdı. Taxim Moda Laboratuarı’nda başarılı çalışmalara imza attı. 1990 yılından beri Barbaros Şansal’la birlikte çalışıyor. Yıldırım Mayruk İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Diyarbakır’ın yanı sıra yurtdışında Londra, Abudabi, Tel Aviv, Al Ain, Hayfa gibi şehirlerde de defile yaptı. Tasarımcı, defilelerinden elde ettiği geliri eğitim ve hayır kurumlarına bağışladı. Yıldırım Mayruk geçtiğimiz yıl Fişekhane'de gerçekleşen jübilesiyle meslek hayatına veda etti.

 Yıldırım Mayruk moda

Yıldırım Mayruk moda

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0