Dünyanın en büyük üçüncü elması bulundu

Dünyada şu ana kadar çıkarılmış üçüncü en büyük elmasın Güney Afrika ülkesi Botsvana'da bulunduğu açıklandı. Ülkenin başkenti Gaborone'ye getirilen elmasın 1098 karat olduğu açıklandı.

Botsvanalı elmas firması Debswana'dan edinilen bilgiye, 1 Haziran'da bulunan 1098 karatlık elmasın, kendi türünde "dünyanın üçüncü en büyük değerli taşı" olduğu belirtildi.

Dünyanın en büyük ikinci elması!İLİŞKİLİ HABERDünyanın en büyük ikinci elması!

dünyanın en büyük elması

dünyanın en büyük elması

Açıklamada, çıkarılan elmasın, ülkenin başkenti Gaborone'ye getirilerek Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Eric Keabetswe Masisi'ye takdim edildiği ifade edildi.

dünyanın en büyük 3. elması bulundu

dünyanın en büyük 3. elması bulundu

Debswana Genel Müdürü Lynette Armstrong, çıkarılan elmasın Botsvana için çok şey ifade ettiğini vurgulayarak "Mücadele eden milletimize umut veriyor." dedi.

Dünyada şimdiye kadar keşfedilen en büyük elmas olan 3106 karatlık Cullinan elması, 1905'te Güney Afrika'da bulunmuştu.

Koray Avcı'dan sokak sanatçısıyla muhteşem düet!

İLİŞKİLİ HABER

Koray Avcı'dan sokak sanatçısıyla muhteşem düet!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0