Peynirin üzerine koyarsanız....

Her yemeğin olmazsa olmazlarından biri tuzdur. Tuzu yemeklerin dışında farklı ve yararlı amaçları içinde kullanabilirsiniz.

İşte tuzun birbirinden farklı kullanım alanları:

 -Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için bir su bardağı suyun içine bir yemek kaşığı tuz atarak içine bir yumurta koyun. Eğer yumurta batıyorsa tazedir eğer suyun üstüne çıkıyorsa bayattır.

-Sarımsak ve soğan gibi gıdaları doğradığınızda elleriniz bu gıdalar sebebi ile kötü kokar. İşte bu kokuyu engellemek için soğan sarımsak doğradıktan sonra ellerinizi tuz ile ovun. Kokunun çıktığını göreceksiniz.

-Peynirlerinizin ömrünü uzatmak istiyorsanız peynirlerin üzerini tuza bastırılmış kâğıt havlular ile kapatın. Bu şekilde küf oluşumunu engelleyeceksiniz.

-Eğer yoğun bir gün geçirdiyseniz ve ayaklarınız şiştiyse yapmanız gereken tek şey ılık suyun içine tuz atmak ve ayaklarınızı bu tuzun içinde yıkamak. Ayaklarınızın yorgunluğunun geçtiğini göreceksiniz.

 -Eğer renkli çamaşırlarınızın renginin makineye atıldığında renginin solacağından korkuyorsanız çamaşır makinesinin deterjan bölümüne bir çay bardağı tuz ekleyin. Kıyafetlerin renginin korunacağını ve daha çok parlayacağını göreceksiniz. 

BİR YORUM YAPIN 0