Yaprakların sararması nasıl önlenir? Yaprak bakımının püf noktaları

Evinizde yaprakları sararmış bir çiçeği atmak yerine onu eskisinden daha canlı ve parlak renge dönüştürerek kullanabilirsiniz. Son zamanlarda özellikle trend olmaya başlayan salon çiçekleri eski bir modadır. Özellikle 90'lı yıllarda hemen hemen her evde olan çiçeklerin bakımı artık çok kolay hale geldi. Peki yaprakların sararması nasıl önlenir? Bakımları nasıl yapılır?

Canlı ve sağlıklı bir çiçeğin yaprakları çoğunlukla koyu yeşildir. Ancak, çeşitli nedenlerden dolayı bu yapraklar kolaylıkla sararıp solabilir. Bu nedenler arasında en yaygın olanları toprağın verimsizliği, yeterli ışık alamaması ve bakımına özen gösterilmemesi gerektiğidir.

Peki, yaprakların sararmaması için ne yapılmalı?

Çiçeğinizin sağlıklı kalmasını istiyorsanız sıcaklık, nem, gübreleme ve ışık gibi etkenleri aşama aşama yapmanız gerekir. Bu işlemleri uygularken toprağın değiştirilmemesi gerekir. Aksi halde köklerde ciddi sorunlar görülebilir ve çiçek kısa zamanda kuruyabilir. Toprağının yeteri kadar verimli olmadığını düşünüyorsanız, gübre ve ek mineraller ile çiçeğe destek sağlayabilirsiniz.

- Çiçeğinizin saksısını değiştirmek istiyorsanız, bunu sürekli yapmamaya gayret göstermelisiniz. Ayrıca yeni aldığınız saksıyı da kireçli suda 2 gün boyunca dinlendirmeyi ihmal etmemelisiniz.

Çiçeklerde yaprak sararması

Çiçeklerde yaprak sararması

- Genellikle evinde çiçek bakan kişilerin yaptıkları en yaygın hata, sararan çiçekleri kesip atma davranışıdır. Sararan yapraklar sadece hastalık durumunda kesilip atılmalıdır. Diğer durumlarda yaprağın kendiliğinden düşesi beklenmelidir.

- Mevsimsel nedenlerden dolayı bir sararma görülüyorsa, bir müddet sulamayı azaltabilirsiniz. Örneğin; siklamen çiçeğinin kış sonunda ve bahar başında yaprakları sarabilir. Sararma görüldüğü zaman sulama azaltılıp, tekrar filizlendiği zaman normal sulamaya başlayabilirsiniz.

Modern banyo dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Modern banyo dekorasyonu nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0