Telefon kılıfları nasıl temizlenir? Telefon kılıfı temizlemenin en pratik yolu

Silikon ve şeffaf olan telefon kılıfları zamanla kirlenerek kullanmaz hale geliyor. Binbir türlü bakteri ve virüs barındıran telefon kılıflarını temizlemenin en kolay yollarını sizlerle paylaşıyoruz.

Birbirinden güzel ve eğlenceli modelleriyle öne çıkan telefon kılıfları, hem şık bir görünüm kazandırıyor hem de telefonların zarar görmesini önlüyor. Telefon kılıfları arasında özellikle de şeffaf modellerin tercih edilmesi, kolay kirlenme gibi dezavantajları da beraberinde getiriyor. Gün boyunca kullandığınız ve kimi zaman masa üzerine kimi zaman çantaya koyduğunuz telefonlarınızı kirlenmeye karşı da koruyan kılıfların artık sık temizlenmesi gerekiyor. Günümüzde birbirinden farklı model ve markada cep telefonu mevcuttur. Apple, samsung, huawei ve daha fazlası her birinin ortak özelliği aslında darbelere karşı dayanıksız olmalarıdır. Bu durumda satın aldığınız telefon kılıflarını temizlemek başa düşüyor. Peki, telefon kılıflarının temizliği nasıl yapılmalı?

- Kirlenen ya da sararan telefon kılıflarınızı aseton yardımıyla kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Ancak, asetonu fazla dökmemeye dikkat edin. Aksi halde çizilmeler görülebilir.

- Şeffaf olan telefon kılıflarınızı diş macunu ile pırıl pırıl yapabilirsiniz.

- Temiz bir kaba biraz sirke döküp kılıfı içerisinde bekletin.

- Silikon bir telefon kabınız varsa, ılık suyun içine bulaşık detarjanı ekleyin. Daha sonra bezi suya daldırın ve kılıfın kirlenen yerlerini nazikçe silin. Suyun çok sıcak olmamasına dikkat edin. Yoksa telefonunuz zarar görebilir.

SİRKE İLE TELEFON KILIFI TEMİZLEME

Sirke, mikrop kırıcı özelliği sayesinde ideal bir kılıf temizleme malzemesidir. Bir hayli kişi sirke kokusundan rahatsız olur. Bunun için elma sirkesi kullanarak bu metodu uygularsanız kokuya konusunda hiçbir rahatsızlık yaşamazsınız. Bunun için temizlemek istediğiniz kılıfı bir kabın içine koyun. Üzerine istediğiniz çeşitte bir sirke dökün. Sirkenin kılıfı tamamiyle kapladığından emin olduktan sonra bu şekilde 1 gün süresince bekleyin. Ardında kılıfınızı durulayıp kurutarak tekrar kullanmaya devam edebilirsiniz.

Pratik ev dekorasyonu fikirleri

İLİŞKİLİ HABER

Pratik ev dekorasyonu fikirleri

BİR YORUM YAPIN 10

Serra 1 yıl önce

Oluyormu

İbrahim 2 yıl önce

Sirke, karbonat, diş macunu, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu hepsini denedim en son 3 saatlik programda bulaşık makinesine bile attım. Beyazlamak bir yana dursun sararmanın tonunda bile değişiklik olmadı. Çünkü sararma kılıın dış kısmında gerçekleşen birşey değil kılıfın maddesi tamamen sararıyor. En iyisi 20 tl lik şeffaf kılıflardan alıp 5-6 ay kullanıp sararınca atıp yenisin kullanmak. Spigen gibi 200 tl lik şeffaf kılıflar bu konuda nasıldır onu çok merak ediyorum

Aysu Kayış 2 yıl önce

Benım seffaf kılıfı var. Sırkede beklettim. Dıs macunuyla ovaladım. Sirkeye karbonat ekleyip ovdum. Kardesım hıcmı beyazlamaz. İnanın hıc bır degısık lık olmadı.

Aysu Kayış 2 yıl önce

Benım seffaf kılıfı var. Sırkede beklettim. Dıs macunuyla ovaladım. Sirkeye karbonat ekleyip ovdum. Kardesım hıcmı beyazlamaz. İnanın hıc bır degısık lık olmadı.

İremsu 2 yıl önce

Ben şeffaf kılıfıma sirke ile denedim 1 saat kadar bekledim ama işe yaramaadı en azından azda olsa sarılığın gitmesini bekliyordum işe yaramadı

Toplam 1 beğeni

Mehmet 1 yıl önce

1 gün bekletcen

Toplam 0 Beğeni

Ahmet 2 yıl önce

1 gün bekletcen yazmış

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun