Bardak ve fincandan kahve lekesi nasıl çıkar?

Bardak ve fincan içerisindeki çay ya da kahve gibi inatçı kalıntılar iyi yıkanmasına rağmen leke olarak kalabilir. Bu gibi leke sorunlarına karşı şip şak halledebileceğiniz yöntemleri sizler için derledik. Peki, bardak ve fincanlardaki çay ve kahve lekeleri nasıl çıkar? Çay ve kahve lekelerini çıkarmanın kolay yolu nelerdir? İşte, çay ve kahve lekelerini çıkarmak için pratik çözüm önerileri...

Evde ya da iş yerlerinde yaşanan sorunlardan birisi beyaz ve benzeri şeffaf yapılı bazı fincan bardaklarının yapısından dolayı çay ve kahve leke izlerini tutmasıdır. Düzenli ve anında müdahale edilmediği taktirde, lekelerin zamanla daha da çok yerleşmesi olası bir durum olabilir. Peki, fincanlardaki çay ve kahve lekeleri nasıl çıkar? Çay ve kahve lekelerini çıkarmanın kolay yolu nelerdir? İşte, çay ve kahve lekelerini çıkarmak için pratik çözüm önerileri...

BARDAK VE FİNCANDAKİ ÇAY VE KAHVE LEKESİ NASIL ÇIKAR?

- Kaynamış suyu lekeli fincanınıza boşaltınız. İçerisine limon suyu sıkınız ve 5 dakika bekleterek kullanılmayan diş fırçası ile içini temizleyiniz.

Çay ve kahve lekesine çözüm

Çay ve kahve lekesine çözüm

- Kaynamış suyun içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat atınız. 5 dakika kadar bekletiniz. Sert uçlu bir diş fırçası ile temizleyiniz.

Çay ve kahve lekesine çözüm

Çay ve kahve lekesine çözüm

- Kaynamış suyu fincanın içine doldurunuz. İçerisine elma sirkesi veya beyaz sirke damlatınız.( 1 yemek kaşığı kadar) Diş fırçası veya sünger ile temizleyiniz.

Çay ve kahve lekesi nasıl geçer

Çay ve kahve lekesi nasıl geçer

- Çamaşır suyunu hafif sulandırıp fincanın lekeli kısımlarına diş fırçası yardımıyla bulaşmasını sağlayınız. 5 dakika beklettikten sonra iyice durulayınız.

Fincandaki çay ve kahve lekesine çözüm

Fincandaki çay ve kahve lekesine çözüm

- Fincanınızda leke kalmasını istemiyorsanız, çayınızı veya kahvenizi içtikten sonra bardağın içine kaynar su koyup bekletiniz.

2020'nin kırmızı ev dekorasyonu önerileri

İLİŞKİLİ HABER

2020'nin kırmızı ev dekorasyonu önerileri

BİR YORUM YAPIN 0