Taze fasulye nasıl ayıklanır? Taze fasulye nasıl saklanır? Yeşil fasulye saklama yöntemleri

Yaz aylarının sevilen sebzesi olan taze fasulye, taze tüketilmelidir. Doğal olduğunu anlamak için bir çok pratik yöntem olduğu gibi fasulyenin nasıl yıkanacağı ve ayıklanmasıyla alakalı çözüm önerilerini de sizler için paylaşıyoruz. Taze fasulye hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğrenmek için haberimizin içeriğine göz atın...

Taze fasulyeyi mevsimi dışında tüketebilmenin bir çok yolu da dondurucuda saklamak olabilir. Hem taze kalmasını sağlamak hem de lezzetini kaybetmeden tüketebilmek için rahatlıkla dondurucuda saklayabilirsiniz. Yaz aylarının sevilen sebzesi taze fasulyeyi hem doğal hem de ekonomik olarak toptan satın alabilir ve derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Peki taze yeşil fasulyeyi saklama yöntemi nelerdir? Yeşil fasulye derin dondurucuda nasıl saklanır? İşte, yeşil fasulyeyi derin dondurucuda saklama yöntemleri...

Taze fasulye nasıl yetiştirilir? Toprakta ve pamukta fasulye yetişmenin yollarıİLİŞKİLİ HABERTaze fasulye nasıl yetiştirilir? Toprakta ve pamukta fasulye yetişmenin yolları

TAZE FASULYE DERİN DONDURUCUDA NASIL SAKLANIR?

 - Fasulyeyi derin dondurucuya atmadan önce fasulyeleri yıkanıp süzgeçten geçirin. Yemek yapmadan önce yaptığınız fasulye ayıklama işlemini yapın. Geniş bir tencereye su koyup kaynatın. Kaynamış suyun içine fasulyeleri atınız ve 3 dakika kadar bekletin. Kaynar suyun içinden çıkartılan fasulyeleri soğuk suyun altına tutun.

Taze fasulye ayıklamanın püf noktaları

Taze fasulye ayıklamanın püf noktaları

Soğuk suyun altında tuttuktan sonra fasulyelerin suyu süzgeçten geçirin ve fasulyeleri kağıt havluya ve temiz bir örtüye sararak fazla suyunu çekmesini sağlayın.

Taze fasulye pratik bilgiler

Taze fasulye pratik bilgiler

Eşit miktarlarda veya farklı fasulyeleri ayrı poşetlere yerleştirin. Fasulyeleri kullanmak istediğiniz çeşide (yemeklik, türlü ve benzeri) uygun poşetleme yapın.

- Poşetleme bittikten sonra poşete bastırarak içindeki havayı alınız ve ağzını sıkıca bağlayıp dondurucuya atın.

Taze Fasulye saklamanın püf noktaları

Taze Fasulye saklamanın püf noktaları

Taze fasulyeyi derin dondurucuda muhafaza etmeden önce bilinmesi gereken saklama süresinin zamanıdır. Bir çok sebze gibi taze fasulyenin de saklama süresi 12 ay olarak bilinmektedir. Dondurucuya koyarken hatırlamak adına poşetlerin üzerine etiket yapıştırıp hazırladığınız tarihe dair bir not bırakabilirsiniz.

Ayıklanmış fasulye

Ayıklanmış fasulye

FASULYE AYIKLAMANIN PÜF NOKTASI

Fasulyenin uç kısımlarını temizledikten sonra kenarlarını kılçık kalmayacak şekilde iyice ayıklayın. Ayıklama yöntemini pratik olarak yapmak için bıçak yerine sebze soyucu kullanabilirsiniz.

En kolay çilekli limonata nasıl yapılır? Çilekli limonatanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

En kolay çilekli limonata nasıl yapılır? Çilekli limonatanın püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 0