Tahta kaşık nasıl yıkanır? Tahta kaşıkları temizlemenin en kolay yolu

Türk mutfaklarında geleneksel kullanılan tahta kaşıkların temizliği çok önemlidir. Özellikle bulaşık makinesine atılmaması gereken tahta kaşıkla iyi temizlenmediğinde kısa sürede küflenerek kullanılmaz hale gelir. Peki tahra kaşıklar nasıl yıkanır? Tahta kaşıkları en iyi temizleme yöntemi nedir? Tüm detaylar yazımızda.

Mutfakta yemek anında oldukça sık kullanılan tahta kaşık, bulaşık makinesi atıldığı için belli bir süre sonra çatlıyor. Yemek yaparken en büyük yardımcılardan olan tahta kaşıklar, asla makineye atılmamalı ve bulaşık deterjanı ile temizlenmemelidir. Renginin solmasından da anlaşılacağı gibi tahtanın eski canlılığına ulaşması mümkün olmayabiliyor. Tahta kaşıklar içine girdikleri karışımı çekerler. Bu da zamanla bozulmalarına ve kokmalarına neden olur. Tahta kaşıklar, sadece yemekleri değil deterjan kalıntılarına içlerine çekerler. İşte sizlere son derece pratik bir yolla tahta kaşıkların nasıl temizlenmesi gerektiği...

Tahta kaşık nasıl yapılır? Oyma tahta kaşık yapımının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERTahta kaşık nasıl yapılır? Oyma tahta kaşık yapımının püf noktaları

MALZEMELER

Bir parça balmumu 
150 gram Hindistan cevizi yağı 

YAPILIŞI

Balmumunu ve Hindistan cevizi yağını bir tavanın içinde benmari usulu eritin. 

Karışım eridikten sonra içine birkaç damla limon damlatın. 

Bu karışımı tahta kaşıklarınızın üzerine sürün ve 15 dakika bekleyin. 

Daha sonra ılık su ile yıkayın. 

Bu işlem sayesinde tahta kaşıklarınız sağlıklı bir şekilde temizlenecektir. 

Not: Tahta kaşıklarınızı ya da tahta eşyalarınızı düzenli olarak yağlamanız gerekir. 

NEYE DİKKAT EDİLMELİ?

Tahta kaşık/çatal kullanımı esnasında kaşık veya çatalı ılık su ile yıkamalı ve bulaşık deterjanı kullanmalısınız. Tahta kaşıkları bulaşık makinesine atabilirsiniz. Ancak bulaşık makinesinde yıkamanız tahta kaşıkların ömrünü kısaltan aşama olabilir. 

TAHTA KAŞIK BAKIMI VE YAĞLANMA

Düzenli olarak yağlanan tahta kaşıklar için zeytinyağı ters tepkime yapan bir etken olacaktır. Kağıt havlunun içine bir kaç damla zeytinyağı damlatıp tahta kaşığı ovalayarak temizleyiniz.

TAHTA KAŞIK KOKUSU NASIL GEÇER?

Tahta kaşıklar kokuyu hemen hapsetme özelliğine sahiptir. Kokuyu çıkarmak için karbonatlı suyun içerisinde bekletmeniz yeterli olacaktır. Sirkenin içerisinde de bekletebilirsiniz.

TAHTA KAŞIK NE ZAMAN ATILMALIDIR?

Taht kaşık atılması gereken zamanı belli etmektedir. Çatlanıp kırılmaya başlaya tahta kaşıkları kullanmamaya özen gösteriniz.

TAHTA KAŞIKTAN LEKE NASIL ÇIKAR?

Tahta kaşıktan leke çıkarmak için zımpara en ideal yöntem olacaktır. Zımpara yapmadan önce sirkeli suyun içerisinde bekletmeniz daha kolay zımpara uygulamanızda yardımcı olacaktır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0