En pratik mikrodalga fırın temizleme yöntemi! Mikrodalgadaki yağlar nasıl temizlenir?

Yemekleri kısa sürede ısıtan mikrodalga fırın zamanla salça ya da yağ lekeleriyle kaplı hale gelebilir. Bu lekeler kurudukça başa çıkılmaz olduğunda kısa sürede temizleyebileceğiniz yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz.

Mikrodalga fırın, ilk olarak bir mühendis ve mucit olan Percy Spencer tarafından keşfedilen elektronik bir alettir. 2.4 Ghz frekansta çalışarak, su moleküllerinin, kendi ekseninde hızla dönmesini sağlar. Moleküllerin hızlı dönüşüyle beraber yemek/içecek ısınır. Yani, aslında mikrodalga içine koyulan yemeği değil de yemeğin içindeki suyu ısıtarak çalışır. İçerisine koyulan yiyecekleri hızla ısıttığı için öğrenci evlerinde ya da bekarların kullanımının daha fazla olduğu mikrodalga fırının temizlemesi biraz zahmetlidir. Peki, günlük hayatta size bu kadar zaman kazandıran mikrodalganızı temizleme yöntemleri hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz?

MİKRODALGA FIRINLARDAKİ YAĞLARI ÇIKARAN YÖNTEM

Mikrodalganızı kurumuş yağ lekelerinden arındırmak için piyasada bulunan yağ çözücülerden yararlanabilirsiniz.

Kabımızı mikrodalga fırının içine yerleştiriyoruz ve yüksek derecede 3 dakika çalıştırıyoruz. Kapağını açmadan 5 dakika boyunca bekliyoruz. 

İçindeki aparatları (cam tepsiyi varsa rafları) çıkartıyoruz. Son olarak da önce nemli sonra kuru bir bezle güzelce siliyoruz.

İşlem tamam! 

MİKROLDAGA FIRINI SİRKE İLE TEMİZLEME

Bir kaseye su doldurun, içerisine 1 limonu keserek dilimlerini koyun ve limon dilimlerinden oluşan su dolu kasenin içine 3-4 damla sirke damlatın. Bu şekilde mikrodalga fırınınızı 5 dakika kadar çalıştırın. Mikrodalga fırınınızın soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra da bir bezi içindeki bu limonlu,sirkeli suyla fırınınızın içindeki yumuşak yağları temizleyin. Kuru bir bezle de kurulayın.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0