Benjamin çiçeği bakımı nasıl yapılır? Benjamin (Ficus) çoğaltma ve sulama yöntemleri...

Benjamin Ficus, dekoratif bitki türleri arasında son dönemde en çok tercih edilen çiçeklerden biridir. Birçok farklı türü bulunan Benjamin çiçeğini hem evde hem de ofiste rahatlıkla büyütebileceğiniz uzun ömürlü saksılı bir bir bitki olma özelliğini taşıyor. Peki Benjamin Ficus çiçeğinin bakımı nasıl yapılır, Benjamin (Ficus) çoğaltma ve sulama yöntemi nasıl? İşte detaylar...

Benjamin çiçeğinin anavatanı, Güney Doğu Asya ve Avusturalya olarak bilinmektedir. Muhteşem yapraklarıyla geldiği her ortama hemen adaptasyon sağlayan Benjamin çiçeği, Moracea (Dutgiller) familyasından Ficus cinsine ait bir bitki türüdür. Benjamin çiçeği eğer elverişli toprağı bulursa bir ağaç gibi büyüyüp uzayabilir. Çok hızla büyüdüğü için dünyanın bazı bölgelerinde Benjamin çiçeği "Kauçuk ağacı" ( Benjamin kauçuğu) olarak da biliniyor. Türkiye'de hem ofis hem evlerde süs bitkisi olarak yetiştirilir. Akdeniz bölgesinde yumuşak iklime sahip olan yerlerde bahçe bitkisi olarak yetiştirilebilir. Odunsu görünümünde olan bu çiçek estetik bir görünüşe sahip olmasından dolayı da çok tercih edilmektedir.

  •  Egzotika,
     
  • Stralight ve 
     
  • Ficuspumilasunny gibi türleri bulunmaktadır.

Küpe çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır?  Küpe çiçeğinin özellikleri ve faydaları nelerdirİLİŞKİLİ HABERKüpe çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır? Küpe çiçeğinin özellikleri ve faydaları nelerdir

Benjamin çiçeği bakımı nasıl yapılır

Benjamin çiçeği bakımı nasıl yapılır

BENJAMİN ÇİÇEĞİ BAKIMI NASIL YAPILIR?

- Benjamin çiçeği direk güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Bol ışık olan bir yerde muhafaza edilmelidir. Direk güneş alırsa yaprakları yanar ve çiçek zamanla yapraklarını dökmeye başlar.

- Aynı zamanda mekan ısısı 10 derecenin altına düşerse çok etkilenir ve yaprakları düşmeye başlar.

- Bitki kökleri çok hassas olduğundan dolayı biraz daha fazla suya ihtiyaç duyarlar. Toprağı kurudukça su verilmeli suyun kireçsiz olmasına dikkat edilmelidir. Kış aylarında daha az suya ihtiyaç duyar.

- Toprağı mutlaka kumlu ve gübreli olması gerekmektedir.

- Arada budama yapılırsa daha hızlı büyüyebilir. Bu işlem çiçeği rahatlatır gelişimine katkı sağlar.

- Çiçeğin üzerinde sararma veya kararma görürseniz mutlaka vitamin takviyesi yapmalısınız.

Şebboy çiçeğinin evde bakımı nasıl yapılır? Şebboy çiçeğinin özellikleri...İLİŞKİLİ HABERŞebboy çiçeğinin evde bakımı nasıl yapılır? Şebboy çiçeğinin özellikleri...

Benjamin çiçeği bakımın püf noktaları

Benjamin çiçeği bakımın püf noktaları

BENJAMİN ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR?

  • Genellikle havaların soğuk olduğu dönemlerde çoğaltılması daha doğrudur. Öncelikle çiçeğin birden fazla dal ve gövdesi varsa herhangi bir tanesi gövdeye yakın bir yerden kesilir.
     
  • Kesilen kısmı küçük bir bardağa su ekleyip içine yerleştirin. Suyunu 10 günde bir değiştirerek yaklaşık 1 ay köklenmesi için bekletin.

  • Kökler 5 cm kadar uzadıktan sonra nemli toprağa ekin ve sulamadan bir poşetle bağlayın hava almasını engelleyin.
     
  • Çiçeği 1 hafta sonra poşetten çıkarıp sulamayı unutmayın.
Koyu renkli çamaşırlar nasıl yıkanır? Koyu renkliler ve siyahlar kaç derecede nasıl yıkanır?

İLİŞKİLİ HABER

Koyu renkli çamaşırlar nasıl yıkanır? Koyu renkliler ve siyahlar kaç derecede nasıl yıkanır?
2021 en iyi blender modelleri ve fiyatları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

2021 en iyi blender modelleri ve fiyatları nelerdir?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Bir-Bilen 3 yıl önce

Siyon güzellemesi olmuş. Tam zamanında...