Doğal dezenfektan nasıl yapılır? Ev yapımı dezenfektan tarifi

Korona virüsten korunmak için her gün kullandığımız el dezenfektanların içinde kimyasal maddeler bulunuyor. Son dönemde el temizliğinde dezenfektanların önemi arttı. Mikroplardan korunmak için doğal yöntemlerle kendinize dezenfektan yapabilirsiniz. Peki doğal dezenfektan nasıl yapılır? Ev yapımı dezenfektan tarifi:

Yaşanılan bu koronavirüs döneminde el hijyenine önem arttı. Dışardan satın aldığımız dezenfektanların içerisinde çok fazla kimyasal bulunuyor. Günlük hayatta alınacak önlemlerle koronavirüsünden korunmanın mümkün olduğunu belirten uzmanlar el temizliğinin önemli olduğunu vurguluyor. Dezenfektanlar bu noktada önem taşıyor ve evde de yapılabiliyor. Dezenfektan kullanımı çok sık kullanılmaya başladıktan sonra fiyatları da çok yükselen dezenfektanı evde yapmak isteyen kişiler çoğaldı. İnsan sağlığına kötü etkileri olan kimyasalların olumsuz etkilerini en aza indirmek için çok kolay yöntemlerle kendi dezenfektanınızı kendiniz yapabilirsiniz. O halde doğal dezenfektan nasıl yapılır? Ev yapımı dezenfektan tarifi İşte doğal yöntemlerle evde dezenfektan yapımı sizlerle:

Doğal dezenfektan nasıl yapılır

Doğal dezenfektan nasıl yapılır

EVDE DOĞAL YÖNTEMLERLE EL DEFENFEKTAN TARİFİ

- 2 su bardağı sıcak su

- Yarım çay kaşığı kadar lavanta yağı

- 1 tatlı kaşığı boraks

- 2 çorba kaşığı beyaz sirke

- 3-4 damla çay ağacı yağı

Ev yapımı doğal dezenfektan için malzemeler

Ev yapımı doğal dezenfektan için malzemeler

Bütün malzemelerini bir kabın içerisine alın. İçine koyduğunuz toz malzemeler eriyene kadar iyice karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra püskürtmeli bir şişeye doldurun. Doğal dezenfektanınız kullanıma hazır.

Ev yapımı dezenfektan tarifi

Ev yapımı dezenfektan tarifi

En kolay kalıpta mantı nasıl yapılır? Kalıpta mantı yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

En kolay kalıpta mantı nasıl yapılır? Kalıpta mantı yapmanın püf noktaları
 Adres Kodu nedir, ne işe yarar? 10 haneli özel adres kodu nasıl ve nereden alınır?

İLİŞKİLİ HABER

Adres Kodu nedir, ne işe yarar? 10 haneli özel adres kodu nasıl ve nereden alınır?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0