Diş fırçası nasıl saklanır? Diş fırçası nerede ve hangi ortamlarda saklanmalı?

Dişleri temizlemek kadar diş fırçasını hijyenik ortamda saklamak çok önemlidir. Genelde evde bütün herkesin diş fırçası banyoda aynanın önünde tek bir kapta yer alır. Uzmanlara göre aynı kabın içinde bulunan diş fırçaları ağız sağlığımız için kötü sonuçlar doğurabiliyor. Peki diş fırçası nasıl saklanır, diş fırçası nerede saklanmalı? İşte diş fırçası doğru muhafaza etmeyle ilgili tüm merak edilenler:

Diş fırçası, ağız ve diş sağlığını korumak için en önemli eşyaların başında geliyor. Amerikan Mikrobiyoloji Derneği’nin banyo temizliği ile ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, banyonuzdaki diş fırçalarının üzerinde çok miktarda bakteri barındırıyor. Yapılan araştırmaya göre diş fırçanızı mikroplardan korumak için ilk yardım dolabına veya seyahat kabına koymada doğru olmayan yöntemler arasında yer alıyor.  Herkesin evde aynanın önünde tek bir kapta kullandığı diş fırçalarının içinde zamanla bakteri ve mantar üreyebilmektedir. Diş fırçaladıktan sonra nemli kalan diş fırçaları ağız sağlığını olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Uzmanlara göre mikropların yayılmasını en aza indirmenin yolu, tuvalette sifonu çekmeden önce klozetin kapağını kapatmanız ve her geçtiğinizde aynı şeklide bu işlem devam etmenizdir. Diş fırçaları saklarken çok dikkat etmemiz gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Peki diş fırçası nasıl saklanır diş fırçası nerede saklanmalı? İşte yanıtlar:

Diş beyazlatan doğal diş macunu nasıl yapılır? En kolay diş macunu tarifiİLİŞKİLİ HABERDiş beyazlatan doğal diş macunu nasıl yapılır? En kolay diş macunu tarifi

DİŞ FIRÇASI NASIL SAKLANIR?

Diş fırçası nasıl saklanır

Diş fırçası nasıl saklanır

- Diş fırçasını dişlerinizi fırçaladıktan sonra kapalı bir  kapta koymayın. Nemli kalan diş fırçalarının içinde bakteri ve mantar üreyebilir.

Diş fırçası nerede saklanmalı

Diş fırçası nerede saklanmalı

- Dişlerinizi fırçaladıktan sonra diş fırçasını içindeki diş macunu tamamen temizlenene kadar yıkayın ve dik bir pozisyonda kuruması için bir köşede koyun.

- Diş fırçalarını aynı kapta saklamayın. Fırçaların birbirine temasından dolayı virüs ve bakteri geçişi gerçekleşebilir.

- Ağız iltihaplanması ya da grip enfeksiyonlarından sonra diş fırçası mutlaka değiştirilmesi gerekmektedir.

- Diş fırçanızı kullanım sıklığına göre en az 3-4 ayda bir değiştirilmesi gerekir. Özellikle fırça kıllarında herhangi eğilme ya da açılma görürseniz hemen değiştirin.

Diş fırçası kabı

Diş fırçası kabı

- Bazı diş fırçaların üzerinde bulunan indikatörlü fırça kılları sayesinde fırçanın kullanım süresinin dolduğu kılların renginin değiştirmesiyle uyarmaktadır.

Diş fırçası nasıl muhafaza edilir

Diş fırçası nasıl muhafaza edilir

Sağlıklı ve güzel dişler için günde en az 2 defa diş macunuyla dişleri fırçalamak gerekir.

Diş macunlarının içindeki florür, ağız sağlığı için bakteri plağını ve mine hasarları onarma diş bakımında büyük fayda sağlamaktadır.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0